Отговори
# 75
Благодаря за подкрепата момичета! От сърце Ви се радвам на всички и стискам палци!!!

Аз обаче имам едно запитване и не знам към кого да се обърна. След като всичко приключи и ми дойде М, едни съсиреци мънички са като лещичка, но все пак такова нещо не ми се е случвало. Даже снощи след вечеря ми стана много неприятно и ми се догади.

Исках да питам ако на Вас или някоя ваша позната ѝ се е случвало да споделите. Най-вероятно като ми приключи М ще посетя гинеколог, но дотогаваа чета какви ли не глупости и се вкарвам във филми 😔

# 76
Аз мисля, че просто организмът ти се изчиства и затова, но все пак като ти свърши иди на лекар.

Момичета, вие как сте? Аз продължавам да съм все така безсимтомна Grinning, чак се притеснявам.
Снощи много ме боля, как да кажа, във влагалището нещо все едно, то не точно болка, ами едно неприятно усещане.... Не знам на какво може да се дължи и дали е нормално... Иначе днес влизам в 5 г. с. и нямам търпение да идва другата седмица за втори преглед.
Толкова съм изкукала, че вчера си правих тест да проверя как е чертичката, ама като видях, че е ярка, колкото контролната, се успокоих, че засега всичко е наред.

Иначе аз пия Пренатал, макар че доктора ми изписа ПреМама, и Утрогестан 3х1. Във витамините има 400 мг Фолиева киселина, та не пия отделно и нея.

# 77
Аз от нощес съм много зле. Гаденето взе връх и от 3 до 6 беше меко казано страшно. Едва закарах детето на училище и се върнах в леглото. Не смея да се надигна, за да не започне всичко отново. Имам кошмарни спомени от предната бременност, няколко вливания на системи и умирам от страх да не се повторят нещата.

Tulipаny, би трябвало да е нормално. Но ако имаш съмнения, иди и сега на лекар. Поне ще те погледне на видеозон и ако се налага ще ти изпише нещо.

Добре дошли на новите попълнения! Лека и безпроблемна бременност ви желая!

# 78
Памперс, дано се поуспокоят нещата при теб! Повече вода с лимон, джинджифил също съм чувала, че помага.
В коя седмица си? И аз чакам да се обади някой симптом, ама..
То май нито да ги имаш тия симптоми, нито да ги нямаш..

# 79
Благодаря! В 5г.с+6 дни съм. Точно с влизането в 5та седмица ме почнаха неразположенията и ги държах в някаква поносима норма с всички познати трикове, но нещата излязоха извън контрол нощес. С предната бременност бях с hyperemesis gravidarum, така че шансът да ми се размине е нищожен, но все още имам надежди. Не са толкова зле симптомите, че да звънна на личния, но пък и нарушават трудоспособността ми и май ще трябва да кажа на шефовете като се върна в офиса в някой от следващите дни.
С предната неразположенията ме почнаха в 7 г.с. чак. Надявах се и сега така да стане, но уви...

# 80
Абе дано поне не се влошават нещата. Няма ли възможност за болничен?
Аз мисля да си искам такъв, защото работя в детска градина, не съм карала шарка, а и с тия вируси и грипове е много рисково. Ще видя другата седмица дали ще се съгласи гинеколога да ми даде.
 Ама ти май не живееше в България, ако не се лъжа, и май там нещата по друг начин стоят.... Поне, ако се чувстваш много зле, ако може малко отпуск, или де да знам....

# 81
Имай предвид, че болничният е само 180 календарни дни и няма да ти стигне за цялата бременност. Внимателно изчисли кога точно да започне иначе рискуваш точно с големия тумбак и всички неразположения да се наложи да се върнеш на работа.

В чужбина съм. Болничният е ниско заплатен и пак има ограничение колко дни може да се вземе годишно. Искрено се надявам да не ми се налага да го ползвам!

Понеже не съм карала шарки, а и нашите набори се оказа, че не сме ваксинирани, лятото си бих нужните ваксини преди да започнем с бебеправенето. Само противогрипна не съм си била, но предполагам акушерката ще ми предложи на срещата.

# 82
Да, да, знам. Би трябвало да ми стигнат, тъй като юли и август по график трябва да съм отпуск, но шефката не иска да ми даде част от него сега, че съм щяла да ѝ объркам графика за работа през лятото. Rage

# 83
  • Наблизо
И аз ще работя до последно.В чужбина съм и майчинството започва месец преди термина..
Отсега го мисля как ще е с гледането,мъжът ми работи много.

# 84
И аз ще работя до последно.В чужбина съм и майчинството започва месец преди термина..
Отсега го мисля как ще е с гледането,мъжът ми работи много.

И аз започнах със схемите😂Но сега по-големият ми дерт е бъдещият батко. Баща му работи на смени и всяка втора седмица не го виждаме, съответно всичко пада върху мен. Най-големият проблем ми е как ще го водя на училище, ако се влоша още.

Ти къде си? Аз съм в Англия и тук мога да работя до термин. Майчинството е платено само 9 месеца, но на много ниска ставка.

# 85
  • Наблизо
Ти пък 9 месеца би било рай!При нас е 4 месеца
Скрит текст:
Живея в Германия,но работя във Франция.
Ако си остана вкъщи след 4те месеца,мога да получавам някаква помощ от 400 евро..дето за нищо няма да стигнат,но може и да се наложи.

# 86
Почти същото е заплащането и тук. А няма ли някакъв начин да те подпомогне немската система? Все пак живееш там. Доколкото знам условията им са много добри. Или се притесняваш да не загубиш работата си?

# 87
  • Наблизо
Същото е като това,което французите са предвидили,че и по-зле.
Французите дават доста субсидии за гледачки,мини домашни ясли и т.н.
Ние сме записани като трансгранични работници,защото пък ММ работи в трета държава.
Иначе през самото майчинство си получаваш почти цялата заплата.

# 88
Здравейте и от мен. И ние сме ноемвриичета. От 2 години опитваме и най- накрая се случи. Радваме се много, даже още не мога да повярвам. Вчера бяхме на лекар. Видяхме точица и пулс. В 6 г.с сме и нямам никакви симптоми, но док каза, че всичко е нормално. Пия само фолиева киселина.
Искам да попитам и по информираните от мен дали е нормално да не мога да спя нощем. Към 4- 4:30 се събуждам и започва голямото въртене, гледане на телевизия и т.н. И през деня не спя.

# 89
Добре дошли, момичета! Пожелавам ви безпроблемна бременност. Simple Smile

Днес бях на преглед и се видя сърдечна дейност.
Ембрионът се води 6 г.с и 4 дни. Но по мой сметки трябва да е 8г.с. Явно разминаването се получава от по-късната овулация.

Габи, също пия само фолиева киселина. До днес нямах други симптоми освен болезнени гърди, но днес ми беше леко лошо през деня. Ще видя как ще е следващите дни. Спането през нощта и при мен се промени. Не спя спокойно е съм 4:30-5ч съм кукуряк, но през деня ми се спи и си мечтая за леглото.

Dark_Chocolate, как мина прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт