МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 636
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Добре дошла мама beba3 и на малката Мариана! Hug

Привет на адаша Hug

Ех момичета - мерси! Говорих с таткото и днес записваме час за ортопед - независимо дали педито ще даде направление!

Днес Никола става голям мъж на 2 месеца, но посрещаме "рождения" ден със сополи - хърка, мърка и дори с аспираторчето не можах да изтегля сополите  Cry дано да ги изкиха, за да не слагаме капки и разни води..

На контролен преглед сме чак следващата седмица, но довечера ще го премерим и ще се похвалим Wink

За кърменето- Никола сучка около 10-15 мин. и това е! Е, понякога като го оставя в шезлонга и го видя, че си е налапал юмручето - пак давам да суче - но обикновено тази серия е за 1-2 мин. И след това се цедя - че събирам и замръзявам кърма - за 'работни' дни  Laughing

За Пентаксим - ще говорим с педито да видим и тя какво ще каже... но мен ми се иска това да сложим newsm78

# 241
Охх забравих  #Crazy

crazybrat, за статистиката - Бебе  Никола се роди 3кг, 50 см., а термина ми беше 13ти Май 06.  Видях и един линк със снимки - до нашия ред - много са сладки  Laughing ама не са наши  baby_neutral

# 242
  • София
мерси много, бобси христ!!!  а, дали работи и с направления, надявам се, да! bouquet  bouquet  bouquet

днес ми се събуди за храненето в 9.30 , така сладко ми с еусмихваше като й говоря, че иде  млякотооооооооооооо Simple Smile)), сукна 5 мин и взе , че пак заспа душицата Simple Smile голяма скица! Grinning

мами, нямате ли усещането, че цял живот сте обичали бебетата си, аз деля живота си на два периода, преди и след Миа...всичко е толкова друго сега...дори и недоспала, съм толкова щастлива... Heart Eyes

# 243
  • София
Тука на тази снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=35145&photo=127 виждам бебоците с надигната облегалка.Така ли се возят по принцип или само за снимките сте ги надигнали? newsm78

ндв, моето е напълно водоравно дъното на количката, мисля, че и на другите, сигурно от ъгъла на снимане се получава така. за малко бебче нали е нужно да е напълно равно под гръбчето...ама са сладури, а?   love001  love001 smile3501 smile3501

# 244
  • В сърцето на любимите мъже!
Ехей, какво правите, бре! Не мога да ви изчета!

Smily, според мен слингът с халките е удобен за кърмене, но за носене ми е малко... ами все ми се струва, че трябва да го придържам с една ръка, а и натоварва повече гърба.

За срещата, където и когато кажете; аз съм си мобилна и съм съгласна за наавсякъде. В Сити Център София (до Хемус) не е удобно, защото е адски студ, няма много къде да се седне и няма стая за кърмене. Мен ако питате, най си е гот в Южния парк...

Момчил за първи път направи 6-часова пауза през нощта. Заспа в 21 часа, а се събуди чак в 3:40, а на мен гърдите ми така се бяха наляли... че май предпочитам да си се буди по график както преди.

А Н И направо ти се чудя как правиш толкова неща накуп - гледаш бебе, ходиш на фитнес, че и поработваш. Аз не мога да се отделя от Момчил за 1 час, не искам да оставям на никого. Даже като ходя по банки и др. такива да си уреждам разни неща, той си е с мен, в слинга. А за работа и дума не може да става. Аз дето по принцип съм луд работохолик и си мислех, че ще искам да се връщам на работа веднага, сега изобщо не мисля така и ще се гледаме с Момчо поне година.

Ние също като Катя, понякога се наяждаме за 5-10 мин, а понякога просто си стоим на цицата по 2 часа. В момента, обаче, явно преживяваме криза на растежа, защото отново като в началото иска да е все в мен и все да суче и е адски кисел, непрекъснато мрънка.

Момичета, казвайте някоя диета дето да става за кърмачки. След първоначалния стрес и липса на апетит, сега съм озверяла и мога изям цял кон. Готова съм за диета!  Sunglasses

П.П. За Stryper и Smily, момичета, не си струва да давате толкова пари, ако не сте сигурни, че бебето ще стои в слинга и, че ще ви е удобен. Пробвайте първо с подръчни материали като мен и, ако потръгнат нещата, си купете оригинален. Това, разбира се, е само мнение! Peace

# 245
  • София
 Hug Hug Hug
Много ми липсвахте!
Първо едно голямо ЧЕСТИТО!!!  bouquet, на всички празнуващи днес и на празнувалите в мое отсъствие!!! Tada
 welcome на новите мами! Много ви се радвам, че ни умножавате и доукрасявате! Heart Eyes

