Отговори
# 285
Шоколадче, страхотни новини! Simple Smile

Аз също отидах в 5г.с за мое успокоение, че бременността не е извънматочно. След 2 седмици пак бях на преглед и видяхме сърчицето.
Предпочитам да ходя така на 2-3 седмици, за да съм спокойна, че всичко е наред.
Първа бременност ми е и предпочитам за съм спокойна. Не че 1 седмица след прегледа започвам пак да си задавам въпроси дали всичко е наред.

Sisonka, много исках това бебче, но си задавам същите въпроси като теб. Как ще се справим, ще можем ли да се оправим с толкова мъничко и беззащитно същество. Но тези неща са нормални. Все пак промяната е доста голяма. Simple Smile

# 286
Аз хем искам да кърмя хем не.Ако кърмя,означава само аз да ставам нощем..а не искам.

Напротив. С кърменето спиш блаженно. Бебето до тебе, вадиш цицата в просъница и то се самообслужва ти докато спиш.

# 287
Аз хем искам да кърмя хем не.Ако кърмя,означава само аз да ставам нощем..а не искам.

Ще прозвучи банално като кажа, че кърмата е най-доброто, в същия момент пък всяко семейство си знае какво работи за тях.
От моя опит ще кажа, няма по хубаво нещо от кърменето нощем, защото всъщност не ставаш, бебето в леглото до теб, само го преместваш до гърдата, храни се и хоп обратно в леглото.
Докато с правенето на мляко е съвсем друг въпрос 🤩
Но моя син като цяло си беше спокойно бебе, не знам какво е безсъние.
Сега живи и здрави да сме и всичко да е наред, не вярвам да имам втори път тоя късмет 🤣🤣🤣

# 288
Моят беше от онези вечно неспящи и ревящи бебета, но точно благодарение на кърменето успявах да спя. Сумарният му сън в денонощие от раждането насам е максимум 6 часа. От една страна лесно го приспивах на гърда, от друга - кърмех без да се будя, така че и аз спях заедно с него, колкото и да беше малко времето.

# 289

Напротив. С кърменето спиш блаженно. Бебето до тебе, вадиш цицата в просъница и то се самообслужва ти докато спиш.

Чак блажено не мога да кажа 😂, и аз направих грешката да я кърмя и да спи на леглото и така свикна да се събужда през ноща 2-3 години не знаех какво е сън. Лично аз бих опитала с второто вечерта само на вода за да може да си спи, но ще видим де 😂

# 290
Шоколадче, честито за сърчицето Heart 
Относно кърменето, изцяло го подкрепям. Кърмих дъщеря ми 1 година и не съм срещала никакви трудности. 1 Това е по-полезно от ад. Мляко 2.създава още по-голяма нежност и близост с бебето, 2.може по всяко време и навсякъде да се кърми и 3.не се дават пари за ад. мляко. Ако имам възможност бих кърмила и второто си дете, живот и здраве

# 291
Saki, те буденията после нямат връзка с кърменето😂 То са зъби, болки на растежа, нови емоции, страхове....Не си мисли, че водата ще ги удави тея екстри😂

# 292
  • Наблизо
Ох не искам да спим с него... имам чувството че ще го смачкаме - леглото е 160 см широко,а ММ е 2 метра.И аз хич не съм дребна - ще го задушим.Така или иначе ще се става..

# 293
Ох не искам да спим с него... имам чувството че ще го смачкаме - леглото е 160 см широко,а ММ е 2 метра.И аз хич не съм дребна - ще го задушим.Така или иначе ще се става..
Аз имах предвид леглото допряно до вашето, бебето си спи на неговото, вие на вашето и всички са защитени, спокойни и наспани. Аз ползвах moses basket първите 5 месеца. На мен ми беше важно да се наспиваме, мъжът ми като работи по цял ден и гледах минимално да го будя нощем, пък и като кърмя, той нямаше какво толкова да направи. Всички ми казваха как ще го разлигавя това дете, нося го постоянно, не му давам да се разплаче, защото веднага му откликвам на всичко, като поотрасна си спеше при мен и т.н.
Сега майка ми, която най много ме критикуваше за всичко, се чуди как е на 5г пък е толкова самостоятелен, спи си сам в стаята, храни се, облича се, приготвя си чантата за училище, помага ми на мен в домакинството и т.н.

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 02:29 от Ivka.pifka

# 294
  • Наблизо
Няма да имаме място мисля,ще видим .Иначе аз ще съм вкъщи с бебето 3 месеца след като се роди,после ще ходя на работа. Майчинството е общо 4 месеца при нас.Затова ми е важно и мъжът ми да участва.
Разправят ми да съм се церяла,а това ми звучи ужасно.

# 295
Цеденето е кошмар. Не бих си го причинила, а и от него кърмата спира. По-скоро денем АМ, а сутрин и вечер кърмене.

Съгласна съм с Ивка-въобще не се разглезват децата от съвместното спане. Стига на всички да им е приятно.

Нашият татко работи на смени и както с първото, ще е командирован да спи другаде в началото, за да се наспива.

# 296
Няма да имаме място мисля,ще видим .Иначе аз ще съм вкъщи с бебето 3 месеца след като се роди,после ще ходя на работа. Майчинството е общо 4 месеца при нас.Затова ми е важно и мъжът ми да участва.
Разправят ми да съм се церяла,а това ми звучи ужасно.
Не съм се цедила никога, първо ме болеше, второ нямаше нужда, защото синът ми си сучеше добре и се регулирахме много бързо.
3 месеца ми звучи направо страшно, при нас е 9 месеца, по конкретно 39 седмици, като само първите 6 седмици Ми е платено като пълна заплата, после става доста по малко. Но все пак ще имам това време да си бъда вкъщи. После смятам да се върна на 23 часа седмично, две нощни смени, за да не е и за мен и за малкото стрес.
Но живот и здраве само всичко да е наред. Докато не видя и чуя на скан, ме е страх да мисля дори.

# 297
Аз обмислям да си взема и от неплатените, за да покрия цялата лятна ваканция и да се върна на работа след нея.
Хубаво е, че можеш да се върнеш почасово и особено, че има опция за нощни смени.

# 298
  • Наблизо
Аз си мисля да сменя изцяло работата след като ми свърши майчинството и да потърся нещо на половин работен ден,но не съм решила още.Ясно ми е че без помощ в чужда страна ще ни е много трудно ако и двамата се скъсваме от работа.Мъжът ми напира да стоя у нас докато детето не укрепне,финансово ще се справим..но това означава аз напълно да изляза от работния процес и дали ще си намеря хубава работа после никой не знае.

# 299
Аз напуснах работното поприще с раждането на първото. После намерих лека работа в офис, която не ме натоварва и нямах проблеми да отсъствам в случай, че е болен. Когато и второто тръгне на училище, чак тогава ще се върна пак в сектора. Доста време ще е минало, но ще изкарам някой курс дистанционно да вляза малко в час.

Първото го родих в Бг. С работещи баби никой не ми е помогнал и минутка с детето. Като заминахме в чужбина ми олекна - варианти за гледане на деца ти докато работиш има много било то почасови или целодневни, както и безброй варианти за почасова или работа на смени. Така, че не го мисли. И да се върнеш след 3я месец, и да не се върнеш - имаш много възможности пред себе си.

Общи условия

Активация на акаунт