МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 650
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
Ани и аз се радвам ,че има и друга мама родила на 02.05 Hug , значи ще празнуваме заедно рожденните дни Heart Eyes

Вие колко кг. сте станали? ти коя ваксина ще биеш на 2-я месец ?мислиш ли да купуваш петкомпонентната ваксина?

# 46
Салина, ние сега на 02.07 ще ходим на консултация и тогава пак ще се консултирам с педката и ще реша коя да е. Ще ми се да е 5 компонентната, защото защитава от 2 болести в повече от 3компонентната. Сега неснам колко кг. сме макар 4е имаме кантар у нас , но не съм го теглила. Инъче на първия месец бяхме 3.700 кг.

# 47
Честит рожден ден на Вили1!
Добре дошли salina и Мартин Simple Smile
Честит първи месец на всички малки мушмуроци, който го навършиха през последните дни Simple Smile
Ето малко виртуално черпене за здравето на Криси:
 cook cook beer newsm38
А сега ще ви покажа рецептата на тортата за повече кърма - нещо като страшно вкусно лактогонно средство:
Тортата на сладка хапка
Вчера я направих без плодове и си я изядох сама. Направих съвсем "малко" - колкото една чиния. Сложих повече финни овесени ядки. Стана много бързо и беше много вкусна. Пих и 2 чаши вода след нея. И като се напълниха гърдите ми с мляко.... Наложи се да се цедя, защото както си седях пред компютъра започнаха да капят. А Криси спеше. Цедя от едната, тя другата тече. Докато се цедях Криси се събуди. Нахрани се и пак заспа. Изобщо не усети, че бях изцедила 70 мл мляко.
И днес си направих тортата отново Simple Smile Имам повече мляко, отколкото в родилния дом, когато то дойде за първи път.
Ау! FY, Олче, пазете се повече. Много страшно звучат думите ви. Дано няма нищо сериозно и бързо да се оправите.

Благодаря за поздравите за 2-рия месец на Криси. 

# 48
  • София
Ние от 8 до сега се разхождаме, че после много жега и не се живее... sweating
Честито на всички именици днес, ако има такива моят брат е Павел, та ви черпя виртуално за негово здраве:  cook Wine Glass cheers beer  cook
Честито и на всички бебенца - месечковци, които празнуват или са празнували /и съм забравила да поздравя/!!!Да са живи и здрави и много радост да носят на гордите мами и татита!  ura
Добре дошла на новата мама Салина, много сте ми сладки с малкия Мартин! Heart Eyes
Страйпър, Мимозке, благодаря за загрижеността и пожеланията да оздравявам! Heart Eyes Hug  bouquet Страшно звуча, но така е като нямам акъл  Banghead, след дъжд качулка, но ще се пазя повече занапред.
Тортата ще я пробвам, няма как   party023, аз знам такава разновидност, но с нишесте.
Цунки по бебешките муцунки! lovekiss

# 49
мими, Мустела има крем за премахване на коричките, но го няма в брошурата, защото е нов, иначе шампона е за новородени и предотвратявал образуването на крусти.

Драганов, е готин ортопед. Той е против кенгуруто преди 3м, тъй като бебето не може да си държи стабилно главата, тотално отрича проходилки, кошари и подобен "селскостопански инвентар" (негови думи), тъй като всики майки са "луди" като го използват, тъй като нямало животно в проходилка, а кошарите били за животни и се използвали за други цели. Аз не съм водила бебо на ортопед, защото педи го преглежда, и ако има съмнение за нещо нередно, ще каже (имам и доверие).
Все още се чудя коя ваксина да му сложа. Не ми се иска много да го обременявам с петвалентната.

# 50
Аз само да се похваля: Ивко вчера се засмя с глас. То съвсем малко, ама нали сега всичко ми прави впечетление.  Rolling Eyes Отбелязвам в албума аз!  Mr. Green

# 51
  • Бургас
LaDiDa , и на нас ни биха а ваксината вече .Да те питам за тази  5-компонентната ваксина за имунизацията на 2-ия месец какво представлява  ?тя се купува отделно ,така ли?и от коя е по добра ?не съм много наясно с ваксините ,събирам инфо за избера най доброто а бебо Heart Eyes
Мерси предварително  bouquet
Салина! Добра дошла при нас!
Ваксината Пентаксин както вече писах е 5 компонентна. Докторката ми каза, че ако имам възможност е добре да я купя, най-вече заради полиомиелита (в тази ваксина,която се отпуска от Здравната каса няма). Струва около 65 лв.  Аз вече си я поръчах при един познат в аптеката. Държала се в хладилника и 30 мин преди имунизацията се вади, за да добие стайна температура. Също така детето трябва да е абсолютно здраво при ваксинацията.
И аз да ви почерпя днес виртуално с едно парче торта!   cook и чаша  beer
Моят мъж е Петър! С бебе Краси днес сме му подготвили подарък: кенгуру  Laughing
На всички празнуващи: весело парти!  Party
На бебоците: целувки!  Heart Eyes

# 52
милички , благодаря ви на всички за топлото посрещане  Hugстрахотни сте Laughing
ол4е ,мерси и вие сте много сладички на снимката Heart Eyes

Ани,супер ,че Ивко се е засмял с глас .Значи да очаквам и аз Марти да го направи в скоро време ,нали са родени на една дата  Winkтой за сега само се усмихва като започнем да му говорим нещо ,а преди беше само на сън Simple Smileима напредък Laughing

Мами,вашите бебета потят ли се много сега в тези жеги?Моят се поти доста ,това нормално ли е?

# 53
LaDiDa, нашето педи каза за полиомиелита, че се давал на капки или нещо се бъркам newsm78

# 54
  • В сърцето на любимите мъже!

Ние с Мишето влизаме в рекорда за най-преносено бебе - цели 12 дена newsm10 smile3521

A-a-a, моля, моля! Никакви такива! Ние ви бием с един ден - от 5 та чак на 18 май!
Simple Smile

П.П. Взех всички изпити с 6-ци (4 бр.) и сега съм пак на линия. И за сетен път се убедих, че Свищов е градът с най-гаден климат в България!

# 55
мими, Мустела има крем за премахване на коричките, но го няма в брошурата, защото е нов, иначе шампона е за новородени и предотвратявал образуването на крусти.

На мен ми дадоха една брошура на Мустела и вътре има показана една тубичка STELAKER пише,че е специално за крусти. Пише, че се нанася и се масажира леко, седи цяла нощ и след това се изплаква.

д-р Драганов и на мен ми ги наговори едни страшни смехории преди години. Излязох от кабинета с насълзени от смях очи. На мен ми остана една негова реплика в главата: " първото дете било грешка на природата, а от второто ставало човек". Е мойто първото не е грешка на природата, но определено вниманието с което го обгрижвахме стана голяма глезла и страшен инат. Налага се страшно много и сега си сърбаме попарата.

Хей, браво на теб Иги.  Hug А на мен ми остана една защита и вече цели 6год. се мотам. Моя мъж ми каза, че и пенсията ще ми дадат от университета.

# 56
капките са живата ваксина за полиомелит отпускана от ЗК, а в петвалентната била "убита" (или както там се казва)

мими, явно моята е по-стара брошура

# 57
Честит имен ден на именниците!
Честити 2 месеца на 2-мата ни сладури Станислав (Adi02) и Мартин(nadia_777)!
Добре дошли на новит мами!

Добавила съм ви, оправих и статистиката Flutter
Здравейте и от нас! 2 дни не съм писала май....вчера много бях уморена и пропуснах, от сутринта излязох и чак вечерта се прибрахме  ooooh! Изкъпах беб към 18,30 и спа до 10 сутринта, като се събуди само 2 пъти да яде  Flutter Вчера изхарчих 50 лв  Embarassed и мъжо като му казах - лошо му стана  Crazy Купх си 3 блузки, че от миналата година не ми стават. Пък от предишни години съвсем  Mr. Green То са цици, то е чудо... Днес и сутиен си купих, че е страшно  Joy
Та вчера щяхме да ходим на лекар заради пустия секрет, че трябваше онзи ден, ама нали спим до късно и я изпуснахме. Вчера докторицата уж е следобяд, планирах да ида и при познат педиатър да го погледне, после да пусна тото-то на свеки, да купя той-онуй и да се прибера бързо. Обаче докторицата липсвала за цял ден  ooooh! , педиатъра след 14,00 (а беше 12.00), викам си - тото ще пускам...Отивам - от 12 до 15,30 почивка  Shocked Crazy Айде обикаляй дотогава, че съм и обещала, пък Свекървище знаеш ли го какво ще го прихване  Tired hahaha Хранихме се 100 пъти по градинките и по едно време сменявам наакан памперс и преобличам и като писна детето, че му беше жега..  Tired Всички бабаички събра. Наобиколили ме и всяка дава акъл - Дай му вода, Гладно е, Топло му е, Завий го че му духа....Има една луда, сектантка, целия град си я знаем - Чети му, вика, Библията  Shocked И аз по едно време  #Crazy Успокои се с гушкане и те почнаха да гадая какво му е  Confused Айде, разотидоха се, остана само една, дето я познавам от детския магазин. Мрънка, мрънка и накрая се фръцна с думите :"И окото му е гурелясало"  #Crazy Незнам какви усилия положих, да не и отговоря  #Cussing out Още му е в акъла "обяснението" за секрета, ама и се размина.
После по път за тото-то ме спира една бишва съученичка, че не сме се виждали 3-4 години. И вика - на колко месеца сте? -На един. Последва  Shocked И веднага - Ооо, на кака... И посяга да го вдига  Shocked Shocked Shocked Аз направо я стиснах за тлъстите ръце и я избутах грубо с думите :-Не барай бебето, МА! , придружено с поглед от типа -  Angry Imp , при което от нейна страна -  smile3506 -Добре, МА, няма да ти го барам. Кажи как си?... Добре, че е проста селянка и е нормално да се говори на МА пред нея, та не се обиди  Blush Ама и да се беше обидила ми е през левия косъм на десния кичур  Mr. Green Много мразя да ми пипат бебето и от няколк одни не давам на никой да го гуши или каквото и да е докосване, освен на бабите  Rolling Eyes Много го ревнувам, но и не смятам за правилно да пипаш чуждо бебе. Още повече без разрешението на майката и толковая малко  Crossing Arms