Аз + бебо забягнахме малко на вилата, далеч от цивилизацията и снощи се завърнах благополучно. Там на него му е есктра, по цял ден е навън, на спокойствие и въздух. Само последния ден се поизложихме, че нещо се изрина в количката, дали някой инсект  #2gunfire го е полазил или сме го претоплили, незнам  , че времето беше ту хладно, ту топло и аз се видях в приключения как да го обличам...  newsm78 Но сега е добре, слава Богу! Само че аз нещо сдавам багажа... Боли ме гърло и съм отпаднала, дано не се тръшна, че само това ми липсва... #Cussing outне съм боледувала отпреди (!!!) да забременея, ама май нещо се издлагам сега и ми "е" време... Banghead В тая връзка се чудя какво мога да пия превантивно. newsm78 Дали може Coldrex или Fervex, при условие че кърмя, знае ли някой, че ми излезе от ума??? Embarassed Embarassed Embarassed
Като казах кърмя, Страйпер МНОГО ми хареса твойта торта /и мъжо "намаза", нищо, че не епо млеконадоя... Wink/
За кг не ми се говори, не е чак  newsm50, но не мога да влизам в почти никой предишен парцал, тазът ми си е все така широк, за упражнения не съм се възстановила още да се пробвам, но ще трябва, че не мога да се гледам така. Confused
Иначе нищо ново, Велизар е много мрънкяв и кисел тия дни, май пак му се завръщат коликите гадни, писка и реве на моменти сърцераздирателно Tired, та ОТНОВО все сме си на цица, кога ще отшуми този период вече нямам надежда...  Crazy Не мога и за миг да го оставя, тази сутрин бръмчах с епилатора, а той на цица виси и се хили човека... #Crazy Хич не му пука, че навлиза в изцяло женска територия, няма спирка  "Мара подробната" hahaha А вече започва и да ми тежи, абе познато ви е за какво иде реч. Wink
Това е за сега, няма да се обръщам персонално към някои от вас по новини и теми, за да не пренебрегна други. А и нека вляза малко в ритъм.
Цунки по розовите бебешки муцунки, аз отивам да полегна, че сдавам нещо багажа... yu5 Neutral Face  Sob

# 246
  • София
Bubble, ти кърмиш ли? Защото аз знам, че тия кремове против целулит не е много хубаво да се ползват не само докато си бременна, но и когато кърмиш.
Ами кърмя. И аз бях срещала нещо подобно из форумите и че причината е в кофеина който се съдържа в тези кремове. Обаче като се позамислих, че кърмачките по принцип могат да пият по 1 кафе (аз не пия) и реших, че през кожата в кърмата няма да премине кой знае колко кофеин newsm78 Бебчо не си е променил нещо държанието откакто ползвам гелчето. Ама ако има и други причини да не се мажа, казвайте, че да не съм в грешка...
При нас спокойните нощи са през ден, обаче снощи не беше такава. Като се почна с едно пъшкане, ръмжене и проплакване - от 3.30. Имаше малки паузи и точно да се унеса, пак се събуждам. На сутринта това беше придружено с пръцкане и повръщане от напъването - картинка. Това ли са точно коликите newsm78 Добре че не сме така цял ден и сега е спокоен.
Момичета, май ще купувам количка, защото нашата е наследена от една племенница, обаче започна май да се чупи. Гледам на снимката бебчетата са в много хубави колички. Моля ако сте доволни от модел, да ми препоръчате  Hug
Аз искам да е маневрена на първо място, да й се обръща дръжката, да се повдига коша и да е лека. Приемам съветите ви!
Вчера мислех да ходя на фитнес, обаче нещо ме домързя и като си помислих каква мускулна треска ще имам после и се отказах, а след това почнах да готвя. Повредила съм се май нещо, ще взема да се стегна и да си обръщам повече внимание Thinking
Ох, а днес пък ми се обадиха от работата да ме питат кога съм мислела да се връщам Rolling Eyes Не че ме притеснявали или форсирали, ама да си направели сметката дали да се вземе нов човек (в момента ме замества колежка) или не. Та малко се притесних, обаче ще гледам да съм с бебо възможно най-дълго, а после май ще се търси детегледачка, защото на ясли ги взимали след година и половина. Вие замисляли ли сте се по тия въпроси?

# 247
  • София
според мен слингът с халките е удобен за кърмене, но за носене ми е малко... ами все ми се струва, че трябва да го придържам с една ръка, а и натоварва повече гърба.

и аз така иги, все придържам...не смея да отпусна, когато се кърми Simple Smile) иначе като се носим отпускам ръката.  а в жегите носите ли се, ние все в количката май...

# 248
  • София
[Гледам на снимката бебчетата са в много хубави колички. Моля ако сте доволни от модел, да ми препоръчате  Hug
Аз искам да е маневрена на първо място, да й се обръща дръжката, да се повдига коша и да е лека. Приемам съветите ви!

моята е хаук дисни, много е добра и лека и са здрави  Winkи нова цена към 160 лв понеже моделът не е нов.

# 249
Здравейте мами и от нас с Вики!

Не сме се отчитали скоро , но няма нищо ново при нас- иначе ви чета редовно. Много сте сладки , а бебетата още повече.
 welcomeна новите мами!
Много се кефя, че се увеличаваме.
 newsm59 на Мери!
Честит 2 и 3 месец  на празнуващите бебчовци!

Мами, толкова ли е добър този ортопед? newsm78 Заслужава ли си да  се вдигнем от Благоевград за да ни прегледа? Тук естествено няма специалисти. И още едно въпросче- кога отпускат ръчичките. Вики още ги стиска в юмруче и друго малко ме тревожи. Като спи крачетата й все са свити- това нормално ли е ?
Цунки на бебоците

# 250
а, дали работи и с направления, надявам се, да![/b]

О, мисля, че работи. Казаха ми обаче, че трябва да си заплатиш ехографа, защото ЗК поемала само прегледа. Ехографията струвала 20 лева. А дали е така? кой ще ни каже? newsm78 Някоя мама ходила ли е вече при Драганов? Ако да, моля да сподели опит.

Като спи крачетата й все са свити- това нормално ли е ?

Димитър постоянно спи така - като жабок  rotfImbo

А колкото до ортопеда ... и аз това се чудя, но явно е добър - всички ходят при него.  newsm78. Само той ли е в тази София???  newsm78

# 251
Добре дошла на новата мама Беба 3 и бебчето!Честит 3м. на Жасмина и др. бебчета ,които навършват днес 2м.!!
За заглавието на мен най-ми харесва първото на Звездолина.
Иги-браво твоя Момчо е голям мъж и на едната снимка как само си е сложил ръцете на кръста/в коритото/  Joy А на едната снимка пише Момчо с баба си-ми тя много млада  Thinking Наистина ли  е баба му??
За дрехите и килограмите- на мен ми стават някои от преди ,но само ластични и са ми доста опънати.Имам още кг. за сваляне около 5 ,таза не ми се е прибрал ,кожата ми се е отпуснала  #CrazyАбе не е добре работата ,но сега нямам време за фитнес и нищо не съм правила.Но като си намеря бавачка за цял ден ще се хващам.И работа имам  Rolling Eyes колкото искаш и все нямам време.Работя вкъщи ама много ми изостана работата...
Крейзи айде давай да те видим какво уши  Grinning

# 252
  • София
Здравейте мами,
мерси за поздравите за РД-то ми. Мимозата, ама ти си голям разузнавач. Реших, че няма какво да се хваля, такова ми беше едно скапано настроението. После като се сетих, че това ме е първия рожден ден с бебо ми стана едно миличко и ми мина. Най-вече се сдухах, че баща ми и брат ми за пореден път забравиха да ме поздравят и все още не са се сетили-мъжка му работа.

Аз водих Кали при Драганов. Нищо не се плаща всичко минава през ЗК, включително и ехограф. До колкото знам той е доста добър док, освен това не всички  ортопеди преглеждат на ехеграф, така че си струва.Беше много внимателен  обясни ни много неща  и ни показа как да правим гимнастиката.
чао за сега, че нещо огладняхме

# 253
  • Varna
добре дошли на новите мами!
     НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ЧЕСТИТО!
  Да се похвалим вчера намерих време да заведа Бетка на консултация вече е 5кг. и 58см.  наддали сме 1кг. Докито като чу че сме на само кърма и аз ходя всеки ден на работа се хвана за главата. Аз сутрин цедя 300мл. вечер като се върна още 300мл.  после за през ноща нацеждам и така се храним. В хотела са ми обещали медал ако издържа до края на август така.
   колкото за килограмите мисля че съм се върнала на старите си кила защото си влизам във всичките дрехи, а чесно казано те в момента са ми последна грижа.

# 254
Здравейте и от мен!
Ох ние колко сме назад - на 1 месец сме и сме качили 950 гр. и сме 4200 вече.
За дрехите не ми се говори - тръгнах на антицелулитни масажи пък дано да има ефект и да си влезна скоро в старите дрехи че вече ми писна все в едно и също да се обличам.
Много ми липсвате всички и най вече ценната информация която се лее тук но ще гледам да влизам по често и да наваксвам.
Чао от мене и целувки на всички бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт