Отговори
# 90
Момичета, видяхме плоден сак Simple Smile Олекна ми, че не е извънматочна. И уж щях да го раздавам по-спокойно до прегледа след 2 седмици, а ето ме кукуряк в 6:30 и ме глождят разни мисли.

Иначе нямам никакви симптоми, но май ми е рано още - 4 г.с + 4 дена.

Мармотка, радвам се, че сте чули сърчицето Heart

Аз освен фолиева киселина приемам и Омега 3, витамин Б12, витамин Д. Чудех се за мултивитамини някакви, но още не съм се решила

# 91
Здравейте. На някой изписаха ли му Утрогестан?
Progesterone =29ng/ml, но въпреки това си направих онлайн консултация и док каза да си взема прогестеронов препарат. Нямам кървене. Има ли някой друг на когото профилактично са го изписали?

Аз съм с 4 седмица и 4 дни.
За гаденето има една добавка, която е много добра, но бих консултирала преди прием. Magnesium +b6 на солгар. Пият се по 3 на ден.

Честито на тези, които са минали преглед Simple Smile)

# 92
Мамунче, аз съм с прогестеронов  препарат. Изписаха ми го след като за два дена прогестерона падна от 117 на 88... Взимам 2х2 Утрогестан вагинално и 2х1 Дуфастон перорално. Обаче се притеснявам малко, защото чета, че действа кръвосъсирващо. И сякаш ми се иска да го спирам, от друга страна не смея. Разбира се, след консултация с гинеколога ми. На всичкото отгоре направих някаква реакция срещу утрогестана май, защото имам щипане и подуване на срамните устни.

Витамин Код ги има в iHerb, заглеждала съм ги и аз, но не мога да се реша още

# 93
Добро утро! Радвам се за хубавите новини от миналите прегледи! Hug

Аз съм на Утрогестан 3х1 превантивно. Доктора ми каза да си го взимам още като се чухме първия път по телефона. Изписвал го на всичките си пациентки, тъй като повечето ранни спонтанни аборти се дължали именно на недостатъчно количество прогестерон.

# 94
Здравейте,момичета. Аз също нямам симптоми. В дните около цикъла имах дразнещи гърди и болки в кръста и ниско в корема. Но след това - никакви симптоми. Много съм нервна и ми се плаче, ей така - без нищо...С първата бременност не бях така и сега ми е странно. Пия фолиева киселина, но-шпа за болките в корема и дуфастон. Имам силно контрахираща матка.Така беше и с първото. Бременността ми е изненадваща, правихме сметка да е след година. Изненадана съм от случилото се, но ни подведоха предпазните средства...Както и да е, бебчето е голям подарък и изненада. 😂 Имаме батко на 2г. 11м., който беше планиран и дълго чакан. Има ли и други изненадани като мен? 😂

# 95
  • Сливен
Момичета, има ли други като мен с Хашимото. Не съм ходила още на преглед, но продължавам да си пия Еутирокса, защото без него пулса ми ще скочи до небето. Аз също като ravoflite84 съм много по-емоционална от първата бременност, само че мен бе избива на агресия, не на рев. Ще правите ли фетална морфология. Аз и този път съм се насочила към Д-р Стратиева, само че това пътуване от Сливен до София ме убива, а и сега с това малко дете ще е още по-зле.

# 96
Аз пия Огестан всъщност и освен чи съдържа фолиева киселина има йод, витамин Д3 и омега 3.

На мен още никакви изследвания не са ми казвали да правя. Чак след като ме заведат тогава ще се правят кръвните.

# 97
Йодът май може да навреди, ако има проблеми с щитовидната жлеза. Затова не смея без предварителни изследвания да взимам мултивитамини.

Наташа, хубаво е да си изследваш ТСХ и ФТ4 и в зависимост от резултатите да се коригира дозата. Да не се окаже, че са прекалено ниски или прекалено високи.

# 98
Аз имам приятелка с Хашимото, която като бременна ходеше на тестове и й коригираха дозите на лекарствата.

ФМ задължително ще правя на моята възраст.

Все така зле съм. Имам час за личния във вторник. Освен ако не отида на спешен кабинет до тогава.

Браво за хубавите прегледи!

# 99
  • Наблизо
Ох момичета кога се прави тази ФМ ? Аз имам час за след седмица за да го видим,защото сега е мъничко..днес ще си купя всички витамини които ми препоръчат в аптеката.
Чувствам се като ебаси и безотговорната майка.
Ние имаме и коте ,сега мъжът ми му чисти...но тя ме дере понякога като си играе.Иначе я ваксинираме ревовно и не излиза .
Уф толкова много неща,които не знам...

# 100
Първа бременност ли ти е? Simple Smile

За котката...може да се изследваш за Токсоплазмоза. Ако си я изкарала преди време и имаш антитела, няма проблеми Simple Smile

# 101
Ох момичета кога се прави тази ФМ ? Аз имам час за след седмица за да го видим,защото сега е мъничко..днес ще си купя всички витамини които ми препоръчат в аптеката.
Чувствам се като ебаси и безотговорната майка.
Ние имаме и коте ,сега мъжът ми му чисти...но тя ме дере понякога като си играе.Иначе я ваксинираме ревовно и не излиза .
Уф толкова много неща,които не знам...
Не се притеснявай. Най-добрите майки винаги си мислят, че не са достатъчно добри и че са безотговорни 😉😘 Това е показател, че си или ще бъдеш страхотна мама 💖 Наистина е хубаво да се изследваш за токсоплазмоза заради котката. Аз още не съм ходила на преглед. Бъди спокойна, уверена, че всичко ще е наред, не губи усилия в притеснения. Обичай "точицата" и се пази 💖

# 102
  • Наблизо
Първа и не особено планирана. Вярвахме,че не става толкова бързо и бяхме планирали към края на годината Grinning
Затова съм като в небрано лозе,отделно моята гинеколожка е в майчинство и трябва да ходя при друга.
Изследвала съм се,не съм я карала...което е много странно защото съм израстнала във ферма и все бях завряна в животните.Явно съм резистентна ли и а не знам...

# 103
Като знам колко трудно става забременяването в един момент, радвайте се, че е станало бързо при вас, пък плюс-минус няколко месеца... Simple Smile)

За токсоплазмозата, не успях да се изследвам, нито за хламидия, микоплазми и уреаплазми и ми е много неспокойно. Поне се надявам да имам антитела от изкарана токсоплазмоза, защото имах коте. Така ще ми е по-спокойно, когато около мен има котки. Обожавам ги и от време навреме храня котките около блока Heart Eyes

# 104
  • Наблизо
Като знам колко трудно става забременяването в един момент, радвайте се, че е станало бързо при вас, пък плюс-минус няколко месеца... Simple Smile)

За токсоплазмозата, не успях да се изследвам, нито за хламидия, микоплазми и уреаплазми и ми е много неспокойно. Поне се надявам да имам антитела от изкарана токсоплазмоза, защото имах коте. Така ще ми е по-спокойно, когато около мен има котки. Обожавам ги и от време навреме храня котките около блока Heart Eyes
Така е,така е..свари ни неподготвени,но половинът е много по-спокоен от мен и това ми помага много.

Общи условия

Активация на акаунт