А днес бяхме на консултация и ни биха ваксината в крачето. smile3518 Милото, много жал ми стана, че трябва да го държа в такъв момент.. Така му я нахендри грубо, че чак се стресна  #2gunfire После писна много жално и аз го гушнах. Познайте кой плака повече  Blush Много рев удатих, бееее, ужас  ooooh! Хич няма да дам да му бият в гърба ваксини! Да си гледат работата.
Та за ВАКСИНИТЕ, да ви кажа аз какво научих. Прерових целия форум, защото не иускам да бия жива ваксина. Майка ми има приятелка, чието дете не е издържало на бактериите, не ги е преборило и се е разбояло. Жената е много добра, но все ми се въртят думите й - "Нормално си го родих, объркаха ми детето с тия ваксини"  #Crazy smile3518 Проучих какво може да се купи и какво да се замести, та ето резюмето:

ВАКСИНИ:

Инфарникс - замества ДТК (струва около 30 лв.)
Имовакс полио - замества полиомиелит (струва около 18 лв.)
Пентаксим - 5 валентна - ДТК+полиомиелит+инфлуенца (струва около 63 лв.)

Тези не се поемат от здравната каса, но са "неживи" и се понасят по-добре и с по-малко странични ефекти - температура, повръщане, сънливост и т.н.

Дано на някой е полезно това!   bouquet

И днес отидохме при приятелския ни педиатър. Взе му секрет за изследване най-накрая! Без да си плащаме и без да го моля! Просто е страхотен  Heart Eyes  bouquet Той е съпруг на личната ми гинеколожка, при която раждах. Страхотно семейство и се радвам много ,че са ни приятели  Hug

Хайде, приключвам, че много изписах (сефте  Embarassed ) Сигурно съм забравила нещо, но после ако не заспя ще допиша   bouquet
Много целувки по дупетата и да се пазите! Grinning

# 58
  • София
Здравейте и от нас
Първо да се похваля - днес бяхме на консултация - Стоянчо е качил за 20 дни 1кг и сега е 4кг и 54см. Направо съм горда  bowuu за месеца стават общо 1350г. Педито много му се зарадва и ни похвали. Това което малко неодобрих е че започна забелване на пишата и сега аз трябва да довършвам, но карай и без това бях решила да го правя но малко по-натам. Не ни даде направление за ортопед, тя го прегледа и каза, че ще го наблюдава до 4месец и тогава ако има нужда ще даде направление - Но при момченцата луксация нямало!!!???? Стана ми интересно и затова ще проверя и други мнения.
Сложиха ваксина на детенце а той като истински мъж плака много малко и се успокой бързо.
Номерът беше че го разплакахме преди това и той не усети инжекцията. Добре, че още се лъже. Е аз не гледах педито и сестрата си имаха грижата да го държат.
Говорих ме и за ваксините - Аз също ще купувам 5 валентната само заради убитата полиомелитна, но педи каза ще я сложи чак август месец т.е. когато навърщи 3 месеца. Не е ли късно нали се започва от 2-я??/ Thinking
Да благодаря на Stryper за рецептата за торта, тъкмо се чудех какъв сладкиш лесно да приготвя. То малко ме е страх с идването на кърмата, но .............ще се цедя  Laughing
То в тези жеги детенце яде по-малко и остава кърма. Даже онази нощ като се събуждам и лявата ми гърда на кокъл - цяла нощ се масажирах.
Това е по интересното при нас. Другото е като при всички останали - мори ни жегата. Детенце се чуди какво става и плаче начесто, спи малко, суче малко, сменя си настроението на 10-15 мин. шантава работа.
А за раходките извеждаме се рано сутрин 8 8.30 до към 10 10 и нещо и късно вечер.
Но след сутрешна разходка е много неспокоен явно много е прегрял вече, ще се наложи да се прибираме в 9.30. Вечер е по добре с тати на бира кеф и за мен и за него.
Е хайде чао, че нямам спирка в писането и ще се сетя още нещо  smile3555
PP Ще чакам да се видим в събота на фонтана със Софийските мами.
Целувки по дупетата   love001

# 59
  • София
Crazybrat, голям си образ! Heart Eyes Хилила съм се като луда на постинга ти, а в тия жеги нали бебо е все "закачен" на цица, та му раздрусах главата от смях, усети и то майка му колко е луда... Embarassed
 Joy hahaha Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт