Юлчета 2018- тема 4

• 60 723
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Моят е със същият дерматит и съм използвала всичко изброено, при нас не дадаха ефект. Мажех го и след 2 часа пак му беше суха кожата като шкурка. После ми дадаха една мостра на Avene и почнаха да се оправят нещата. Кортикостероиди ми предлагат и на мен да му почна, но отказвам за сега. При големият ми син също имаме АД, но при него Биодерма та е напълно достатъчна. Всичко си зависи от кожата на детето. Принципа е проба-грешка. Ако детето е само с сухи участъци и е без ранички, според мен е излишно да го мажете с Кортикостероиди. Достатъчно е да го мажете с подходяща за него козметика.

+ 1 Simple Smile

И моята има едно сухо петънце на китката и си седи така вече дълго време, въпреки че на другите части на тялото вече е ОК.
Аз мазах с Авен и с Биодерма.

# 511
За обрива е най-добре да го погледне и доктора все пак! Най-вероятно е от вируса

# 512
Здравейте за бебета не знам, но аз съм с АД. При мен се обостря при смяна на сезоните топло и студено и обратно. Помага ми козметиката на Ла Рош само. Племеницата ми беше с атопичен дерматит от бебе и знам че първо избива на лицето, така че бих отишла на дерматолог. За моето дете ме посъветваха да я пазя и беше на ХА мляко до шести месец и ползвам Биодерма. За сега няма признаци!

# 513
Ние тепърва се записваме с първо зъбче и не мога да кажа за дъвченето. Заместени са ни само обяда и следобедната закуска. Скоро с глутена ще въведа и сутрешната закуска. Но малкия е и един от последните бебета на юли, а може и да е последното, та понякога разликата с бебетата в групата ми изглежда огромна.
За АД с баткото дерматолог ни изписа едно евтино кремче, ама като не си спомням как се казваше, знам, че бяха по номера, за малкия беше номер 0. Но откакто започнахме къпане с душ олио не е имало нужда да мажа с нищо друго.

# 514
Да ви кажа, предвид че първите зъби, които изникват са резци, нямат много общо с дъвченето. Ние зъби все още нямаме, желание да дъвчем също 😂. Всяко парченце се опитва да го повърне. Не я насилвам, когато реши тогава. В момента яденето като гледам е последното нещо, което я вълнува 😁.

# 515
За АД ползваме Ларош и Авен хидратант кремове и душ-олио Ларош, дерматолога каза да не мием с изсушаващите кожата неща тип душ гелове и сапуни.

При нас заместване на хранене няма, зъби също Simple Smile
Жълтъкът не се отрази добре и го отлагам за годината.
Слъзния канал се отпуши сам! Simple Smile Yellow Heart

# 516
  • Варна
Ние тепърва се записваме с първо зъбче и не мога да кажа за дъвченето. Заместени са ни само обяда и следобедната закуска. Скоро с глутена ще въведа и сутрешната закуска. Но малкия е и един от последните бебета на юли, а може и да е последното, та понякога разликата с бебетата в групата ми изглежда огромна.
За АД с баткото дерматолог ни изписа едно евтино кремче, ама като не си спомням как се казваше, знам, че бяха по номера, за малкия беше номер 0. Но откакто започнахме къпане с душ олио не е имало нужда да мажа с нищо друго.

Стема,ние сме пък от първите бебчета и наистина един месец си е голяма разлика при бебетата. Преди около месец въведох глутена. На коя марка е душ олиото ви? Че искам да му купя такова.
Аз пък се изприщвам като чуя,доктор да изпише на бебе кортикостероидно кремче и то за ад. Тук в бг масово се злоупотребява с тези продукти ,а те не са за подценяване. Даже за инхалации изписват на бебета кс.
Ние ще пътуваме по празниците и още от сега ми е притеснено. Смяна на обстановка ,път и т.н.  пък и като знам малкия как яде и цапа ще ми е много трудно да го опазвам на чуждо място. За капак се счупи колелото на количката ни ,тя е в гаранция,но ни казаха 30 дни ремонт. А през това време??? Трябва да имат оборотни колички в тези магазини. Може ли 30 дни да не излизаме? Тежък е и не мога на ръце да го нося.
Преди няколко дни купих от бурканчетата на лупилу от лидл,тези които са кашите- с ванилия и с бисквитки. Ами за пръв път си изяжда такова количество и се сърди ,че е свършило. Много ги хареса. Аз рядко давам такива,но да споделя и с вас,ако бякой иска да ги пробва. При нас имаха голям успех.

# 517
Няма как да не ви се похваля, моят малък мъж е герой. Издържа зверско пътуване посред нощ със самолет, после влак, автобус, втори влак, метро и на края кола.. Simple Smile Накрая аз се чувствах като парцал, той обаче имаше енергия да вилнее още. Имам чувството, че за една седмица порастна много, видях го да сяда сам, да се изправя сам и мисля, че все по-осъзнато казва "мама" не просто като срички. Явно новия климат и държава му се отрази добре, ще вземе да прехване от дисциплината на немците 😁

# 518
Дъвкателното движение няма абсолютно нищо общо със зъбите, просто при наличие на зъби, храната се раздробява по-добре. И трите ми деца са захранени по ЗВБ, т.е. направо с парченца, и тримата си дъвчеха чудесно още преди да имат зъби.

При храненето с пюрета децата свикват просто да гълтат и после е нормално да им е нужно време да се научат и да дъвчат. При някои деца това става по-бързо, при други - по-бавно. В други държави препоръката е дори при хранене с пюрета, още от самото начало да се дават и finger foods - т.е. храни, които бебето да може да държи само и да дъвче, точно за да се усвои дъвченето от самото начало.

Аз също смятам, че с лекарствата се прекалява, но това си ни е залегнало и в народопсихологията - все смятаме, че без лекарство няма как да мине и един сопол даже. Не отричам лекарствата, напротив, те си имат своето място понякога, но виждам, че у нас се злоупотребява с тях. Затова за мен беше много важно да намеря педиатър, който е ок да се изчаква и да се пускат изследвания преди да се изписва нещо. Откакто имаме деца и се интересувам повече, намалихме рязко и при нас самите лекарствата и с учудване установихме, че повечето неща организмът си ги преборва съвсем сам. Разбира се, това не изключва консултация с лекар, ако има нещо притеснително в състоянието.

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 13:14 от ada123

# 519
Благодаря Ада Simple Smile
Уча се на търпение Simple Smile

# 520

Стема,ние сме пък от първите бебчета и наистина един месец си е голяма разлика при бебетата. Преди около месец въведох глутена. На коя марка е душ олиото ви? Че искам да му купя такова.
Аз пък се изприщвам като чуя,доктор да изпише на бебе кортикостероидно кремче и то за ад. Тук в бг масово се злоупотребява с тези продукти ,а те не са за подценяване. Даже за инхалации изписват на бебета кс.
Ние ще пътуваме по празниците и още от сега ми е притеснено. Смяна на обстановка ,път и т.н.  пък и като знам малкия как яде и цапа ще ми е много трудно да го опазвам на чуждо място. За капак се счупи колелото на количката ни ,тя е в гаранция,но ни казаха 30 дни ремонт. А през това време??? Трябва да имат оборотни колички в тези магазини. Може ли 30 дни да не излизаме? Тежък е и не мога на ръце да го нося.
Преди няколко дни купих от бурканчетата на лупилу от лидл,тези които са кашите- с ванилия и с бисквитки. Ами за пръв път си изяжда такова количество и се сърди ,че е свършило. Много ги хареса. Аз рядко давам такива,но да споделя и с вас,ако бякой иска да ги пробва. При нас имаха голям успех.

Няма пюре, което да хапва с такъв апетит като Лупилу - Лека нощ😊

# 521
  • Варна
Европа, вземете раница от варненската библиотека. Сега по празниците цените са намалени Wink Ще си решиш проблема с количката и ще се гушкате.

# 522
Душ олиото ни е Eucerin и още сме на първото шише. С баткото ни помогна и сега от раждането на малкия направо него взех. Понеже баткото ни е много чувствителен и много малко му трябваше да се обрине си вземах козметиката или от аптека или от немския магазин за препарати. Има голяма разлика.
О и аз май видях пост, че имат намаление раниците във библиотеката. Попадна ми и информация за тренировки за мами с раници, а гледах, че и по-големите дечица подскачаха наоколо. Някой да е ходил?

# 523
  • Варна
Аз видях з тези тренировки, но няма как да се впишем за сега, защото един ден по него време спи, друг път точно е станала и няма как да я оправя бързо и да отида, въпреки че е на 10 мин от нас.
Да не говорим, че не си предтставям моята щерка така кротка, както другите . Или ще е закачена за мен нон стоп или ще пълзи навсакъде и ще ходя да я гоня.
Ноооо ще ида все някога !

# 524
Мамите кандидатстващи за ясла в София- имате ли изгледи за прием, как върви?

Общи условия

Активация на акаунт