МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 633
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
  • видин
здравейте,
днес определено не ни е ден. кисела е и почти не е спала. дано да спи през нощта.
смайли, може и така да се е получило, макар че не съм забелязала да има предпочитания към дясната гърда - напротив -лявата има по-отворени канали и по-лесно сучеше от нея. полагам старание и дано да има резултат.
кажете ми моля, колко стягате пампа на коремчето? някъде бях чела, че трябва да не е стегнато.  така обаче като се върти постоянно  го смъква и понякога пропуска на гърба й. май и аз ще се откажа от марка памперс. от размер 1 бях много доволна, но от 2 изобщо не съм. може би са й големи още, макар че е 4 кг.
намерих едни подложки - правя проби с тях, защото в жегите са по приемливи, поне за у дома.
пак ревеме.

# 16
И ние нямаме "вечерен плач". Даже тогавасме най тихи. Само плаче докато е гладен. Нахрани ли се заспива. През деня по ми мрънка. Ама то е защото прави поведение пред баща си.  Laughing

# 17
  • Бургас
Честит втори месец на Калина и Венци! Да папкат много и да растат здрави и щастливи!
И ние страдаме от "вечерен плач", но в моята книга е обяснено за него и бях подготвена. Гушкаме се малко и после заспива чак до сутринта.
Да се похваля, че вчера ми купиха рокля. Не беше планирано, ама влязох аз да меря и като излязох от съблекалнята  Heart Eyes на мъжо му потекоха лигите. Ми то бюст ли е да го опишеш. Като фолк певица съм. А как ми стои банския  newsm03 ... кой знае дали няма да го изгубя някъде.

# 18
Да се похваля, че вчера ми купиха рокля. Не беше планирано, ама влязох аз да меря и като излязох от съблекалнята  Heart Eyes на мъжо му потекоха лигите. Ми то бюст ли е да го опишеш. Като фолк певица съм. А как ми стои банския  newsm03 ... кой знае дали няма да го изгубя някъде.
Ха ха това и за мен се отнася...Преди от горвнището на банския нищо не се виждаше сега от цици не се вижда банския. Joy

# 19
Честит втори месец на Калина и Венци! Да са много усмихнати и да радват мама и тати!
Крейзи оформлението на темичката е отново страхотно.  newsm10 smile3501Мерси за комплиментите за Сиска.
Момичета да ви се оплача. Лохиите ми бяха до около 40 ден, като накрая бяха почти прозрачни и веднага след това получих такъв хубав кръвоизлив, какъвто никога не съм получавала. Много се изплаших и веднага при докито. Тя ме прегледа на видеозон и каза, че това ми бил цикъла. Пих разни кръвоспиращи хапчета и след около 7- 8 дни спря. Днес обаче като се прибирахме от разходка нямахме асансьор и аз със всичкия си акъл взех, че качих количката до 5-тия етаж (бабата взе малката). И сега като ми текна пак ...  newsm45 Направо се чудя какво се случва и да не би да съм направила някоя беля. Татито като разбра много ми се кара.
Спокойна вечер на всички и целувки по малките дупета.

# 20
Здравейте мами.
Крейзи супер ни е темичката.
Нашето детенце вечерно време бая си поплаква. Не знам дали от натрупаните впечатления или от коликите, но е факт че се случва и при нас само вечер. Обаче се оплаква в ръцете ми, мрънка, дреме, а като я оставя в креватчето отцепва на секундата. Вчера ме изненада. Миличката спа от 21.00 да 04.15. Само дето аз не спах. Тъй като ни се случва за първи път аз от 00.00 проверявам дали диша това бебе, дали мрънка, как е  newsm78 Ще видя дали тази нощ ще имам същия късмет, но като гледам кое време стана пак ще си спя най-много 3-4 часа.
Лека нощ момичета. Бебчетата да ни спят кротичко и само да си се протягат посреднощ Hug

# 21
FY  Shocked пази се, бе жена! Така да ме притесниш! Здравето е едно, аккто казва баба. Трябва много да се пазиш и щадиш, че да не направиш нещо лошо  Naughty

Честит втори месец на Калина и Венци!Да растат голеееми, големи, да бъдат здравички и да радват много мама и тати!

# 22
Добро утро, майчета!

Крейзи, страхотна темичка   bouquet, благодаря! А Лео е голям сладур  Heart Eyes и целият прилича на тебе  Wink
Тази нощ неможахме да спим добре, Килиан все искаше да яде, сигурно има криза в растежа  newsm78.

Я ми кажете как  разбирате, когато детето има колики? Ние още май нямаме.

Честит втори месец на Калина и Венци!

# 23
  • София
Здравейте и от нас. Ние вчера бяхме на ортопед и понеже някой питаше преди, давам обяснения. Първо имаше преглед на крачетата-дали се разтягат докрай сухожилията. После с ехограф и гледаха ставичките-дали се е образувало някакво ръбче. При нас всичко е ОК. И накрая опикахме леглото на доктора та да ни запомни и нас.  hahahaИ пак имаше късмет-като и обух памперса и докато чакахме да ни напише документите, такива залпове имаше, че всички в чакалнята ни чуха. Embarassed Бяхме се оакакли до ушите.
Мойта бебка от две-три нощи е много неспокойна. Преди се будеше, ядеше и пак в леглото. А сега след като се наяде се кокори по час и половина и заспива само след солидна доза гушкане.

# 24
Здравейте, Майски Мамчета   bouquet
Аз пак отдавна не съм се отчитала, но този път няма да ви тормозя много  Mr. Green  Crazy Само да се похваля, че тази нощ Мая ни остави да спим от 21.30 до 4.30ч  Grinning та съм свежарка днес.
mchenz - погачата може да я направиш, когато си прецениш, по принцип не трябва да е по-рано от 40 ден, заради молитвата, но за ограничения във времето не съм чувала.  newsm78 Според мен спокойно можш да изчакаш "моряците" Wink
zvezdolina - явно този д-р Драганов, ще се окаже много готин ортопед... на нас педито ни даде номера му, а после се оказа, че кумата ми го препоръчва - бил много внимателен с децата и с родителите Simple Smile Но часовете при него са запазени за седмица напред, така че направи си сметка кога да му се обадиш, за да си запазиш час! Ако на някого му трябва телефона на ортопеда, да пише.
FY - верно си за бой, мила, ама не се стряскай много! И при мен уж вече спряха, но от време на време ме сюрпризират по-обилни лохии. Тя количката всъщност колко тежи?
Приятен ден, мамчета   bouquet
Целувки за бебоците, а за сладурите навършващи два месеца днес   cook  ura

# 25
Здравейте момичета,
Анна благодаря за обяснението за ортопеда аз бях тази която пита! Ние сме на такъв преглед на 3-ти по моя инициатива педиатъра нищо не е казвал! Да ви питам вие кога разхождате бебетата? Ние се разхождаме от 10.00 до 15.00 но по сенките в морската градина и си мисля че навън е много по-спокоен и спи повече и се храни по-добре!!! Честито на всички които имат повод!

# 26
Честит рожден ден на Вили 1-да е най-щастливата мама на най-здравото и кротко бебе!
Честит първи месец на Тити на Денит/нали не съм объркала,ама така пише на лентичката/,и втори на Криси на Стайпър,и със закъснение на Венци на Звездолина!Да са живи и здрави и много послушни!Здравейте и от нас!
Тази сутрин за пръв път станахме по-рано с Ивчо,щото нещо мрънкаше,ама то и мен един зъб ме боли зверски/вчера ми го почнаха да го правят/ и сега освен гадната болка и от лекарството ми е едно свинска...пък и тия жеги ще ни уморят/за днес са ни обещали 37 градуса/......направо завиждам на тези дето са близо до морето...направете по един плаж и за нас дето тая година само ще го сънуваме...
И ние нямаме "вечерен плач". Даже тогава сме най-тихи. Само плаче докато е гладен. Нахрани ли се заспива. През деня по ми мрънка. Ама то е защото прави поведение пред баща си.  Laughing
И ние сме така-през деня пънякога не спира да мрънка,ама дойде ли си тате...все едно няма бебе вкъщи.Даже снощи ги оставоих да се гледат докато бях на зъболекар и през цялото време чаках да ми звъннат по телефона или направо да пристигнат с количката-но не,бебчо спал през цялото време,за да може тати да си гледа мача на спокойствие.
Крейзи-мерси и от мен за темата...ама ти като статистик си ги подредила тия данни.Браво! Страхотна е!

# 27
  • София
Днес най - после строих татко+колата, бебе+количка и баба+една приятелка/да не и е скучно/ Wink и отидох в Шейново да си обърна внимание на тази "раничка", която си мислех че се е образувала от изпуснал шев /и кройка/... Оказа се, че съм зашита много добре и дори, че съм се възстановила напълно от раждането. Само че "раничката" съвсем не била раничка, а някакво гранулационно образувание, реакция на организма от конците. Много рядко се срещало, но аз нали съм си "късметлийка"...  Rolling Eyes Изряза ми го без упокойка (!!!)  #Crazy #Crazy #Crazy, направо ми се видя песен раждането... #Cussing out #Cussing out #Cussing out И го пратиха за изследване, да се потвърди с точност какво е, но той беше почти сигурен, че няма нищо страшно. Иначе бързо мина "процедурата", но сега ще трябва да се възстановявам и от това, в резултат на което, сега седя на една страна... Embarassed
И не трябва да вдигам тежко. FY, на тебе ще ти дърпам ушите!!! Joy
И аз се правя нон стоп на Херкулес с количката, но това не ми е оказало добра услуга, виж какво става и колко трябва да се пазим. Аз се "опазих" де...
А бебчо като никога СПИ  Shocked откакто сме се върнали, обикновено очи не затваря през деня, в Шейново преди да вляза при моя доктор го накърмих на една пейка, точно под прозореца на стаята, в която бях, та си видя родното място и плача на другите бебета - колеги и съграждани... Laughing Явно това му е подействало много успокоително и сега спи ли спи... Sleeping
Освен това приятелката на майка ми /за която писах по - горе/, която беше дошла да го види основно защото не можа на погачата буквално го ЗАРИНА с подаръци,с ред които много хубаво кенгуро и сега ще си се разнасяме с гордост и кеф, понеже си нямахме.
Целувки от бебе Велизар на останалите бебета и от майка му, заемаща странни странични пози днес... Embarassed Embarassed Embarassed

# 28
Здравейте момичета Simple SmileАз едва успявам да ви прочета,та камо ли да пиша.Темичките са страхотни-класациите същорно моля ви добавете ми именцето на детенце,че това "момченце "не ми звучи интересно-а то е Александър (така май и ние ще влезем в класацията за имена).Благодаря предварително и целувки

# 29
Здравейте и ЧЕСТИТИ МЕСЕЧНИЦИ НА МАЛКИТЕ БЕБОЦИ!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АННА (на патерица), ГОДИШНИНА НА КРЕЙЗИ и на всички, които съм пропуснала да поздравя!

Ужас , тези жеги са отвратителни - само по памперс сме и пак ни е жега.
За ортопеда - мойто педи ми даде направление и направо ми даде визитка на д-р Драганов от ВМА. Сега тук виждам, че го хвалите, ние си записахме час за 4.07 - явно е доста зает, но хубавото е че е с часове.
В понеделник на консултацията ни премериха - пораднали сме с 4 см за 1 месец, но малко сме наддали -500 гр. и сега контролираме кърмата - цедя се само с помпата и давам след това, за да видим колко яде. Май ще се окаже, че ще трябва да дохранвам, защото следобед и предимно вечер кърмата намалява. Така, че с "вечерния плач" аз си мисля, че може и да е от недостиг на храна. Сега като и давам 110 мл (но изцедено и от двете гърди) и е спокойна и спи от 1 часа до 6 часа сутринта. Преди я кърмех само от едната гърда и може да не и е достигало, въпреки, че имаше всички признаци на хранено бебе - заспива, пълни почти всеки памперс, но не наддава.
Кате, пачът при коликите и много специфичен - къс и отсечен, стисане на юмручета и присвиване на крачета.
Крейзи, поздравления и от нас за оформлението на темата - винаги нашта МАЙ-ска си е НАЙ - НАЙ - НАЙ .....!
 Hug ПО МАЛКИТЕ ДУПЕТА!

Общи условия

Активация на акаунт