Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 584
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честито Маги. Да сте много здрави и щастливи.
Момичета къде остана онзи линк със тежките седмици на бебето. Моя юнак е в ужасно мрънкащо състояние вече 5-ти ден. Само мучи и е недоволен. Иска по корем и седнал, а не може. Млъква и е щастлив само ако е по корем, но повръща така. Та макс един час преди хранене му помагаме да се врътне. Само се пъне да седне и повръща пак. И биби не ще. Плюе я и се опитва да си напъха пръста ми в устата си. А като се тръшне от варицелата на брат си хич не ми се мисли какво ще е.Flushed

# 586
# 587
Момичета, тези които имате предишен опит със захранването, знаете ли дали ако се започне с купени пюрета после бебетата отказват домашно приготвени и обратно?

# 588
Лоли, аз захраних с купени. След като минахме абсолютно всичко плодове, зеленчуци, меса, започнах да му приготвям аз вкъщи и не съм имала никакъв проблем. Ядеше ги. Но по принцип той си ми беше ядливо бебе, така да кажа, не беше капризен (и все още е така) откъм храна.

# 589
Честито Маги. Да сте много здрави и щастливи.
Момичета къде остана онзи линк със тежките седмици на бебето. Моя юнак е в ужасно мрънкащо състояние вече 5-ти ден. Само мучи и е недоволен. Иска по корем и седнал, а не може. Млъква и е щастлив само ако е по корем, но повръща така. Та макс един час преди хранене му помагаме да се врътне. Само се пъне да седне и повръща пак. И биби не ще. Плюе я и се опитва да си напъха пръста ми в устата си. А като се тръшне от варицелата на брат си хич не ми се мисли какво ще е.Flushed
И при нас е същото. Цял ден не си е затворила устата. Обръща се сама по корем, най-много й харесва, когато се е нахранила. Млъкваше, когато баща й е в стаята, явно днес не ме харесваше.

# 590
  • София
Лоли, можеш да разделиш вкусовете. Примерно тиква, риба, заек - купено; морков, картоф, др. - домашно. Предполагам че няма да има проблем като между купено и домашно от един и същи вкус.
Или можеш да даваш фингър фуудс по-късно домашни, а пюретата да са си купени.

# 591
  • София
Лоли, от опита ми с баткото не мога да ти дам отговор. Навремето ядеше само и единствено Хип. Дори в най-ранна бебешка възраст си завърташе бурканчетата да види марката. Май само на Гербер успях да пробутам 2 пюрета и това е. Злояд си беше, злояд си остана. До преди малко му се молех да си яде КFC-то. Dizzy Face Никога не съм правила сама пюрета. Не мисля, че щях да успея да надмина Хип. А си ценя високо свободното време. Имам една приятелка която е вманиачена на тази тема. Става в 5 да прави обяд на децата си за училище и готви друго различно ястие за вечеря. Така ги свикна от бебета. Мерси ама да си яде бурканите и хамбургерите от лафката. Аз като бях малка това правех, хем баба ми ме е гледала. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 592
Здравейте момичета, и аз да се похваля - имаме си зъбче и чакам всеки момент да избие и второто. Обаче много ме хапе, стиска и дърпа колкото и да му обяснявам че не се рязтяга.. Grinning
И ние се захранваме. Въвела съм картоф, морков, тиква и вчера пащърнак. На купешки сме и досега мн ги харесва Simple Smile
Днес правим 5 мес, пораснаха бебоците Simple Smile

# 593
Момичета аз да попитам има ли  фб група за нашите декемврийчета?

# 594
Честито ви зъбче Сандра!
И ние ядем пюренца, но аз ги приготвям в къщи.Купувам само това, което ми е трудно за приготвяне у дома, например тиквата.Когато започнем с месото ще купувам само месо ( от тези бебешките затворени в бурканчета) и ще го прибавям в пюретата приготвени от мен.
Аз да попитам, тези от вас които захранват, давате ли каша и ако да каква? Не съм сигурна дали му трябва каша при положение, че го кърмя ,аз не исках и зеленчуци да заповаме и захранването като цяло рано го почнахме , но...

# 595
  • Велико Търново
Сандра, честито зъбче 😊 Да растат белички и здравички 😘
Мамчета нашето пътуване мина прекрасно😊 на отиване бебка проспа целия път. Спряхме само за да я на храня и продължи да спинка, а на връщане като че ли всичко й беше смешно, та падна голям смях 😊 Днес бяхме на консултация и всичко е наред, бебка рсте като гъбка 😊 От понеделник почваме захранване, като ще започнем с тиква, но няма да я приготвям вкъщи, защото мисля, че няма да са хуваби, тъй като не им е сезона, педито е на същото мнение. Та поне ще имам няколко буркан чета за следващите пюрета. След тиквата педито каза да продължим с картоф, морков, а след това да ги комбинира. Следващите зеленчуци вече няма да се въвеждат, а направо ще си ги даваме. Дано нямаме проблем и да си ги хапва 😊
Мамчетата, които вече са започнали със захранването - с какво започнахте и прдължихте? И кои са първите захранващи зеленчуци? Как ги приеха вашите бебета?

# 596
  • Пловдив
Честито ви зъбче Сандра!
И ние ядем пюренца, но аз ги приготвям в къщи.Купувам само това, което ми е трудно за приготвяне у дома, например тиквата.Когато започнем с месото ще купувам само месо ( от тези бебешките затворени в бурканчета) и ще го прибавям в пюретата приготвени от мен.
Аз да попитам, тези от вас които захранват, давате ли каша и ако да каква? Не съм сигурна дали му трябва каша при положение, че го кърмя ,аз не исках и зеленчуци да заповаме и захранването като цяло рано го почнахме , но...

Аз захраних вече с оризова,елда и в момента захранвам с бананова.С педи като говорехме за кашите каза че всички са с едни и същи съставки само марката различна.С мои приятелки с по големи бебета от Божидара са били доволни от Слънчо и до момента на тази марка давам.Дори незнам на кои други марки има каши.

# 597
  • Пловдив
Честито зъбче, Сандра!
Аз влизам да се оплача, от вчера е някакъв рев за всичко, тази нощ беше кошмарна, през час се събуждаше с писъци, зъби ли са, какво е, незнам. И през деня ревеше, вече отказва и да суче и след това 140 мл и идват малко, вдигнах го на 150, но ми се вижда, че е много, като не е направила 5 месеца (след 10 дни ги прави), само се плюнчи, даже пъпки и излезнаха на брадата от лиги. Офф толкова разпокъсано пиша, но направо се виждам в чудо от толкова реване.

# 598
  • София
За кашите доколкото помня от баткото се почваше с без млечни каши (особено ако се кърмите). Но и на АМ да сте пак се взема безмлечна и се добавя от АМ към нея. Тъй като са малки и ако се обринал да е ясно от зърното ли е или от млякото. Почваше се с просо и после елда. Оризовата запича яко. Може да се смеси с някой вкаран (захранен) плод - слива, круша или ябълка. За глутеновите каши има много време.
Слънчо са хубави, но нямат разнообразие на безмлечни зърна. Холе, хип, тьопфер имат. Не помня колко време бяхме с баткото на безмлечни. Месец или два. Навремето от всички каши с мляко избрах тази която най-обича като марка за да го отбия с АМ от същата. Малко стана без да искам де, но 11 месеца кърмене май му беше времето и без това.
Сега ще видим как ще е с дребното. На Хип и Гербер имат хубави каши в бурканче. Много са удобни за навън или на път, но са млечни.

# 599
Лоли, от опита ми с баткото не мога да ти дам отговор. Навремето ядеше само и единствено Хип. Дори в най-ранна бебешка възраст си завърташе бурканчетата да види марката. Май само на Гербер успях да пробутам 2 пюрета и това е. Злояд си беше, злояд си остана. До преди малко му се молех да си яде КFC-то. Dizzy Face Никога не съм правила сама пюрета. Не мисля, че щях да успея да надмина Хип. А си ценя високо свободното време. Имам една приятелка която е вманиачена на тази тема. Става в 5 да прави обяд на децата си за училище и готви друго различно ястие за вечеря. Така ги свикна от бебета. Мерси ама да си яде бурканите и хамбургерите от лафката. Аз като бях малка това правех, хем баба ми ме е гледала. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз не смятам да изпадам в крайности Simple Smile Мисля да приготвям каквото мога, но за някои неща или ако пътуваме да си карам с готови. И понеже в края на месеца ще бъдем една седмица на морето, а точно преди това евентуално ще сме започнали захранването се чудя как да процедирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт