СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 299
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Дидева, благодаря! bouquet
Ако не са фиксирани профилиращите, поне за нас май това ще наклони везните при избор на училище.
Това с професионалните паралелки не е лошо, ако детето в тази ранна възраст е ориентирано какво иска. Моето не е още, та не бих рискувала да я насочвам в тази посока. Ще го мислим.

Ако хипотетично си в професионална паралелка Компютърна графика и решиш да следваш медицина или фармация примерно,  ще  е ли възможен такъв вариант?

# 466
Честита Баба Марта! Нека всички бъдат здрави и щастливи.И ние сме на "Една българка".

# 467
  • София
Колко напред? Нашите са на съставно сказуемо. Единственият нов материал, който предстои е обособена част. И докато го пиша, се сещам, че вероятно повече от бъдещите часове ще са по лит, по БЕЛ почти нищо не остана...
На сложно смесено изречение са.

# 468
  • Варна
Подведох преди време варненци.
Бях писала, че отпада 1 паралелка софтуерни и хардуерни науки за сметка на професионалната паралелка, а отпада физиката. Извинявам се.
Много съжалявам за паралелката с физика /моето първо желание/, на всичко отгоре, доколкото видях дори НЯМА  профилиращ физика. И това в МГ!
А откога няма  софтуерни и хардуерни науки с АЕ в МГ Варна?

И приемът в 7 клас е намален, защото започнаха да приемат по 3 паралелки петокласници, вместо 2.

# 469
  • Варна
.....
Ако хипотетично си в професионална паралелка Компютърна графика и решиш да следваш медицина или фармация примерно,  ще  е ли възможен такъв вариант?
Ето за това и аз си мисля от доста време насам. От сега е трудно да се предвиди дали няма да има промяна в желанията на детето ми. Евентуално за български университети това няма да бъде пречка, но за чужди дали? Не че  сме се засилили за учене навън, но е хубаво да се знаят възможностите.
За паралелките в МГ Варна - негласно класовете с френски и физика са най-слабите в гимназията. Повечето преподаватели не гледат с добро на тях, и явно вече са преценили, да се преориентират. Предполагам, че единиците деца, които имат интерес към физиката, ще могат да се занимават в тяхна школа по физика.

# 470
Проект на държавния план-прием - ВРАЦА
Поредната професионална паралелка в ПМГ. Явно това е тенденцията тази година.

# 471
Благодаря, Дидева, за варненския план-прием. Аз съм в потрес от профилите. Дъщеря ми иска да учи АЕ в Първа езикова, но в никакъв случай не желае профилите Мат и ИТ, както и Химия, остава да се бори за единствената паралелка с профил БЕЛ и История. За децата с хуманитарна насоченост това е единствената опция в Първа. Масово тук говорите за Математиката, но не забравяйте, че има много деца, за които това е труден и нежелан профил. Вярно, че си имаме цяла Хуманитарна гимназия във Варна, но като погледнах баловете миналата година и направо ми се отщя... Аз прогонозирам много високи балове за двете паралелки в Първа ( с АЕ и НЕ) с профили БЕЛ+ИЦ.

# 472
  • Варна
Славена, профилите с химия и с математика също ще са много предпочитани, предвид тенденцията към медицина последните години и универсалността на матемстиката. А и в годината преди нашия набор точно това бяха най-високобаловите паралелки. Но дори и да сте с история, изискванията към математиката за сегашните осмокласници са впечатляващи - по контролни се дават мнооого интересни, засукани задачи, далеч над нивото на група А и Б в сборниците. Така че добрата подготовка по мат няма да ви избяга даже и с хуманитарен профил.

# 473
  • Sofia
Хубавото време ни разказа играта на ученето Persevere

# 474
А ние всеки ден имахме курсове... Преумората от учене не е никак за предпочитане.

# 475
    Моята девойка си направи хубава ваканция от неделя до събота сутринта. На гости ни беше италианско момиче по обменна програма в училище. Прекрасно дете! Ходиха на обучения, екскурзии, разходки, имаха невероятна седмица. Сприятелиха се много силно цялата италианска и българска група/общо 12 деца/ и се разделиха с много сълзи и прегръдки. Имаше и деца от Литва, Румъния и Полша, но между българчетата и италианчета се получи много силна връзка, просто си допаднаха децата. И след цялата тази емоция Мила е 3 дни на курс. Много и е криво, но това е положението, време е за учене...

# 476
  • София
При нас също зацикли тези дни ученето. Лошото е, че времето ще става все по- страхотно 🤪 и мотивацията за учене все по-трудно постижима. От утре девойката е и на бяло училище, така че ще си заформи добра почивчица.

# 477
Имат нужда. Добрият шофьор чувства, че не може да подава постоянно газ и инстинктивно отдръпва крака от педала. И на нулева предавка има движение, при отнета газ- също.

# 478
  • Sofia
Пътувахме почивните дни и не е учила. Заминават утре на ски, нека разпуснат малко преди последния напън Simple Smile

# 479
Вчера гледах по новините репортаж, единствената новина за мен-подчертавам за мен, защото вероятно съм я изпуснала-е, че НВО е от 9ч.При това положение се питам, децата ще остават ли за следващите часове? Никак не ми се иска, а синът ми е натрупал неизвинени за закъснения.
Въобще, много тъпо.
Организацията досега беше като за ДЗИ-неучебен ден, липса на други учащи и часове в училище
Сега организацията е като на НВО в 4 клас, а по значимост не може да се сравни. Изпитът почва в 9 и свършва в 11.30, това означава още два учебни часа след него. Представям си ако някой не добре с главата учител реши и да "оформя".
Още, как ще процедирате за междинния ден? Пак ми е някак неестествено преди второто НВО да има пълен учебен ден с 6,7 часа.
Никак не е съпоставима организацията за изпитите с тяхната значимост(няма да е пресилено и да кажа-съдбовност), но е късно за реакция. Тема за размисъл за сегашните 6 класове.

Общи условия

Активация на акаунт