Самуил пълзи. Вече се научи и върви и да обикаля къщата като се подпира по мебели. Много рано в сравнение с каките( голямата проходи на почти 18 месеца, малката на 15месеца..). Имаме само два долни зъба от януари.

и чакаме да си хареса някой от предметите..е, взе химикалка първо.
Гледахме да мине час и така я кърмих. Много тежко ми беше първите дни, но пробваме и тоя вариант, защото тя просто опитва една лъжичка, никога нищо не й харесва и почва да реве и да иска да суче и аз добрата самарянка винаги й давах и тя свикна, че щом не й хареса пюрето ще й дам да суче. Да ама не !!!!!!
Но пък днес имам успех и изяде 100 грама, само че програмата е пълна - баща й я научи ! Първо се почва без нищо на масата, после като затвори уста на 4-5 лъжичка и се дава още една нейна лъчижка и почваме да се лъжем като си отвори устата, после като й писне и това е трета фаза изкарване от стола й и слагане права до нашата маса и така изяжда още 40-50 грама. Накрая често пак я връщаме на стола й за още 1-2 лъжички . Ооооо и вода пие да промива устата.
Дори и да й сложа нещо сама да си яде на масата не иска, докато вечер си хапва сама каквото й дадем. Не знам защо толкова се дърпа от закуска и обяд. 

и съответно когато се прибирам той я повърна цялата. Така разбрах и че му е дала де.

и съответно когато се прибирам той я повърна цялата. Така разбрах и че му е дала де.
!
Но каквото- такова ,няма да се отказвам де, но и с каката нямах голям успех , тя направо проходи!
Препоръчани теми