На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 95 874
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
През октомври си взехме от Синия пазар килограм лешници за 40 лири. Вярно ли е, че са повишили цената на ядките?

# 631
През октомври си взехме от Синия пазар килограм лешници за 40 лири. Вярно ли е, че са повишили цената на ядките?
На центъра в Одрин в магазина за ядки Mahsul Gida лешниците бяха 45 и 55 лири- кг.

# 632
  • Където морето целува небето...
Който е пътувал скоро през Малко Търново, верно ли, че са започнали нашите много засилени проверки и конфискации. Моля да споделите, че шофьорът ни иска на връщане да минаваме през Лесово, а така много ни се удължава пътят, а и цената ни скача.
На 13.03 минавахме през Малко Търново. Имахме млечни, не са ни проверявали за да ги видят. Пред нас имаше микробус и тях ги отбиха за проверка. Нищо необичайно нямаше като засилена проверка. Освен ако е нещо от последната седмица, но нямам по-прясна информация.

# 633
  • Пловдив
В петък също има доста движение по границата по мои наблюдения. Ако пък случайно е почивен ден при нас...е страшно.
Заради изборите не знам дали ще има затворени улици...по-скоро те ще си гласуват по определените места. Ама знае ли човек...Последно като бяхме имаше посещение на някакъв политик и беше много неприятно със затворените улици. Големи обиколки да стигнем до хотела...Един път пак съм попадала на затворени улици заради някакъв си крос...малко е на късмет според мен Wink
Проверките по границите пак са избирателни и на моменти, мисля...току някой се оплаче,ама явно зависи на какъв митничар ще попаднеш или дали нещо няма да им наредят.

# 634
Преди един час минахме с организирана екскурзия през Капитан Андреево. Провериха обичайно багажа и дали по сигнал или защото количеството беше прекалено голямо, но накараха две от групата да си изхвърлят покупките. Но те бяха с по цял кашон. Екскурзоводката каза, че са били животински продукти. Всичко други имахме по нещо, но малко. Другите рейсове и коли също ги проверяваха. Като цяло ми се стори идея по-строго от друг път.

# 635
  • Пловдив
Чака ли се по границите?

А тия шампоани и балсами дали ги има в Мола ?

# 636
  • Стара Загора
Значи всеки път се изумявам на въпроса дали се чака по границата. Различно е. Дали е зима или лято, какъв е курса на лирата, има ли някакви празнични/почивни дни, съответно тогава пътуват много хора и още куп други... ако работи едно гише, хванали сте смяната. Ние може да сме минали за 10 минути, вие да стоите 2 часа. Ако решат да ви проверят на ренген и разкостят колата до гайка, 5 часа ще откарате.

# 637
  • Пловдив
Много мило, мерси!

# 638
А тия шампоани и балсами дали ги има в Мола ?
Скрит текст:
Здравейте,
Не знам за кой град питате, но в брошурата на магазин А101, който е под път и над път, видях това предложение. Другите видове са на тази цена, почти, но поотделно.

линк към брошурата на А101

Хубава вечер Grinning

# 639
  • Пловдив
Да, не уточних...за Одрин Simple Smile
Благодаря!

П.п а как разбирате за каква коса е продукта? Няма превод...

# 640
С Гугъл преводач или с учене на по-важните турски думи, бях си направила  списък с думи, учех ги, но скоро не съм ходила и забравих турския.

# 641
Значи всеки път се изумявам на въпроса дали се чака по границата. Различно е. Дали е зима или лято, какъв е курса на лирата, има ли някакви празнични/почивни дни, съответно тогава пътуват много хора и още куп други... ако работи едно гише, хванали сте смяната. Ние може да сме минали за 10 минути, вие да стоите 2 часа. Ако решат да ви проверят на ренген и разкостят колата до гайка, 5 часа ще откарате.
Много злостно , Iv4en........ 'що така?

# 642
  • Стара Загора

Абсолютно.
Ние днес сутринта минахме за 10 мин в 7 часа, час след това е имало голяма опашка.
В 18 на връщане - 15 мин за двете граници, без да ни проверяват. Тази, която проверяваше уж колите, повече си гледаше в телефона. Simple Smile, Тя рпверявала за талибани Simple Smile каза. Чудя се къде трябваше да го мушнем талибана, багажника беше като цигански катун.

Затворени за коли улици аз не видях, всичко си беше нормално. Имаше агитации и малко повече полиция, но нищо кой знае какво. Основно по центъра бяха.

# 643
  • Стара Загора
Защо ли реагирах така? Данаилоф, чети поста над този. Всеки път е различно. Един път засилени проверки, друг път само поглеждат. Октомври сме чакали над 2 часа на отиване, както и през юли. Сега се започва пак със затопляне на времето. Хората ходят на пазар и разходка. Автобуси много, коли също.... Ама какво ли обяснявам.

Да споделя за това peynirli, което днес изядох. Много е хубаво и успешно замества моцарелата и кашкавала. Има вкуса на това, което слагат в кюнефето. Правя си огретен и слагам отгоре, на пица също е страхотно! Не отстъпва по нищо на италианската моцарела.
Аз не съм голям привърженик на кашкавала и затова не си купувам, но това го ползвам вместо него и вкуса е чудесен. Не е мазно, а стои дъвчащо някак като се разтопи. Пак ще си взема.

# 644
Уви, въпросите тип колко се чака на границата, колко е лирата, колко е златото ще зачестят. Добре, че поне изборите минават днес. Ух, то пък някой техен празник ще се появи...

Искам и да подхвърля едно наблюдение. Един и същи парфюм от D&P като аромат - едната бутилчица, купена от тук, другата от Одрин. Въпросите са - кой е по-скъпият и кой е по-трайният Simple Smile Риторични, разбира се...

Общи условия

Активация на акаунт