АПРИЛско бебе расте и дебелей а мама в люлка го люлей

• 12 285
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Танче, не мисля, че й има нещо, от 5 см  не е кой знае каква височина. Ти я наблюдавай, но мисля, че нищо й няма, ако я болеше щеше да плаче.

# 211
  • София
Не, променям си мнението, Цачи е права, за твое спокойствие най-добре е заведи. Предполагам, че качеството на здравеопазването е на ниво и няма да ви изгледат накриво както ще е тук, ако отидеш на лекар от притеснение.

# 212
Татянче, иди да ви видят.

# 213
Предполагам, че качеството на здравеопазването е на ниво и няма да ви изгледат накриво както ще е тук, ако отидеш на лекар от притеснение.

На ниво е, оба4е като отидох веднъж когато пла4еШе преz цялото време от колики така на криво ме гледаха, 4е идвам zа такава дреболия  Sad Та zа това не ми се ходи много много. Татко й, свидетел на драмата, каzа 4е ниЩо й няма, нямало смисъл да идем......е да бе, на ли има ма4  Mr. Green

Май Ще иz4акам малко да я видя, ако ми се струва 4е й има неЧо Ще отида раzбира се..... 4етох 4е ако zапла4е веднага и не повръЩа (което не е правила) и не е паднала от високо (не е) и няма подутина (няма), не било необходимо да се води на лекар.  Но Ще я наблюдавам хубаво.

# 214
Аги е яхнала метлата  Grinning С червено да сложиш и мамитата, които са били на протеста, но в другите градове  Mr. Green Защо си мислиш, че недошлите са го направили, защото не се интересуват и неискат да вземат отношение? Дали ще отидеш да се срещнеш с целия форум в хубав, летен ден или просто ще премериш улиците на центъра немислиш ли, че повечето биха предпочели първото? Няма да обяснявам защо недойдох, защото би прозвучало като оправдание, нооо принципно си права. И аз както и повечето не взех отношение, а така не се постигат цели. Жалко. Tired
Абе Данче-калпазанче, ти нали нямаше как да дойдеш с бебето, понеже си сама и няма кой да ти помогне с количката? Това не е оправдание, това си е голяма причина, поне според мен...

# 215
Татянче, почти съм сигурна, че нищо й няма на бебка, но за твое успокоение изръчкай татито да идете да я видят...цункай я от мен по главицата Heart Eyes

Чайче, и аз като теб се набирам така....ама ако в София е имало 40-50 колички, малко ми се вижда, те може би и тук бяха толкова някъде, не съм ги броила, по-малко коремчета имаше, но ги разбирам бъдещите мами в тия жеги Peace

nokon2, да, с кмета говориха няколко майки, но така е най-добре, а останалите не се шляехме, а бяхме на 5 метра отстрани, не може всички да говорим с кмета Peace

# 216
да се обадя само че съм жива  Mr. Green вече ще се отчитам редовно че да не ме пишете несериозна

Протеста мина много добре откъм присъствие на участници, много зле откъм представители на властта  #Cussing out но пък и се видяхме с априлчетата, радвам се много за което, че ми липсвахте мамчета  Hug

Имам два въпроса, може и да сте коментирали ама нали ме отняма напоследък...

1. Майки на момиченца, колко често сменяте мокрите памперси? Аз още на три часа през деня и поне веднъж през нощта, но се чудя дали пък не се втелявам...(

2. Някой от тримесечните, престрашил ли се е да слага бебчето малко по полулегнало а не съвсем хоризонтално в количката? Особено ме интересува каква е практиката при чужбинсиките мами, там откога почват да повдигат облегалките на количките? Имам мерак да я вдигна малко, че тя дава зор да зяпа, ама едни ме насърчават, други плашат  newsm78

татянче както го описваш струва ми се че не е страшно, да си призная че на момата аз веднъж и даннах главето в огледалото и веднъж в една кана  Embarassed (отблизо и леко и двата пъти) тя единия път се разрева ама нищо обезпокоително, а втория път ме погледна изненадано и като и се усмихнах се ухили, реши че не си струва рева. Ей мацки, то да не става скоро ама тия бебета тепърва ще има да падат охооо...

Въобще като се замисля, аз вече я порязах веднъж също с нокторезачката, като не може още сама да се травмира майка и я травмира достатъчно Embarassed Embarassed Embarassed

# 217
Чаено момиче, недей напада и съди така хората.  #Cussing outТака са сметнали за необходимо, така са направили. Поздравявам те, че се опита да насърчиш априлките, ама защо ги критикуваш като не дойдоха на протеста. Тяхна си работа!Не бива да се съдят хората така. Това, че ти си решила да участваш в някакъв протест, не означава, че и другите трябва да го направят.
Ооо, има майки, на които не им трябват 160-те лева изобщо. На мен мъжът ми ако изкарваше достатъчно нямаше да се пенявя, обаче даже тогава би трябвало от солидарност да направя нещо...
Не ме интересува лично безплодието, обаче мисля, че трябва да подкрепя хората, които имат проблем и държавата не си прави труда да им помогне. А са данъкоплатци и те, да му се не види! И близнаци нямам, но мисля, че не е редно да са на ниво 1 дете, а пък за 2 да се грижат реално. Ами студентките? Те защо да нямат право да бременеят, естествено, че няма да имат тр.стаж...университетите да им помагат за бебетата! И изобщо има много проблеми и мисля, че само обединяването ще помогне. А не като плъхове да се крием и да си гризкаме коричките.
Транспорта го вдигат отново! Абе нямат хората и 50 ст как да платят, те 70! И сега какво? Пак ще си се возят, все по-малко пари за ядене ще дават, но за раздрънкани трамваи ще си плащат. Ами да, някои нямат коли. Ама като вдигнат бензина ЕЙ ТАКИВА УСТИ СЕ ОТВАРЯТ, а транспорта, той нали е за бедните, тях кучета ги яли.... А циганите се возят И без пари, И деца раждат , И държавата им дава помощи, И сметки не плащат, И все за дискриминация говорят.
Ей такива мисли ми се въртят из главата....
Исканията не са ми по вкуса много-много, обаче като цяло са за по-добро съществуване, ей затова ги подкрепям!
И ме извинете ако съм засегнала някого. Аз никога не се обиждам, ако смятам, че съм напълно права за позицията си. Не знам за вас.

