СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 296
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Светкавица, не ми се вярва чак пък и редовни часове да имат след изпита. Но пък винаги може да има изненади от МОН, та не знам. От опит с баткото - имаше доста съученици, които спираха да ходят на училище в дните преди НВО, я един-двама и цял месец преди това. В последните дни и в деня между двата изпита бяха останали само 4-5 деца. Той сам  искаше да ходи, че оставането у дома щеше да е свързано с по-сериозна гонка от моя страна. Mr. Green
Ни пък всеки си решава, кое е по-добре за неговото дете. За седмокласничката тази година, ще го мислим като наближи, според ситуацията тогава. Със сигурност ще се съобразя с това как се чувства тя самата и как би била по-спокойна.

# 481
Проект на държавния план-прием - ГАБРОВО
Паралелката с профил " Обществени науки" в НАГ е заменена с професионална паралелка " Бизнес администрация", а паралелката с профил " Софтуерни и хардуерни науки" - с професионална паралелка " Системно програмиране".

Проект на държавния план-прием - ПЛЕВЕН

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 13:48 от Анонимен

# 482
  • На планетата Земя
Вчера гледах по новините репортаж, единствената новина за мен-подчертавам за мен, защото вероятно съм я изпуснала-е, че НВО е от 9ч.При това положение се питам, децата ще остават ли за следващите часове? Никак не ми се иска, а синът ми е натрупал неизвинени за закъснения.
Въобще, много тъпо.
Организацията досега беше като за ДЗИ-неучебен ден, липса на други учащи и часове в училище
Сега организацията е като на НВО в 4 клас, а по значимост не може да се сравни. Изпитът почва в 9 и свършва в 11.30, това означава още два учебни часа след него. Представям си ако някой не добре с главата учител реши и да "оформя".
Още, как ще процедирате за междинния ден? Пак ми е някак неестествено преди второто НВО да има пълен учебен ден с 6,7 часа.
Никак не е съпоставима организацията за изпитите с тяхната значимост(няма да е пресилено и да кажа-съдбовност), но е късно за реакция. Тема за размисъл за сегашните 6 класове.

Тези дни са неучебни. Свършват изпита, ако искат чакат се отвън и разпускат.
За междинния ден при нас имаше родители, които бяха уредили отсъствия за децата си. Дъщеря ми твърдо заяви, че иска да ходи на училище, "защото който досега не е учил, надали ще научи много в последния момент" и освен това "какво да правя в къщи, само да изпадам в депресия и да броя часовете до изпитите". Било им е много приятно в училище - говорили са си с преподавателите, игри, спорт, смях, шеги, сладолед.

# 483
  • София
Светкавица, в нашето училище, дните на НВО ще са неучебни за всички. Няма да е ОК да се мотаят други ученици по коридорите и да пречат, а за нашите мисля, че е ясно, че няма как да продължат с нормални учебни занятия.

Аз се надявам, че до матурите ще е оформена по всичко и после смятам да си използвам всички отсъствия по семейни причини и да я изпратя на гости на дядо си, за да си почине от мен и да се оттърси от напрежението.

# 484
Скрит текст:
Вчера гледах по новините репортаж, единствената новина за мен-подчертавам за мен, защото вероятно съм я изпуснала-е, че НВО е от 9ч.При това положение се питам, децата ще остават ли за следващите часове? Никак не ми се иска, а синът ми е натрупал неизвинени за закъснения.
Въобще, много тъпо.
Организацията досега беше като за ДЗИ-неучебен ден, липса на други учащи и часове в училище
Сега организацията е като на НВО в 4 клас, а по значимост не може да се сравни. Изпитът почва в 9 и свършва в 11.30, това означава още два учебни часа след него. Представям си ако някой не добре с главата учител реши и да "оформя".
Още, как ще процедирате за междинния ден? Пак ми е някак неестествено преди второто НВО да има пълен учебен ден с 6,7 часа.
Никак не е съпоставима организацията за изпитите с тяхната значимост(няма да е пресилено и да кажа-съдбовност), но е късно за реакция. Тема за размисъл за сегашните 6 класове.

