МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 657
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
size=14pt]Ч[естито на всички празнуващи!! Рожденници и мсечници !Да сте живи и здрави!![/size]

Майчета ходехте ли вече на гинеколог? Полага ни се безплатен преглед до 40 -я ден след раждането. Аз разбира се не съм ходила ,защото до сега не бях за преглед Embarassed Но хубаво е да ни прегледат.
Съчувствам на мамите ,които се цедят . Ние сме така от раждането и разбирам колко е тежък живото на кравите  smile3506
Ние с Мишето влизаме в рекорда за най-преносено бебе - цели 12 дена newsm10 smile3521
целувки на всички от нас  love001

# 31
Честит първи месец на Дари!  bouquet  bouquet  bouquet

# 32
Здравейте момичета,
Аз вярно съм си за бой  smile3538, но май не съм свикнала да се пазя и да внимавам, а трябва. Може би ми е дошъл цикъла отново  Weary
Ние днес излязохме в ранни зори и се прибрахме в 11,30 че навън е просто ужасно. Утре ще ходим на ортопед, въпреки че вече май е късничко. Казаха ми, че се ходи в края на 1-вия месец и след това в края на 4-тия за контролен преглед. Нашата доки едва сега успя да организира прегледа. Утре ще ни мерят и теглят и ще ни слагат ваксина. Аз си взех Пентаксим, че уж била по-хубава.

# 33
  • София
Здравейте майчете и бебоци, от най-новите членове на майските бебета. Да се похвалим и ние, вчера бяхме на ортопед всичко е наред, но трябва 20 дни да правим упражнения за разкрачване на крачетара( не се отварят на 180 градуса). Ходихме в Горна Баня при д-р Атанасов, много внимателен . Прегледа стъпалата, крачетата, ръчичките и гръдния кош + преглед с ехограф.
Ол4е,
Цитат
Освен това приятелката на майка ми /за която писах по - горе/, която беше дошла да го види основно защото не можа на погачата буквално го ЗАРИНА с подаръци,с ред които много хубаво кенгуро и сега ще си се разнасяме с гордост и кеф, понеже си нямахме.
Относно кенгурото ни предупреди да се ползва след 3-я месец.
Поздрави на всички и прохладен ден. sweating

# 34
Е най- накрая имам Интернет. Едвам изчаках момчетата да си тръгнат и съм пред компа.
Нямате представа колко ми беше кофти без форума, но нещата си идват на място. Вече сме и в цивилизацията, което е още по-важно.

Велизар изкара една настинка от която се оказа, че има Стафилококи в носа, лепнати от Шейново. За сега ще се разминем с антибиотика, но по нататък ще се наложи. С храненето сме вече само на адаптирано мляко, чувства се добре. Станал е 4100 и 53см. педито каза да му давам сок, но съм решила да го отложа до втория месец.

За тези корички по главата преди малко прочетох, че Мустела имат шампоан за премахване. Следобет ще разпитам в аптеката за него и ще го купя, че малкия има доста.

Абе мами кога да чакам първия цикъл. Повече от една седмица лохиите ми спряха, а цикъла ми го няма. При първото раждане ми дойде точно на 30-я ден след раждането.

# 35
  • видин
здравейте и от на с с ани,
привет на velisa, най- после си имам компания от видин в темичката. за малко сме се разминали в родилното с батко александър.
Bubilina аз отдавна кърмя от двете гърди, защото от лявата не достига. и въпреки това  е гладна точно на 2 часа. не зная къде си крие часовника, но на минутата пуска алармата.
някоя от вас опитвала ли е АМ?  няколко пъти я дохранвах с НАН 1 , но не ми мирише хубаво и тя също не го харесва. може би е по-добре, защото продължава да предпочита кърмата.
пак ревеме.

# 36
  • Пловдив
Благодаря за пожеланията, момичета  Laughing  bouquet
Анита с - не дохранвам, само на кърма сме, но през повечето време цедя и давам, че от цица се храним само като сме в настроение... Rolling Eyes
Мойта педка не ми даде направление за ортопед #2gunfire #2gunfire - не се полагало от касата, пък като гледам на вас ви дават  newsm78
FY, и аз като теб се правих на герой, само че още на 30-ия ден някъде  Embarassed Разминах се с кръвоизлива Praynig, обаче каква травма на гръбнака си докарах... Embarassed Добре че беше мама да ми каже как да се оправя- повисях на висок лост с пуснати крака надолу и ми помина  Praynig

# 37
Честит първи месец на Дари,Тити на Денит и 2м на Кристиян!!
Денит за разходката ти писах на лични и си дадох телефона ,но ти не отговори може би нещо е станало и не си го получила?? newsm78Ако искаш пиши на лични.
Олчето ,Фи внимавайте и се оправяйте. Praynig
А за ортопеда и вчера в предаването на М.Ангелова имаше по тая тема,че задължително се минава през ортопед за бебчетата и се полага по касата.Така,че д-рите дето се правят на разсеяни да попрочетат..

# 38
Здравейте, мами!
Най-накрай успях да приспя Вики и сядам да се отчета. Днес ходихме на консултация и ни сложиха ваксината. Плакахме малко, но общо взето сме герои. Премериха ни и за 14 дни сме качили 1 кг и  сме пораснали с 3 см. и вече сме 5200 и 57 см. В таззи връзка, това не е ли твърде много. Не ми се ще да имам тлъсто бебе. Иначе вечерен плач нямаме, но за сметка на това следобяд едвам заспива и много плаче. Нашата педи каза, че е рано за преглед при ортопед- трябвало чак след 3 месец- мисля да не я слушаме и да я заведем тия дни в Горна баня- какво ще кажете?????? Thinking Thinking Thinking
 И още едно въпросче. Вики си събира много очите при нослето, което ме притеснява, но отново според педито било нормално. Как мислите трябва ли да я заведа на очен, или да изчакам до 6 месец, както ме посъветва лекарката????????? Thinking Thinking Thinking

# 39
Вени, и нашата педиатърка ми каза че чак 3-4м. да отидем на ортопед. Но спомените ми от каката са че я водихме на един месец. Така, че и аз съм решила да го водя Велизар сега, но при Драганов.
Това, че си събира очичките да не те притеснява сега за възраста и е нормално. Така се опитва да фокусира, а прекалено е рано да я водиш на очен лекър. Дали има отклонение може да се разбере доста по-късно. Когато заведох Дамяна на такъв преглед ме съветваха да и правя упръжнение за очните ябълки - бавно да си местя пръста на ляво и дясно, но това може да стане когато вече започне да вижда по-добре.

# 40
Здравейте и от нас , мили майчета и бебоци Grinning

да се отчетем и ние при майските мами и бебета  Hugмоят термин беше за 24.04. но родих сина ми Мартин на 02.05. -3550 кг. 52 см.
ще се радваме ако ни приемете сред вас Heart Eyes

Цунки   bouquet

# 41
Добре дошла на мама Салина!

# 42
LaDiDa , и на нас ни биха а ваксината вече .Да те питам за тази  5-компонентната ваксина за имунизацията на 2-ия месец какво представлява  ?тя се купува отделно ,така ли?и от коя е по добра ?не съм много наясно с ваксините ,събирам инфо за избера най доброто а бебо Heart Eyes
Мерси предварително  bouquet

# 43
veni_viki , благодаря за посрещането Hug

# 44
Здравейте! Някой беше питал за разходките. аз го извеждам сутрин от 10.30 до 13ч и после ве4ерта към 18ч пак, че много жега инъче. А и да си посвърша някоя работа у нас.
Вени Вики , не се притеснявай че така си събира очичките, и ние бяхме така доскоро. Понеже погледа и се избистря ве4е и започва да си вижда нослето и като ги събере , значи го гледа. Няма страшно!

Добре дошла на Салина и бебе Марти. Най после една мама родила на мойта дата!  Hug 5 компонентната ваксина се купува отделно , но от касата се полага 3 компонентна.

Хайде чао , че ние излизаме на разходка пак.

Общи условия

Активация на акаунт