С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 410
  • 827
  •   1
Отговори
# 465
"...В крайна сметка Чарлз все пак бе зарадван с момиче - внучката му Шарлот Елизабет Даяна е второто дете на принц Уилям и херцогиня Катрин. "Надявах се на внучка - да има някой, който да се грижи за мен като стана много стар", цитира го "Пийпъл"."
Тоз пък Чарлз, същинска българска свекърва Joy

# 466
  • София
Каква ти свекърва, ММ говори същите щуротии, и то за сина ни. Обаче подозирам, че повтаря приказките на маминка си

# 467
  • Fort Worth, TX
Добро утро.Споко бе хора.Вие не сте ли разбрали, че има ли да става беля ще стане.Чудо голяма, че лапнала пръчка.Дето баба вика -не се знае от какво ще порасне.Ще се научи детето.Пред мен са били и 1е чупил ръка, а пък Сашо изгриза копчето на дистанционното.Кактусче, добра майка си случват се и тскива неща.

# 468
Като майка може, ама като свекърва!!?

# 469
Най-лесно се "сработват" и комуникират баба и внуче, като са сами и няма мама да дебне наоколо.
Това го заявявам като снаха.   Smiley
Когато съм оставяла синовете си при бабите, идея съм нямала как точно комуникират и какво правят.И двете баби бяха и са обичани и тачени от внуците си.
Баба още не съм.Когато/ако стана, силно се надявам, че няма да ми "висят" на главата и да контролират комуникацията ми с внуците.

# 470
Много зависи и дали самата баба има желание да прекарва време с внуците си. Децата усещат всичко и са болезнено искрени. Хубост на сила не става.

# 471
  • при късмета
Най-лесно се "сработват" и комуникират баба и внуче, като са сами и няма мама да дебне наоколо.
Това го заявявам като снаха.   Smiley
Когато съм оставяла синовете си при бабите, идея съм нямала как точно комуникират и какво правят.И двете баби бяха и са обичани и тачени от внуците си.
Баба още не съм.Когато/ако стана, силно се надявам, че няма да ми "висят" на главата и да контролират комуникацията ми с внуците.

Зависи от възрастта. Ако е над 4-5 години, като цяло няма толкова да придирям. Въпреки възможността сработването да се изразява в нещо забранено например и бабата да се възползва от него, че да "се сработи" с детето, позволявайки го. Но за по-малко дете не бих си помислила да го връча на някого, било то и баба му, ей така, без изобщо да имам представа какво се случва м/у тях. И не толкова заради възрастния, а ще искам да знам детето ми как се чувства в компанията на определения човек. А няма как да добия въпросната представа, ако не съм присъствала на предишни срещи

# 472
  • София
Много зависи и дали самата баба има желание да прекарва време с внуците си. Децата усещат всичко и са болезнено искрени. Хубост на сила не става.

Едно от условията бабата да иска да прекарва време с внуците, е да се чувства спокойна и да си поеме отговорността да го "издаде" живо и здраво.
Което, за мен поне, означава да не ѝ диша във врата милата снаха и да не ѝ го връчва, придружено от списък с инструкции за употреба.
Аз, ако имам насреща си такова чудо като ма ко и син, свиващ уши, внучето ще започва да идва при мен като стане поне на 14- за да го прави на собствен ход. Simple Smile

# 473
  • при късмета
Не си познала Абсурт. Изобщо няма да идва, дори на самоход. Сина ти щеше да ти е обяснил, че като не зачиташ мнението на родителите, независимо дали със списък или само с обяснения и не би се съобразявала с него, изобщо не можеш да претендираш да идва при теб. Пък ти го приемай за свиване на уши, като нямаш друго обяснение

# 474
Майчинството не е започнало от моето велико раждане насам. Така че свекърва ми е оставала сама с бебетата, а аз съм била спокойна, че ще са живи, като се върна.

# 475
  • Бургас
Че то смисъла да оставиш детето на баба не е ли, за да си починеш/излезеш/спиш и т.н.?
Аз ако трябва да вися на главата на бабата и да вардя безценното си отроче по-добре сама да си го гледам. 
Като са имали желание да ги гледат съм ги оставяла и бързам да изчезна, докато не им е минал мерака.
Ама случиха майка ми и свекърва ми на дъщера и снаха. Satisfied

# 476
Добре де, защо не се приеме, че зависи от човека. Моята например не ставаше да е с бебета. Сама. Сега, като са големи, по бива. Но те сами си се пазят, даже на нея се карат. Жената не е недобронамерена, просто е по-семпла и небрежна. Имало е инциденти по време на нейни грижи, макар да ги е гледала буквално броени пъти, заради които сме ходили в Пирогов. Не става въпрос за някакви био простотии или мои капризи или дразги на селско ниво.
Дори не се е налагало с мъжът ми да говорим по въпроса, просто сме си намирали други варианти за гледане на децата, а при срещи споделих подхода- на маса, седнала и хапва и пийва и това е.
Защо е нужно съфорумки да се обиждат от споделеното?

# 477
  • при късмета
На мен не ми е тежало детето и почивка и отмяна ми осигуряваше мъжа ми. Не разбирам защо трябва да я осигуряват баби и дядовци. И детето си у контактувало с двете роди, даже много повече от споделено в темата. Аз и мъжа ми сме осигурявали тези контакти практически, въпреки, че сме били там.
И да, ако нямам доверие не бих оставила детето и нищо не е в състояние да ми промени мнението. Свекър ми до ден днешен не е оставал насаме с него и за минута дори. При майка ми ходи, дори вече остава с дни. А мъжа ми не се е тръшнал, че е задължително да има същия контакт и с дядо си. И той е наясно, че няма да се справи, макар детето вече почти само да се гледа. Не взима предвид нещо си което трябва според някого, а преценява ситуацията за себе си. В същото време си контактува с дядо си, колкото и ние с него, това не му е спряно.
Разбира се, че зависи от човека, а за да преценят родителите дали някой напъващ за самостоятелни контакти с детето, трябва да са свидетели на такива поне в началото. Аз друг начин не виждам. Предпочитам да не разбирам посещавайки Пирогов, дали на някой мога или не мога да оставям детето, особено ако той самия претендира за тези контакти

# 478

Едно от условията бабата да иска да прекарва време с внуците, е да се чувства спокойна и да си поеме отговорността да го "издаде" живо и здраво.
Което, за мен поне, означава да не ѝ диша във врата милата снаха и да не ѝ го връчва, придружено от списък с инструкции за употреба.
Аз, ако имам насреща си такова чудо като ма ко и син, свиващ уши, внучето ще започва да идва при мен като стане поне на 14- за да го прави на собствен ход. Simple Smile
Не, абсурТ. Не такъв случай. Има баби, които наистина не им се занимава. Просто ти дават да разбереш, че не желаят да се занимават с деца.

# 479
  • София
Че то смисъла да оставиш детето на баба не е ли, за да си починеш/излезеш/спиш и т.н.?
Точно. Като ще съм и аз там - голямата почивка.
♥ HAPPY ♥ , напълно приемам написаното от теб, всеки случай е сам за себе си.
Но и ти приеми, че зависи И от снахата - някои са реално пострадали от неглижиране на указанията им, други дори без повод (т.е. детето не е направило алергия) вдигат скандал за 1 бонбон/вафла/ или нещо подобно

Общи условия

Активация на акаунт