МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 653
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Днес как си изкарах ангелите-Алексчето се обрина по челото и му се поду окото и аз веднага реших,че е алергия,нали е предразположен,а и аз вчера съгреших с едни бисквити с шоколад.......абе оказа се,че е  местна реакция от нещо си,алергичния обрив бил друг и генерализиран,вече му мина на детето,ама аз бая се стреснах и нали и гузна,че не мога да си подтисна лакомията.От това детето е супер нервно,даже не яде нормално,нерви се,пуска гърдата,след малко пак е гладен.....,но важното е,че не е алергия.
За срещата-по-добре да е почивен ден,а къде зависи от времето и часа на срещата,ако е много жега или студено-в мола,а ако е готино-в някой парк,аз в парковете не съм веща-все си се въртя из квартала.Всъщност за кой мол става дума-на Опълченска или на Хемус?
За ваксините,аз ще слагам убита полиомиелитна ваксина,другите от касата,днес докторката ми написа рецептата,но ще започнем от третия месец.
Мари,честит рожден ден!
Добре дошли на всички нови мами!

# 226
Добре дошли на новите мами и техните бебчета - на мама eunos03 и бебе Никола и мама beba3 и бебе Мариана!

Честит рожден ден на Мари!

Днес бях пак на работа, но поне я посвърших малко. Още имам , но вече от нас ще поработя. Ама да видим кога , че вече за нищо не ми стига времето.

# 227
  • Бургас
 welcome на новите майчета!

Да почерпим и ние   cook beer newsm38 , а на бебешоците  Misc Baby Bottle , че "кака " ви Жасмина стана на 3 месеца.

FY идея нямам защо ХЕИ отрича Пентаксима - четох го тук из форумите - пусни търсачката, имаше обяснение, но не запомних  Embarassed

# 228
Здравейте  Hug,

Много поздрави от мен и Мартин. Не пиша често, но чета. Ние, общо - взето, сме в разрез с всички принципи и тенденции, който се следват тук. На смесено хранене сме - въпреки че от един месец му давам от шише, все още не се отбил /за моя радост/. Давам му сок /по съвет на педиатърката, тя явно е от старомодните  Wink/ и така...

До мамите Галюшана и Ванилиаайс - сложих снимката на тримата тук, в албумчето.

Таня_арк, и аз все още не съм сменила биберона с по-голям. Казват, че причина за отбиването е, че биберона пуска по много и не изисква толкова усилия при смукането, колкото кърменето. Та затова си държа с малката дупка.

Поздрави на бебчетата и на вас и хубаво лято!

# 229
Добре дошли на новите мами!
Честито на навършващите месец, два и на рожденничката! Да са ни живи и здрави  Hug  bouquet

Забравих пак кво щях да пиша ...  Tired ooooh!
А, ДА!
Момичета, вече си имаме 100 бебета   Crazy  Heart Eyes
В статистиката влязоха повече имена и някои си промениха броийката. Ако съм изпуснала някой - да казва  Blush
Казвайте още интересни неща, записала съм двете Никол.

Аз одеве щях да слагам беб в слинга, ама много нервен и не успяхме  Rolling Eyes

Обаче да се похваля нещо. Преди 2 седмици игла и конец не знаех кое в кое се вдява, копче да зашия - паднало е  Embarassed Обаче попаднах на интересен сайт и какво се запалих...да шия  Crazy
Свекърва ми има машина, ръчна, ама ми обясни как действа. Такъв съм спец, че и макарички се научих как се навиват, и игла смених  Mr. Green
ТА! Отплесвам се много, сори  #2gunfire ...
Уших миналата седмица една ризка на Лео  Mr. Green Много съм горда беее  bowuu
Пробвах онзи ден и гащеризонче, цял ден го ших. И накрая не съм преценила колко му е голяма главата и не мога да го облека  Joy
НО! Днес успях да ушия друго по-хубаво гащеризонче и пупи даже уших! ЛЕЛЕЕЕЕ, нямаше по-щастлива от мен!
Утре ще му правя къси панталонки и ще кача снимки да се изфукам  Flutter

Цунки мунки на малките сладки бебета и се пазете!   bouquet

# 230
  • София
Най-накрая и аз да седна и да пиша.Добре дошли на новите майчета!
Честит рожден ден Мари!Честит 3-ти месец на Жасмина!
На 4.07 бяхме на консултацияи след това направо бях в шок #Crazy
Педито още като ни видя ми вика"Този господин май не се храни?",а аз и викам"А храни се нали сме на смесено" и чакам с нетърпение да видя какво ще покаже кантара.Е Иван е 4100,т.е е наддал 750гр за един месец,ама на педито и било малко и сега давам по 90мл НАН на всяко хранене,дано поне сега да наддаде достатъчно за педито.После му гледа пишлето и ме пита дали го отварям и аз и казах че съм почнала ама явно пак не съм го правила както трябва,защото тя му го позабели и ми вика"Всеки път като го видиш пишлето така да го забелваш,че е тръгнала фимоза и детето няма откъде да пишка #Crazy,а Иван си пишка нормално ама аз така се шашнах,че по 5 пъти на ден само с пишлето се занимавам.За ваксината се разбрахме да сложим 5-компонентната,педито ми каза че ако се започне с нея,трябва и другите два пъти пак такава да се слага(май на 6 месеца и на 1 година или на 1 година и половина),но щом е по добра предпочитам да си платя за доброто на бебо.В понеделник сме на ортопед и се надявам всичко да е наред.Лека вечер на всички,ще следя с нетърпение какво ще решите за срещата.И аз съм за почивен ден,без значение къде ще е,много ще се радвам да се видим:)

# 231
  • София
момичета дайте тел на този др. драганов, моля!
или трябва да търся друг добър ортопед...че май ще си изтървем давността на направлението Sad(

# 232
  • София
За срещата за мен няма значение какъв ден е ако е в МОЛа, ще ходя пеш до там. Ако е в парк вече ще се замисля. В Борисовата градина пак съм без значение. Ако е друг парк - за почивен ден. Според мен след обед е по-добър вариант, за среща. Само моля ви да е направим в рамките на този месец, че от 28.07 отиваме при мама в Панагюрище и ще се върнем чак в края на август.
Лека вечер, ще чакам с нетърпение срещата   Peace

# 233
Момичета, темата върви към края. Бавно, но върви и скоро ще трябва да се пуска нова.
Аз ли да я пускам? Да знам дали да си харесвам картинки за новата  Wink
И заглавие трябва да изберем, кое най-много ви харесва от досегашните предложения?

Предложения за следващи теми:
1. Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече(zvezdolina )

2. Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука (zvezdolina )
3. Радваме се ний на МАЙските мишоци, слагаме им често новите дрешоци! (crazybrat)

Айде давайте и вие идеи, преди помня, че все имахме заваксани доста заглавия. Къде сте поетични мами?  Flutter

Нашите гости чак сега си тръгнаха  ooooh! Хич не се съобразяват, че има малко бебе в къщата. Пък и не съм си у нас да ги изгоня  Twisted Evil

# 234
Честит 3-ти месец на Жасмина! Иха - колко бързо минава времето!
Честити 40 дена на Миа!
Честит втори месец на Ивко на NDV  и Митко на bobsi_hrist, Анна на lale и на всички други бебенца, които го навършиха.

Crazy  - на мен най-ми харесва това заглавие:

Smiley, аз започнах да сънувам ето този слинг:
http://store.attachedtobaby.com/SearchResult.aspx?manufacturer=15

По форумите четох, че е по-добър от Didymos, тъй като плата се опъва и хоризонтално и вертикално, а  Didymos се опъвал само в едната посока. Също е немски. В ebay.de струва 60-65 евро. Има 3 години гаранция. Като порасне бебето може да се ползва за бебешки хамак.
Този с халките не бил толкова практичен, колкото слинговете от типа wrap. А тези немските са толкова красиви!
От bg-mamma попаднах на това описание на различните слингове:
http://www.stillen-und-tragen.de/forum/viewtopic.php?t=691&p … r=asc&start=0

Много се зарадвах на ето този линк за връзване на слингове:
http://www.nandu.hu/English/Practical/babycarrier.htm

Много по-лесни са от преведените на български указания.
Днес слагах Криси по първия начин и постоя малко. Но като цяло мрънкаше и не искаше да стои вързан. Пробвах го с 4 м. естествена коприна. И продължавам да се чудя дали си заслужава да инвестирам в слинг. Май ако го купя ще е заради мен. Много ми харесват цветовете.

Crazy - аз ревнувах Макси от всички. И всички роднини много се сърдиха. Но го приеха. Не го давах на никой. Свекърите го разнасяха като кукла да го показват наляво, надясно и това много ме дразнеше. На мен ми го даваха като започне много да реве, че е гладен. И не ме слушаха, за това кога какво да яде. Затова и не ходихме при тях. Когато порасна и видях, че може сам да се грижи за себе си започнах да го пускам. Сега не ревнувам - даже се радвам, когато остава при майка ми. Но трябва да знам, че е добре и че се грижат добре за него, а не му дават шоколад и зрънчо за закуска.

# 235
Привет на всички! Специални поздрави на новите мамчета и бебоците  Hug , както и на всички празнуващи!  Flutter

Да ви разкажа какво ми се случи вчера. Бяхме навън с бебчо, той кротко си спеше в кенгуруто и чакахме маршрутка да се качим да го водя при баба му. Гледам върви към нас някакъв дядка и рови нещо в портфейла си. Като стигна до нас нещо взе да мърмори и ми завира пред очите изрезка от вестник с гръмкото заглавие "Кенгуруто задушава бебето!", даже снимка имаше. Аз се опулих и му казвам "Ама това са глупости.", а той "Чети, чети" и пак ми размахва изрезката пред зъркелите. Еййй, много се ядосах, идеше ми да го халосам с раничката ми по кухата кратуна, ама само му казах "Абе вие разбирате ли, че това са пълни глупости?!" и той се обърна и си тръгна...  Twisted Evil #2gunfire После ми стана смешно какви перковци стават хората като одъртеят, ама все си мисля, че ние едва ли ще изкуфеем така някой ден.. но ще видим де...
За срещата май само на мен ми е по-удобно през седмицата, че събота и неделя ходим по вили, рожденни дни и други такива събития и използваме да сме си повече време тримата с татито. Затова пък няма значение къде ще е, все ще стигнем.
Vaniliaice, тел. на Драганов е 0898503010.
И на наше бебче още не са му координирани движенията, маха с ръчички към висящите играчки, но не му идва наум да ги хване. Иначе издава разни смешни звуци, особено когато е ял и е преобут, кокори се, отваря една голяма уста и се опитва да говори  Laughing .
Вчера на едни приятели им се родило бебче, много ми стана мило като се чух с таткото по телефона да ги поздравя и си се развълнувах. Изведнъж нашето бебе ми се стори мнооого голямо, вече на два месеца... Joy И да ви кажа много ме е яд, че ни умаляват дрешките, още не съм им се нарадвала, някои сме ги обличали само по 2-3 пъти, а едно костюмче даже нито веднъж  Sad ... Ще трябва да подменяме гардероба, то се е видяло..
Еми айде... лека нощ на всички, дано бебоците повечко да поспят, че и ние покрай тях.

# 236
 Two Hearts Two Hearts Two Hearts newsm53Здравейте милички.Сега се освободих и преди да си легна си викам-Я дай аз да си се отчета. newsm51Първо да честитя 3-ти месец на малката Жасмина,40 дена на Миа,рожденият ден на Мари и да приветствам с добре дошли мама beba3 и мама eunos.  bouquet
Искам да благодаря Flowers Rose Kissing Heart на Ирка за полезната информация Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose.Нон стоп сме по разходките.То грехота това хубаво време да си седим в къщи.Е по обяд си полягваме ама няма как.
desiiv както бях писала преди да родя и аз ако имах момиченце щях да я кръстя Ивайла но се пръкна момченце.Наистина на 4-ти са се родили моя Ивайло и твойта Ивайла.Хи-хи-хи сладурковци.Крейзи и трите предложения за име ми харесват.Тук е момента да те похваля че чудесно се справяш с уформлението на темичките ни smile3501 smile3501 smile3501.Абе да попитам.Тука на тази снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=35145&photo=127 виждам бебоците с надигната облегалка.Така ли се возят по принцип или само за снимките сте ги надигнали? newsm78
На всички останали желая лека нощ и приятни сънища.Целувки на всички бебенца.  love001  love001  love001
 Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Последна редакция: пт, 07 юли 2006, 00:55 от ndv

# 237
Страйпър, мерси за линковете, златна си  love001, страхотни са тези цветове. В e-bay няма такива и с неохота се чудех какво да избера, то едни убити цветове, ужас. Американска му работа, нямат вкус и тва е Crossing Arms  Ще видим дали татито ще се навие да купим, не са ефтинки, а и трябва да видя за САЩ дали имат шипинг.
   newsm59 на Мери! Да си ни жива и здрава  bouquet
Честити 3 месеца на кака Жасмина! Ех, спомням си как се радвах на първото бебе и трептех кога ще дойде и моето Heart Eyes Много щастливо детство!
   Абе по колко сучат вашите бебоци? Чета ви и някои пишат , че доста време с това се занимават. Нашта Йонка суче вече 10-15 мин и се е наяла newsm78  Но за това време наистина суче доста актовно, не спира да гълта #Crazy Дали се наяжда все пак, малко ми се вижда това време, защото знам, че на гърда трябва да суче по толкова newsm78 Но пък си изглежда добре и огладнява след 2,5-4 часа, както дойде. Нааква ми поне 2-3 панперса. През деня прави една 4-5 часова пауза, а през ноща една 6 часова. Сигурно е нормално, ама нали все трябва да се шашкам за нещо Crazy

# 238
Здравейте и от нас с Димитър! Честит 3 месец на малката Жасмина! Да е жива и здрава!

welcome на новите мами!!! Да пишете ей!

Абе по колко сучат вашите бебоци? Чета ви и някои пишат , че доста време с това се занимават. Нашта Йонка суче вече 10-15 мин и се е наяла newsm78  Но за това време наистина суче доста актовно, не спира да гълта #Crazy   
Смайли ние се храним по максимум 15 мин. Димитър много повръщаше преди 1 месец и извиках една неонатоложка от Правителствена - спец по хранене, каквото и да означава това  #Crazy и тя ми каза, че бебетата се нахранват за 5-7 минути. Всичко останало било в повече. Наш Димитър за 10-12 минути се наяжда и е спокоен, така че не се притеснявай. Йони определено не стои гладна  newsm10.

Предложения за следващи теми:

newsm10  newsm10 Много ми хареса тази тема...
момичета дайте тел на този др. драганов, моля!
или трябва да търся друг добър ортопед...че май ще си изтървем давността на направлението Sad(

ДЕТСКИ ОРТОПЕД: Д-р Николай Драганов

Прием след записване на тел. 0898 503010
Нечетни дати - 8.30-16.00 часа
Четни дати - 11.00-19.00 часа

Адрес: София 1606, ул. "Г. Софийски" №3, Поликл. на Военномедицинска академия, каб. 111
Телефон : 0898/503010
GSM: 0898503010
FAX: тел. 02/9225836
E-mail: inaniki@mail.bg

За срещата - не е ли по-добре все пак на въздух в някой парк  newsm12.

Малко се поулях, извинете.

Хайде със здраве!

# 239
Добро утро майчета!

Тази нощ хич не можах да спя  Tired, ама не е заради Килиан. Той си ми е много послушен и се буди само да яде. Досега никога не е плакал през нощта. Яде по 10 мин. и пак заспива.

Крейзи - браво на тебе, че си се научила да шиеш. И аз немога, най-много да подгъна някой панталон на мъжа ми или да зашия кръпка на панталоните на Георги. Аз наследих една машина от бабата на мъжо - много хубава и с много опции - изък само, че седи така, без да се ползва. Я кажи какъв е този сайт да взема и аз да се вдъхновя, може да ми дойде музата.
За новата ни темата - на мен ми харесват всички заглавия, а за пускането аз нямам нищо против ти да я пускаш и без това нямам много време, ама и ти ги правиш мого хубавииии, но ако някои път ти не можеш, аз ще те замествам  Wink.

За сукането - Килиан суче някои път много бързо и се наяжда за 10 мин., но друг път иска да си суче по час и да спи на цица, ама и аз нямам нищо против, защото и аз си поспивам с него.

Ние в четвъртък сме на ортопед, дано всичко е наред.

За слинга - незнам дали съм писала, аз имам на Дидимос - тук това се води за най-добрия. Аз си го купих от ebay, от там излиза по-евтино от сайта. Моят е 4,70м. дълъг и е модел "Катя". Аз го ползвам най-вече, когато имам домакинска работа или излизам за малко от вкъщи.

Нашият тати вече е във ваканция (учител е) и сега 5 семици е на мое разположение  Mr. Green. Мислим обаче да не ходим на почивка, защото Килиан е още мъничък за дълги пътувания. Ще ходим за по няколко дни на Женевското езеро. Вие мислите ли да водите бебоците на почивка?

Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт