"Ранобудна птичка" След "Пълнолуние" с новия проект на Джан Яман. Тема 33

• 53 270
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Казвам Лека нощ, но е повече за Добро утро!

# 556
Аника, ако можеш в поста в който си ме зитирала склий ми чаршава със "скрит текст", че е много дълъг.
Славена - серията е страхотна. Мисля няма разочаровани от гледалите я. Просто обсъждаме развитието на образа на Джан Бей.
Лили - напълно съм съгласна с теб. Истински принципни хора може да има само между тези, които живеят в обществото. За това и познаваш такива. Но принципен, не означава както казваше баба ми "да си мреш на ината". Джан съзнателно е бягал от хората и чувствата Крил се е зад принципите си, за да не се привързва и после да се разочарова и страда. Ако си спомняте дори баща му практически го е изоставил, потопил се в работа, не се прибирал и джан за да не тежи на баща си сам поискал да отиде в интернат.
Да - Санем излъга, да- направи го два пъти, да - за да има доверие в една връзка не трябва да има лъжа, каквото и да е оправданието. Но - който е безгрешен - да вземе пръв камък и да го хвърли по грешника.
Джан и двата пъти отказа да изслуша нормално обясненията на Санем. Той просто не я изслуша, за партито на Фабри й повярва чак като чу от ДжейДжей. Като си оттегли жалбата Фабри мислеше че може би има нещо, ама защо не го доизмисли? А как се стигна до ареста - защото голям, здрав умен, принципен мъж знаейки, че го провокират нарочно, налетя на бой.
Хайде, няма да казвам че му е олекнал образа. По-точно е както се е изразира Алекс - в момента е омотан като пате в кълчища. Пак ще се повторя - той жена като Санем не познава - толкова добра, отдадена и истинска. Заради това и представа си няма как в един момент нейното естествено чувство за достойнство /не казвам гордост, защото е различно/ ще вземе връх над всичко останало. За момента той върви по грешен път и я отдалечава с това от себе си. Да видим кога ще се осъзнае и как ще я върне. Поне стана интересно и малко по-истинско от детинщините и махалата от преди това.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 00:32 от dariVale

# 557
  • София
Дари, за образа и аз съм напълно съгласна с теб. Преди няколко поста и аз написах, че да си принципен не е да си сляп, глух и инат като магаре на мост. Което напълно се покрива с казаното от теб. Просто за мен, това, което сценаристката ни показва като образ е интроверт-инат, но в никакъв случай не и принципен човек. Това според моите разбирания. Още повече принципа "мразя да ме лъжат", ами че то кой обича да го лъжат. Колкото и хора да попиташ, едва ли ще се намери и един да каже "Що бе, на мен пък ми е кеф да ме лъжат". Всеки нормален човек мрази да го лъжат, още повече близките му хора, които обича и на които вярва. Но каквато и да е лъжата, преди да се издават присъди, първо се изслушват мотивите на другия човек. Дали ще му повярваш и ще ги приемеш е друг въпрос, но изслушването е задължително. А той точно това не прави...

PS Понятието "интроверт" използвам според собствените си разбирания за него, не съм психолог и ако има такива сред вас, не ме замеряйте с камъни, ако го използвам неправилно...

# 558
Скрит текст:
Wink

Лека!:sparkles:  

P.S.

Цитат
Джан е Албатрос, който се рее свободно без бряг! Но сега е на сушата -място непривично, много различно. Търси свободата си и иска да отлети, но и не може да го направи!  Цялата тази нетипична ситуация го обърква и е като пате в калчища, грубо казано!

