Отговори
# 600
Иначе продължавам да си ходя на фитнес, но не натоварвам корема и правя значително по-леки тренировки вече, надявам се все пак да не се отпусна. Вие тренирате ли? Любопитно ми е да обсъдя с някого упражнения и уреди, които можем да ползваме във фитнеса. За сега чета само подходящи домашни тренировки, но предпочитам да ходя в залата, защото у нас просто нямам мотивация.
Аз 🏋️‍♀️ втора бременност. Не ползвам свободни тежести за клек и тяга, вися на смит машината. Още цъкам на лег пресата. Почти всичко правя на машини от сега. Кардио на степ мастъра по 15-тина минути.

# 601
Здравейте на всички, Nusha7608 твоята история поразително прилича на моята. И аз с 8 седмица, с два мисед аборта и един спонтанен, имам дъщеря на 14 и съм изключително притеснена за изхода и на тази ми бременност. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност, както и на всички момичета във форума👍

Благодаря, мила! Ще стискам палци всичко да бъде наред с теб и твоето бебче. Видяхте ли  бебчо и има ли сърдечен ритъм. Аз ще ходя ма 15-ти и направо съм се панирала. Моля се на Господ да чуя добра новина... Много желана бременност е,  а и впредвид възрастта ми това ще е последния ми опит. Господ да бъде с всички нас.

# 602
Добавих те, но ако имаш проблем пиши, понеже си си спряла и личните съобщения в бг мама и не мога да ти пиша Simple Smile
Нещо ми се изтриват съобщенията Sad, за групата във фейсбук, който иска да пише на мен или Pampers, секретна е и никой не я вижда. За целта пращайте имейл на лично съобщение, като ако сте си забранили поканите в настройките на фейсбук може да не ви излязат, или ги оправете или ще ви изпратя на лично моят профил за да ме добавите и от там аз да ви добавя в групата Simple Smile

Имаш ЛС 😊

# 603
Исках да ви питам- как сте със съня? При мен е направо ужасно- от 3 седмици не мога да спя като хората- хем съм уморена и ми се спи... Заспивам трудно, сънувам един куп глупости всяяяка вечер 🥴 и се будя абсолютно всяка вечер или в 3 часа или в 5 😩 Предните бременности не ми се е случвало такова нещо. Някой с такива проблеми и евентуално решение?

Значии... тази нощ станах 6 пъти да пишкам и сънувах някакви щуротии и мъжът ми ме събуди разревана, защото докато спи е разбрал, че сънувам кошмар .... Съжалявам, но нямам решение на проблема, чакам си гигантската възглавница за бременни и се надявам, че тя ще помогне Joy

# 604
Здравейте! Отдавна ви следя, но нямам смелост да се запиша. Защото тази бременност ми започна не съвсем безпроблемно, както предишната Sad На 36 съм и това е втората ми б. много очаквана, след 9 години пауза Wink В 7 с. сме, от миналата седмица получих съвсем леко кафеникаво зацапване, което за мен е нещо непознато... обвзе ме паника и хукнах към първия "свободен" на момента лекар, който нито ме успкои, нито каза какво става, просто прописа ношпа и утрогестан 3х1.... имам записан час при лекаря който избрах да ми следи бременноста чак на 25-ти... не очаквах да имам някакви оплаквания до тогава ама.... Пия си хапчета, старая се да лежа и спрях разходки и фитнес. Зацапването никак не е обилно, бих казала символично, но наличието му като факт ме притеснява много. Не знам дали да се успокоя и да чакам 10та седмица и срещата с лекар или да потърся още едно мнение още сега? Леко ми се гади, спи ми се и ми е едно такова нервно, иначе други оплаквания и промени нямам.  Пожелавам на всички лека и безгрижна бременност! Two Hearts

# 605
Аз бих те посъветвала да отидеш още някъде да ви видят с бебчо . При мен беше така , казаха ми че не виждат причина , може и да било хормонален дисбаланс . След седмица зацапване , хапчета и лежане се засили , отидох по спешност и се видя отлепяне на сакчето . Винаги е по-добе още едно мнение ! Пожелавам да спре скоро ! Успех 🍀🌷

# 606
Благодаря, mmoira! Мен до сега ме спирало само това, че няма засилване на зацапване и никакви други симптоми. Даже бих казала, че го няма като цяло, понякого през деня се появява. Обърнах внимание, че обикновенно след натоварване. Когато лежа - нищо няма... Но наистина, май трябва да потърся още едно мнение, че едвали ще издържа до 25-ти април!

# 607
julianka по-добре за твое спокойствие , защото и мама е важно да е спокойна Simple Smile .

# 608
Nusha7608 благодаря ти! На 25 март доктора видя пулсации на екографа, но в сряда на 10 април съм отново на преглед и все нещо ме притеснява..., че не ми се гади достатъчно, че гърдите не ме болят... все нещо си въобразявам. При теб откриха ли причина за миседтите? Сегашният ми лекар го отдаде на уринарна инфекция при мен... Проведох някакво лечение, но ще чакам добрите новини!

# 609
Nusha7608 благодаря ти! На 25 март доктора видя пулсации на екографа, но в сряда на 10 април съм отново на преглед и все нещо ме притеснява..., че не ми се гади достатъчно, че гърдите не ме болят... все нещо си въобразявам. При теб откриха ли причина за миседтите? Сегашният ми лекар го отдаде на уринарна инфекция при мен... Проведох някакво лечение, но ще чакам добрите новини!

И аз съм така един ден ми се гади, на другия не. Гърдите ме болят понякога много, понякога намалява болката. Първия мисед беше от един вирус който хванах в 6 седмица, а втория от прогестеронова недостатъчност, разбрах за бременността в 7 седмица защото си имах цикъл. Щом сте видяли сърдечни пулсации спокойно. Аз ходих в 5 седмица само да се види че бременността е вътрематочна и сега ще ходя на 15-ти. Страх ме е да отида на преглед, миналата седмица бях на нефролог и той видя плодния сак доста пораснал, но само толкова, все пак не е в неговите компетенции. На 6 дена закъснение пуснах ЧХГ и беше 1717.59  а една седмица по-късно 11098.27. Удвояваше се както трябва, но ще видим.

# 610
Запис и от мен. Flowers Hibiscus
7г.с. Още миналата седмица видяхме сърдечна дейност, но не са ни я пускали по разбираеми причини. Термин - 21.11. Първа бременност.

julianka, този Утрогестан е ужасно малко. Миналата седмица бях с много малко кафеникаво зацапване, от тогава съм на Утрогестан 2х3, преди това самосиндикално си го бях предписала 2х1. За късмет деня на зацапването съвпадна с първият ми преглед и веднага ми коригира дозата. Ефекта беше моментален. След зацапването го приемах орално. Сега отново ще сменя начина. Освен това взимам Прегнакеър, Фолиева и Но Шпа, а и Витамин Ц. На доста солиден коктейл съм.

# 611
Аз заради повръщането /напъните/ съм на Утрогестан 1×3 капсули вагинално вечер. Превантивно.

# 612
Summеr. , и аз помислих, че при мен може би е некоректна доза, аз освен гореспоменати препарати взимам и АктивМама на допелхерц, вече повече от 3 месеца. Но точно днес изпих последното хапче и май ще мина на Прегнакеър. А на теб казаха ли причината на това зацапване? Благодаря за съвет.
Момичета, гледам някой от вас приема поливитамини за бременни, които съдържат фоилиева киселина, а и отделно я приемате. Това го правете по собствена инициатива или са предписанията на лекари? При първата ми бременност пих само фолиева киселина и нищо друго. Този път реших да я комбинирам с витамини.
... това леко гадене без повръщане ме побърква... само водата с лимон малко подобрява състоянието. и уж не е силно, но ме изтощава направо...

# 613
Summеr. , и аз помислих, че при мен може би е некоректна доза, аз освен гореспоменати препарати взимам и АктивМама на допелхерц, вече повече от 3 месеца. Но точно днес изпих последното хапче и май ще мина на Прегнакеър. А на теб казаха ли причината на това зацапване? Благодаря за съвет.
Момичета, гледам някой от вас приема поливитамини за бременни, които съдържат фоилиева киселина, а и отделно я приемате. Това го правете по собствена инициатива или са предписанията на лекари? При първата ми бременност пих само фолиева киселина и нищо друго. Този път реших да я комбинирам с витамини.
... това леко гадене без повръщане ме побърква... само водата с лимон малко подобрява състоянието. и уж не е силно, но ме изтощава направо...

Аз започнах да пия фолиева киселина, когато разбрах, че съм бременна (в 6 г.с.). Тогава гинеколожката ми каза да я започна, като на следващия ми преглед при нея (в 9 г.с.) ми предписа и Прегнакеър да пия успоредно с нея, като каза да си допия фолиевата киселина и да не си купувам повече след това, а да пия Прегнакеър до края на бременността. Но пък не пия нищо друго, като Утрогестан например и не знам дали е ок...

# 614
Пия фолиева киселина от преди да забременея. Тук е моментът да отбележа, че е мета, а не стандартна. Там рискът от предозиране е нищожен, та така. Даже ми увеличиха дозата от 1 на 2.

Общи условия

Активация на акаунт