С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 385
  • 827
  •   1
Отговори
# 525
АбсурТ - много ми е странно, когато някой е категоричен, та затова.  Свекървите не са с умствена недостатъчност по правило, но и снахите не сме изкукуригали орли дебнещи повод да настръхнем, пак по правило. Тук ги забелязвам тези крайности.

# 526
  • при късмета
Креми, за обратния случай говорим, когато бабите напъват за контакти с децата
Пълна луна, а можеш ли да кажеш на свекърва си или майка какво да дава на детето за ядене и какво не, въпреки, че е в чужда къща?
Абсурт, подскачаш с/у възможността да заведат детето на бабата със списък с правила, но изобщо не отчиташ факта, че за да се налага някакви правила да се изясняват на бабата, то тя ги е нарушавала неколкократно преди това вероятно. Ако не беше така изобщо нямаше да съществува въпросни списък, не мислиш ли? Никой не би налагал правила, ако знае, че отсрещния човек прави това което той иска по принцип. Това се налага, когато двете страни са на различно мнение

# 527
  • София
абсурд, дори и да си права, начина, по който поднасяш нещата, е доста грозен и тезата олеква
Последният пост би бил разчистен от модератор в някоя нормална тема, но в тази май този тон е приемлив, което е жалко.

Съжалявам, ама нали не искаш да кажеш, че трябва да цензурират поста ми, дори и да съм права,защото на теб не ти харесва начина ми на изразяване?
Аз бих бранила твоето право да кажеш твоята истина, без значение дали съм съгласна с теб.

# 528
  • Fort Worth, TX
Баби са ще напъват.Нали са изгледали бащите.Излишни драми.БОже не ми се мисли, ако стане някакъв инцидент бабата ще бъде разкостена.

# 529
Ще повторя - бабите са за глезене, и моята ме е глезила, сега идва ред моята майка в ролята на баба да глези. Като й е било време да стяга /мен и брат ми/ е стягала. Сега й е дошло хубавото време. Да се кефят - и тя, и внучето. За свекървата - същото. А свекърва ми много се радва, понеже има две момчета, винаги е искала, мечтала за момиче, а внучето се падна момиче. И й е едничко, девер ми е стар ерген, няма да има други внуци жената. Майка ми второто ми дете не го е гледала почти, взима го по 2 пъти в годината за по 2-3 дни и толкова. Когато бях самотна майка със сина ми се занимаваше повече, но колко да е повече- не повече от 2 пъти месечно по ден-два да го е взимала.

Какво значи мога ли да кажа, май не те разбирам... Като беше по-малка дъщеря ми съм казвала, свекърва ми казва "Да, да, добре" и после си прави каквото си иска. Еми - 2 пъти казах и дотам, голям праз бе, кроасани купуваше, шоколади, еееей голяма работа.
*да добавя, децата ми са много слаби и злояди и двете, нямам драми от такова естество - да не напълнеят. И да се прехранят при баба /случвало се е/ поставям следващия ден на плодове и зеленчуци, то самото дете не му се яде много много, ако предишния ден се е оляло при баба.

# 530
  • при късмета
Ще повторя - бабите са за глезене, и моята ме е глезила, сега идва ред моята майка в ролята на баба да глези. Като й е било време да стяга /мен и брат ми/ е стягала. Сега й е дошло хубавото време. Да се кефят - и тя, и внучето. За свекървата - същото. А свекърва ми много се радва, понеже има две момчета, винаги е искала, мечтала за момиче, а внучето се падна момиче. И й е едничко, девер ми е стар ерген, няма да има други внуци жената. Майка ми второто ми дете не го е гледала почти, взима го по 2 пъти в годината за по 2-3 дни и толкова. Когато бях самотна майка със сина ми се занимаваше повече, но колко да е повече- не повече от 2 пъти месечно по ден-два да го е взимала.
И си съгласна нещо което вие забранявате при бабата да е разрешено? Малко хора биха се съгласили, че това е правилно

# 531
  • София
Баби са ще напъват.Нали са изгледали бащите.Излишни драми.БОже не ми се мисли, ако стане някакъв инцидент бабата ще бъде разкостена.
А защо да не бъде, ако е виновна?
"Не ми се бъркай как да гледам внучето" върви в комплект с "Нося отговорност за внучето".

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 16:38 от milenaka

# 532
Изобщо не говоря за цензура, а за заяждане с конкретен потребител, и изопачаване и изместване на темата
И не че не ми харесва на мен, ами е неприятно да се чете такова негативно отношение
Почти се надявам Сирен да ти е снаха, сигурно само тя би могла да те надприказва
Ако се опитваш да защитиш някакви хипотетични права на свекървите, то успяваш да покажеш единствено защо са такова клише
На Бор Яна и други потребители много по-добре им се получава. По много по различен начин показват как една жена приема ролята си на баба и свекърва, каква е гледната й точка, какво я вълнува и т.н. За съжаление постовете им са много по-малко, макар и да са значително по-качествени  и по темата

# 533
  • София
ма ко, веднага се сещам за постоянното бърсане на ръцете на дете с мокри кърпи или антибактериални гелове. Има буквално изтрещели жени в тази насока. Няма кой да ме убеди, че това е абсолютно наложително, щото съм расла във време без тях и все пак не умирахме по улиците от болести.
И въпреки че не питаш мен - съгласна съм, ако хапне повече сладко 1 ден в месеца, затова ограничавам останалите 29. Същото е с кОлата - ограничавам, не забранявам, ако сме навън.

# 534
  • Fort Worth, TX
А защо не бъде, ако е виновна?
"Не ми се бъркай как да гледам внучето" върви в комплект с "Нося отговорност за внучето".
Защото инциденти се случват независимо колко добре гледаш детето.Или вие повечето сте от тези дето си мислят, че това на тях не може да се случи.

# 535
  • София
АбсурТ - много ми е странно, когато някой е категоричен, та затова.  Свекървите не са с умствена недостатъчност по правило, но и снахите не сме изкукуригали орли дебнещи повод да настръхнем, пак по правило. Тук ги забелязвам тези крайности.

Съгласна съм, както казах, 40 години съм била снаха,тъща съм от 25 и предстои да стана свекърва.
Аз затова и избягвам да влизам в диалог с ма ко, защото тя е олицетворение на всичкото крайно, което дори човек не може   предвиди, при това, на фона на липсата на собствен опит като снаха.
Пак тя се беше хвалила, как майка ѝ не можела да излезе на глава с нея още от ученическите ѝ години, и как детето не ѝ е давано, защото нещо от списъка не било изпълнено.

Не че няма и силно крайни свекърви, ама нали и те някога са били/ не били снахи?  #Crazy

# 536
  • София
Да, случват се, и някой носи вина за тях. Бабата защо да е привилегирована?
Освен това има инциденти, които се случват въпреки усилията, които си положил, а има  и такива, които са поради чиста небрежност.
Гледането на дете върви със съответната отговорност.

# 537
И си съгласна нещо което вие забранявате при бабата да е разрешено? Малко хора биха се съгласили, че това е правилно
Изобщо не ме интересуват хората и какво мислят те за правилно, честно.
Ти за хранене ли говориш изобщо, не разбирам бе човек, обясни се. За хранене - нямаме забранена храна. Нямат здравословни проблеми моите деца.Съмнявам се ако имаха майка ми или свекърва ми да дават храна, която би причинила опасност за живота на детето. Възрастни са, наистина, но не са чак толкова изкукуригали.

Съгласна, съгласна - кой ме пита дали съм съгласна. Те казват 'Да, да, добре' и после си правят каквото си решат. Аз даже не разбирам. Кой какво прави зад гърба ми не подлежи на моя контрол.

Ох, незнам хора, вие не сте ли ходили при бабите си да ви глезят? ...
*Инциденти не са се случвали, когато децата ми са били с бабите си. Ааа, веднъж синът ми го ужили пчела. Еми, не се сетих да обвиня майка ми, пфу! Честно ви казвам, не знам пчела ли беше, оса ли, нямаше алергия, не се е наложило да помня. Не, не съм контрол фрийк.

# 538
Нищо няма да им стане ако изядат цял шоколад, тествала съм Simple Smile

# 539
  • при късмета
През цялото време говорим за пренебрегване на решенията на родители. За нищо друго. Независимо дали са забранили конкретна храна, качване на пързалката, ходене без яке, изобщо каквото и да е. Колкото и глупаво да се струва на някого, решението е тяхно и абсолютно всички останали, включително бабите, са длъжни да се съобразят. Не е проблема, че ще премести солницата на баба си. Повече от ясно е, че инциденти стават при всеки и, че по-вероятно е да не му стане нищо от шоколад, отколкото да изяви реакция. Но ако пренебрегваш решенията на родителите, не се тръшкаш, че имат изисквания към теб или, че не ти уйдисват да ти дадат детето като изявиш желание.

Общи условия

Активация на акаунт