Цитат

Anika,
, Hug за мен това е само оправдание за постъпките и действията на Джан Дивит, обърква го не ситуацията ,/ тя не е нито трагична , нито толкова сложна../ а това  че му се налага да се бори  за чувствата си ,  защото  той до този момент е бягал или както при случая с Полен, просто е "кацал " от време на време, без да изпитва кой знае каква емоция с нея, просто рутина...Worried

Точно това имам предвид, като казвам, че ситуацията го обърква. Ситуацията с чувствата. Нещото, което му пречи да излети, да избяга.... Различното от рутината, в която е живял! Така е, не е нито трагична, нито сложна, но когато за първи път ти се случи нещо, което е извън твоя контрол, извън границите, които си поставил, независимо от това дали си мъж или жена, дали си млад или стар е объркващо, стряскащо и ти трябва време да преосмислиш и пренаредиш първо главата си, а след това и всичко останало. Разбирам защо е наранен, не е само въпрос на принципи. Излъган е втори път от един и същи човек. Първия път разбра и прости, но когато ти се случи втори път се питаш, "Аз такъв ли съм глупак? Ако ме обича защо ме лъже втори път? Какво ми гарантира, че няма да продължи да ме лъже?" Няма как да повярваш толкова лесно. Едно "обичам те" не винаги е достатъчно!

Той се опита да остане насаме със себе си. Да помисли и да подреди мислите си. Но не се получи. Емре и Лейля изпратиха Санем при него. А тя продължи да го лъже за толкова очевидно нещо като причината да се намира по едно и също време на едно и също място с него. Той и посочваше лъжата, а я продължаваше да затъва още повече. Когато човек е пресиран взима грешни решения, особено когато раната е толкова прясна и дълбока, като рана на наранени и гордост и чувства.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 01:21 от Annika*

# 559
Аника, само до някъде съм съгласна с теб. Просто мисля, че първия път той нито разбра, нито прости. Чу оттук оттам, Санем търча подире му и той се поддае на чувствата си и прие да продължат нататък. За това втория път не знае какво да прави. Ма нищо, сега ще му намажат раната с мехлема на ревността. Мнооооооооого е обдряващ и лековит!

# 560
Според мен много слаба работа на сценаристите. Вече се чудят какво да направят, за да поддържат интереса към сериала. Това с грешките и разделите по няколко пъти в един сериал го има навсякъде. Ама, както каза някой,  по много грозен начин олекотят образа на Джан. Да крещи като ненормален по Санем. Тя пък не спря да търчи подире му. Актьорите са супер, ама сценаристите вече нищо стойностно не могат да измислят. По-добре да ги бяха разделили за известно време. Санем да се концентрира върху кариерата на писател. Той да попътува като иска.
Да видим какво ще стане с Ийт и Полен.

# 561
Добро утрооо! Wink Hug Hug

Превод на епизода....

https://www.youtube.com/watch?v=jy3JIi9j1Ys

и тук-http://great-tv.tv/turetskie-serials/rannyaya-ptashka-erkenci-kus

руска фенка е била на сета....

Приятна неделя,птички! Hug Hug Hug

# 562
Добро утро! Сега какво ще следва? Ще работят 13 дена заедно и през това време Ийт ще се върти около Санем, а Полен около Джан! Не ми се иска Полен да се възползва от Ийт и така да наранява Санем,но можеби така ще стане! Сега Джан разбра ,че и Полен го е лъгала , как ще се отнесе към нея?

# 563
Джан Велики се сърди за лъжите само на хората, които обича. Те са само потърпевшите от Великия му гняв. На другите великодушно им прощава. Техните страдания не го вълнуват.

# 564
Добро утро, момичета!

Рейтингът пък е нагоре! Сигурна съм, Злати ще го качи по-късно! Аз споделям само това което намерих при мамашите!

Хубав неделен дан!

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 09:56 от Annika*

# 565
Добро неделно утро.
Хайде да почваме да пишем сценария за следващите серии Simple Smile
Аз доволно много се изказах нощес. Но след като изгледах серията с думички ми направиха впечатление наколко неща:
- Обратно на снощното ми мнение, днес имам усещането, че има заговор между Полен и Ийт. Ще видим. Със сигурност Санем ще обръка обаче сметките, защото е толкова добра и всеотдайна, че Ийт няма да устои.
- Закуската у Мама Лицемера. От птиче мляко и само едно няма - чай!!! Закуските на Санем – загорели яйца, екмек кюмюр гиби и едно хубаво нещо - това, което Джан най-много обича - чай!!!
- След вечеринката на Ред Мод Санем дописа с калем последните строфи в дневника. Затвори го, затвори кутията с перото и отвори лаптопа. Момичето порасна!
Със сигурност Джан бей ще научи историята "като всички" - от издадената книга.
Внимавай какво си пожелаваш, после трябва да продължиш да живееш с полученото!!!  

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 10:49 от dariVale

# 566
Цитат
Рейтингът пък е нагоре! Сигурна съм, Злати ще го качи по-късно! Аз споделям само това което намерих при мамашите!
Ани Hug,ти вече си го пуснала! Wink Там откъдето го копирам още не са го качили така,че мога да пусна картинките в трите групи по отделно! Peace

Още снощи като видях,че гледаемостта в ЮТуб беше над 100 000 и се досетих,че ще се повиши! Wink

Тотал....

АВ

20+ABC1

сравнение спрямо предния епизод

TOTAL
1) 6,64% (+1,03) ⬆

AB
2) 5,66% (+1,65) ⬆

20+ABC1
3) 5,97% (+0,94) ⬆

от продуцента-за рейтинга... newsm10

# 567
Добро утро! Сега какво ще следва? Ще работят 13 дена заедно и през това време Ийт ще се върти около Санем, а Полен около Джан!  
това го гледахме в един друг сериал, но си струва да гледаме ревността на Джан безгрешний.
Вярно, че Санем го лъга, но първия път си беше подведена от брат му; ни го знаеше, ни познаваше кой и какъв е.
А с парфюма го направи заради него.  
Много се радвам за Емре, как се промени. Надявам се по някое време да ги съберат с Лейля. И Осман харесвам, но той не и е голямата любов, а истински приятел.
Много ме яд как с години не искал да вижда и чува майка си и сега изведнъж за 2-3 седмици прегърнати чак....Бе как толкова лесно и прости? и за миг не се усъмни в нея.  Голям мъж е, да поразсъждава малко на тия чувства, сред хора живее, стига е бягал, когато нещо не му стане удобно.
Успях да изгледам половината,  тази вечер ще си наваксам с руския превод.
Благодаря за коментара в ефир, момичета!
А, не че някой го интересува, ама нито Полен харесвам, нито актрисата.

# 568
  • Stara Zagora
Буенас тардес птички! Hug

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 11:02 от Stoqnova26

# 569
Здравейте!

Изгледах епизода, но едва ли ще го повторя. Във всеки сериал имам по един такъв, който не искам да гледам, за сега в птичката е този.Новия герой Ийт, не ми допада, има нещо нездраво в поведението му и излъчването. Джан Дивит, наистина сц тотално сринаха образа на онзи свободен дух който носеше и непукизма от ежедневието, превърнаха го в едно нищо. Не знам какво трябва да се случи за да реабилитират образа му. Санем, си е Санем, с тази разлика, че има леко израстване и награждане в образа и. Мама Дивит и Полен няма какво да ги коментирам и двете са ми на ниво селски свахи. Не мога да понасям гневните и неадекватни изблици на Джей Джей и това е. то бива да не можеш да се контролираш и да си емоционален, но неговото граничи с психическо отклонение. Емре и Лейля, харесват ми и като визия и поведение. Дано успеят да бъдат отново двойка. И накрая, тоалета на Санем на представянето на РедМод, абсолютен парцал. Е, изказах се. Не ми хареса епизода и това е. Да видим нататък какво ще измисли Нейно Височество СЦ. Относно рейтинга, щом има сълзи и драма комшиите щастливи. Липсва ми свободата, любовта, комичните ситуации от началните епизоди. Да продължа, не знам как ще се развие образа на Джан Дивит, но той трябва да си даде сметка кой, кое и защо са важни за него, че в живота няма само два цвята и че дъгата има седем цвята. Санем, получи своето израстване, поне това ни показаха до сега, дано отново не я превърнат в шут.
Относно продължението, аз си държа на историята за малкия Джансито, баба Хюма, Джан в ролята на баща и Санем като приятелка на малкия и ситуациите, които може да доведе това развитие на историята.
Не обичам дългите постове, а тук май се олях Whistling

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 11:22 от Slawena

Общи условия

Активация на акаунт