# 218
Мецанке, аз съм мама на момченце, ама да ти кажа, че и ние се сменяме на 3 часа, ако се наака - веднага (защото, както се оплаках вече Pampers пропускат акинцата и се омацва, а имаме още доста от големия пакет #2gunfire #Cussing out), но сме с много бяла и нежна кожа и ако постои напишкан повечко и се спарва Embarassed

# 219
Момичета, съжалявам че не дойдохме с мъжа ми  след протеста с вас, но в крайна сметка решихме да побързаме да се приберем. А и мъжът ми идваше от 48 часова смяна и нали видяхте как изглеждаше. Дано не ми се сърдите. Следващият път обещавам да дойда. Много се радвам, че се запознахме наяве. Страхотни сте!
И моят мъж да издържаше 3 деца, и той щеше да се скапе от работа.
Какво да се сърдим, то не е за сърдене. Яд ме е, че не дойдохте да ви метнем после в Младост, така и така до гара Искър отидохме.
Всеки път взимайки колата е на 0-лата с бензина и ние сипваме, а после свекър ми го харчи пак до дупка. Значи, ние я връщаме пълна, а той все празна я дава. Е, писна ми! На това безпаричие не може ли веднъж да каже "Абе все ми я връщате с бензин пълна, ето ви я веднъж и на вас така"?  #Cussing out Ето, затова исках да ви закараме - да не давате пари за такси и да изхарчим бензина за наши си цели. Тъпо, ама вече баста! Naughty

# 220
аааа, Аги, това ми е  болната тема...за колата - на името на мъжа ми си е, ОБАЧЕ я ползват семейството на сестра му и свекъра и той...и всички разходи поподдръжката ние плащаме #2gunfire #Cussing out сестра му слагат бензин, свекърът - не, оправдава се че е пенсионер и няма пари, ми като няма - няма да кара.... Naughty

# 221
Сминшо,не  съм  искала  да  те  засегна,просто  споделих  впечатлението  си  от  протеста!Още  веднъж  съжалявам ,ако  те  засегнах  по  някакъв  начин!
Софийските  мами  ги  гледах  по  тв.-супер  са!

# 222
1. Майки на момиченца, колко често сменяте мокрите памперси? Аз още на три часа през деня и поне веднъж през нощта, но се чудя дали пък не се втелявам...(

2. Някой от тримесечните, престрашил ли се е да слага бебчето малко по полулегнало а не съвсем хоризонтално в количката? Особено ме интересува каква е практиката при чужбинсиките мами, там откога почват да повдигат облегалките на количките? Имам мерак да я вдигна малко, че тя дава зор да зяпа, ама едни ме насърчават, други плашат  newsm78

1. Още една мама на момченце   Mr. Green отговаря: сменям и на по-често, щото Иво много ака, а аз не обичам да го държа наакан. Иначе - през деня на 3 часа, през нощта не сменям, освен ако не го надуша, че е наакан. Напоследък ми играе номера и се нааква веднага щом го сменя, та хабим вече по два памперса на преобуване  Rolling Eyes

2. Ние сме с лятна количка от месец и половина, тя е с наклон около 30 градуса на най-ниско положение. Прекарва по около два часа в нея. Сега като се замисля, в началото е бил малък за такъв наклон, но сега вече не е. Най-общо се познава по следния начин - ако се свлича и гъне настрани - значи още е малка. Ако успява да се задържи без да се гъне настрани - можеш да я държиш. Говорим обаче за най-ниския наклон. Не знам колко положения ти е количката. Ако е с три положения - легнало, полуседнало и седнало - не става, защото полуседналото е високо. Ако е с 5 или повече положения (от тези, които ги нагласяш на какъвто наклон си искаш) - можеш да я вдигнеш, но не повече от 30 градуса. И не трябва да прекарва по цял ден така.

Да се похваля - нали вече сме голям мъж, та от днес минахме на нов биберон-залъгалка, за възраст от 3 до 6 месеца. Ама нещо не моим го заапем кат хората и мама трябва непрекъснато да го държи вътре в устата  Mr. Green Но пада голяма игра, де. Вътре-вън, вътре-вън...

# 223
nokon2, споко мила, не си ме засегнала Hug

# 224
Само да ви кажа 4е сме добре, рових се малко иz нета и се обадих на по компетентни хора от мен  Mr. Green  и иzвода е следния, пиШа zаЩото може на някой друг да е от полzа. Ако е паднало детето от високо, примерно от масата zа повиване, веднага на лекар. Ина4е само, ако не е плакало, е било в несъzнание, повърнало и има подутина по главата. Милена няма нито един от симптомите, слава богу, добре е, смее се, играе, все едно ниЩо не е станало.

Мамо Меца, права си, тепърва ни предстоят ред такива инциденти......  Confused

За положението на коли4ката, 4естно каzано тук не съм видяла нито една майка с малко бебе да полzва коли4ка беz коШ или порт бебе. А тамън днес 4етох 4е се препоръ4ва бебето на таzи въzраст да е колкото може пове4е в легнало положение, било то по гръб или по корем, било много важно zа моториката.

Общи условия

Активация на акаунт