Тези дни са неучебни. Свършват изпита, ако искат чакат се отвън и разпускат.
За междинния ден при нас имаше родители, които бяха уредили отсъствия за децата си. Дъщеря ми твърдо заяви, че иска да ходи на училище, "защото който досега не е учил, надали ще научи много в последния момент" и освен това "какво да правя в къщи, само да изпадам в депресия и да броя часовете до изпитите". Било им е много приятно в училище - говорили са си с преподавателите, игри, спорт, смях, шеги, сладолед.
Тази година дните за провеждане на НВО в седми клас не са обявени за неучебни със заповед на министъра. Всеки директор ще реши каква да бъде организацията. В основните училища всички класове освен седми ще са завършили, т. е. проблемът засяга средните училища и онези МГ и ПМГ, в които се обучават седмокласници. Предполагам, че директорите ще проявят здрав разум и ще обявят дните за неучебни не само за седмокласниците.

# 485
Интересно ми е кога ще излезе проект на план-прием за София. Има ли изискване да е публично оповестен или може направо в началото на май месец, когато ще бъде одобрен? 

# 486
      Аз точно затова се притеснявам- нашите дни за НВО са учебни. А същевременно, други са обявени за неучебни/ спортни празници, концерти и др./ много различни и далече от НВО.И щат, не щат, учениците ще трябва да ходят за 6, 7 час. И а, иди, кажи на учителката по история, например, да не ги изпитва, ами на добра воля ще е.

За междинния ден- По-добрият вариант е детето да не ходи, поне да си отспи този ден, вместо да става в 6 за училище и да готви още 6 урока за деня между двата изпита.

П.С.Пак огледах страницата на училището, баш са си учебни, точно както в ІV клас- свършва НВО и се продължава с другите часове. Ама тогава си беше майтап работа, сета е много различно.

# 487
  • На планетата Земя
Дидева, вярвам, че така ще стане. Другото излиза извън всякакъв разум (не че не сме се нагледали на безумия).

# 488
  • Sofia
И аз проверих, че не са обявени за неучебни, та се надявам директорката да прояви благоразумие. В нашето училище има големи ученици и си представям колко шумно ще бъде в междучасията, ако са учебни дни. Мисля да го спра от училище седмицата преди НВО. В деня между двата няма какво да учи - ако иска да ходи, ако иска да си почива. С баща си се бяха наточили за концерт на Manowar на 16 юни. Порязах ги жестоко заради датата Confounded Жал ми е, но...

# 489
  • Пловдив
Нашето училище е средно, но в гимназиален етап има по 1 паралелка на випуск, тоест освен нас, в училището ще има 5 класа...директорката може да реши, че няма да е шумно. Изобщо не се бях замислила за това, до сега...

# 490
  • burgas
Момичета от Бургас-успяхте ли да видите проекта на план -приема?Аз не успявам.

# 491
Интересно ми е кога ще излезе проект на план-прием за София. Има ли изискване да е публично оповестен или може направо в началото на май месец, когато ще бъде одобрен? 
Не съм срещала изискване за публично оповестяване на проекта, но факта, че няколко РУО вече го направиха, ме навежда на мисълта, че може и да има такова. Търсейки нещо друго, попаднах на това.

229 са профилираните паралелки, а 154 - професионалните, които са леко увеличени. 37% от всички паралелки ще са за природни, технически и IT науки. В елитните гимназии паралелките ще са от по 26 ученици, а 164 Испанска гимназия ще има паралелка по-малко тази година.

# 492
"Не съм срещала изискване за публично оповестяване на проекта, но факта, че няколко РУО вече го направиха, ме навежда на мисълта, че може и да има такова."

Дидева, мисля, че няма. Разчитах на теб, като познаваща най-добре нормативната уредба, защото ме мързи да чета пак. Имам спомени, че когато за последен път преглеждах Наредба 10 ми направи впечатление, че точно за проекта за VІІІ клас не е задължително публичното оповестяване,  а четох точно с тази насоченост.

# 493
Нямах предвид наредба. По-скоро министерска заповед, която не е публично достояние. До преди няколко часа шест РУО бяха качили проекти ( всъщност са седем, но бургаският файл изисква парола). Същевременно има и такива, които са замръзнали в миналата година. Варна бяха писали, че ще го  качат за обсъждане на 15. март. Направиха го седмици по-рано.

# 494
  • София
Нашето училище е средно, но в гимназиален етап има по 1 паралелка на випуск, тоест освен нас, в училището ще има 5 класа...директорката може да реши, че няма да е шумно. Изобщо не се бях замислила за това, до сега...
И в нашето е така, а и са малки класовете, но не големите ме притесняват толкова. Всяка година има лятна занималня юни месец за малките. И ако те са в двора и пищят, вече е по-неприятно. Все пак разчитам на разум и аз.

Общи условия

Активация на акаунт