СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 272
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
СХН определено са гвоздеят на програмата. Simple Smile Има паралелка във всяко второ училище.

# 556
  • София
Може ли да ми обясните какво е: ИЦ, ХООС, ГИ, БЗО... и СХН също. Разбрах го СХН-то Nerd
Разгадах ги ...уф, много съм проста

# 557
  • София
Може ли да ми обясните какво е: ИЦ, ХООС, ГИ, БЗО... и СХН също.
ИЦ- История и цивилизации; ХООС - Химия и опазване на околната среда; ГИ - География и икономика; БЗО - Биология и здравно образование; СХН - ???? Дидева, помощ!

# 558
  • София
История и цивилизации, химия, биология....
СХН- софтуерни и хардуерни науки.
Ох, много се смях, в ПГФК Княгиня Евдокия има професионална паралелка - съдебен служител.... Ни моа Joy

# 559
  • София
Слънчева , трябва да има ограничен достъп до тази паралелка, това не е  специалност за неспециални хора.
Скрит текст:
Трябва да си или жена на депутат или поне на екс такъв, може и екс министър.... Просто трябва да добавят точки за дете на такива.

# 560
Тц - богоизбраните не си играят на ниво деловодство (там си се работи и то здраво, а рушветите са дребни). Те стрелят магистратските длъжности. Ако бяха разумни обезпечаващите с кадри правната сфера, биха направили специализирано средно юридическо обучение. В Австрия, Германи и Швейцария работят т.н. "съдебни помощници", на които се възлага определена категория леки дела. Но докато разумеят ....майките на много набори ще  пият бело.

# 561
Връщам  се в нашата си тема: каква е рекапитулацията - освен двете паралелки - в 164-та и 74-та гимназя, има ли други съкращения на паралелки?

# 562
  • София
И сега какво излиза, по-важно е да гледаш профилите в дадена паралелка, отколкото втория език. Моята дъщеря като разбра, че японската ще е с профилиращи ИЦ и ГИ и ѝ потънаха гемиите. Нормално е като се замисли човек, но тя си правеше други планове. Поне си хареса пралелки в 51-во.

# 563
  • София
В Испанската отпада едната паралелка с английски. Нищо чудно. След като от МОН им набиха канчетата /както и на НЕГ/, че започват английския от В1-2 в 9-ти клас и им наредиха да започват от 0, директорката се закани да предложи английският изобщо да отпадне като втори език.
1АЕГ за първи път определя и четвъртия профилиращ предмет още при кандидатстването и по мое мнение са направили зверско мазало. Например, трудно мога да си представя, че голям брой деца биха избрали профил БЕЛ и Философия, ако имаха избор. А хич не мога да се сетя какви бъдещи професионални планове би могъл да имаш, за да избереш профил БЕЛ и География /цели 2 паралелки има с този профил/. Природните науки изобщо не съществуват в 1АЕГ. Бъдещи доктори, фармацевти, био-инженери и други модерни специалности училището няма да отглежда. Smirk 2АЕГ поне една такава паралелка има. Добре че повечето хора изобщо не са наясно с профилите и тяхното значение по новата програма, че иначе щях да заложа на сериозен спад на бала на гимназията. Не че ние, много информираните, сме съвсем наясно Joy , но поне предвиждаме, че неправилният избор може да се окаже голямо дърво.

П.П. В Бузема няма промяна. Wink

# 564
  • София
И сега какво излиза, по-важно е да гледаш профилите в дадена паралелка, отколкото втория език (За ЕГ). Моята дъщеря като разбра, че японската ще е с профилиращи ИЦ и ГИ и ѝ потънаха гемиите. Нормално е като се замисли човек, но тя си правеше други планове. Поне си харесах пралелки в 51-во.
Пък в 19-то профилиращи норвежки и датски.

# 565
Има ли училища, в които приемът/разпределението по паралелки да се прави на база определени бройки за момчета и момичета?

# 566
  • София
Има ли училища, в които приемът/разпределението по паралелки да се прави на база определени бройки за момчета и момичета?

'Ми, в повечето. Всички с квоти.

И сега какво излиза, по-важно е да гледаш профилите в дадена паралелка, отколкото втория език (За ЕГ).

Точно така е за ЕГ и паралелките с два чужди езика изобщо. При новата програма много по-важни се явяват трети и четвърти профил. Преди не бяха от особено значение.

# 567

'Ми, в повечето. Всички с квоти.

Къде ги има тези квоти? Аз виждам само брой ученици и брой паралелки в таблиците ... newsm78

# 568
  • София
Не само за ЕГ, бих казала. Въпросният профил СХН, ако остане с профилиращи предмети ИТ, информатика и АЕ, какти е на повечето места, а мат не участва... Не знам какво ще правят тези деца на изхода... Още не съм чула, в някой ВУЗ да има балообразуващ предмет информатика... В тази сфера все мат искат. Flushed

# 569
  • София
Да, не важи само за ЕГ
Скрит текст:
Опитах се още след като го публикувах да си махна това за ЕГ в скобите, но домашната информационна системата се срина, явно шокирана от таблицата Wink
... Още не съм чула, в някой ВУЗ да има балообразуващ предмет информатика... В тази сфера все мат искат. Flushed
И това е така. Ама ако няма друг избор...

А моята изведнъж реши, че щяла да се явява на проверка наспособностите по ИИ. Без да се е готвила, както тя каза: "Ми да си проверя какви са ми способностите" Joy

Общи условия

Активация на акаунт