Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 578
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Сандра, честито зъбче!

Ние ще почваме захранването след 2 седмици, ще изчакам по препоръка на педиатърката да стане на 5++.

Както за начало мисля и аз д а приготвям у дома, но и аз няма да се вталявам много, ако трябва нещо и ще купувам. Просто имаме продукти от село (нашите имат ферма) и ще се възползвам на макс, защото знаем как са гледани, за месото пък да не говорим. Аз за вкъщи не съм купувала месо никога (освен пиле на грил) та сега за бебето съвсем.

Доста сте напред със захранването ще се радвам да споделяте опит и идеи.
Нямам представа как се прави пащърнак 😁

Като за начало, тъй като бебетата все още не седят, полу седнали ли ги слагате или пък столчета ви имат подобна функция на различни нива 🤔

И ние началото на Юни сме на море в Гърция. Има ли още бебета, които ще ходят е 'опасната' зона на морбили 😂

Аз мсиля да почна с моркова, ама ще видим как ще се случи точно захранването, че ми се иска нали ЗВБ да пробвам.

Рая утре става на 5месеца. Вече почна да си опитва палета на крака, много е смешна! Много е сладка сега, като се откри краката. Даже си помага на въртележка в леглото и да хваща играчките с краката 🤣
А, и още е беззъба 🤔

# 601
Момичета, аз също съм на вълна захранване. Утре сме на консултация и ще говорим по подробно, но предния път педиатърката ми каза, че ще започваме от 4-ти месец, а моята девойка става на толкова на 10-ти. Вие на каква възраст започнахте захранването всъщност?
Някои от пюретата ще приготвям вкъщи, други ще купувам - тези, на които не им е сезон със сигурност. В момента съм в търсене на уред, с който да и приготвям храната, но ми се иска да е нещо, което да мога да ползвам и след това. Благодаря на онези от вас, които споделиха какви уреди ползват.
Бебка тези дни продължава да е нервна по 1-2 часа дневно, които си признавам, че са много трудни - няма угодия, каквото и да направя плаче. Силно се надявам скоро да отмине този период. Много си чеше венците, ръцете и постоянно са в устата, гризе играчки, дъвкалки, а понякога и моята ръка и се лигави много. Проверих и нищо никъде не ми боцна, но дали това не е началото, не знам дали да не и купя някакво гелче и да я мажа, рано ли е?
И продължава нашия проблем със секретиращите очи, отново сменяме лекаря и другата седмица ще я водим на преглед и се моля да и помогне най-сетне и да решим проблема. Заради този проблем все още не са и слагани никакви ваксини, с изключение на Ротарикс и утре със сигурност ще пропуснем, но не знам след това лятото слагат ли, не слагат ли...

# 602
  • София
Лятото не слагат ако е много топло.

Аз ако точно съм започнала захранване, бих спряла за една седмица на морето. Няма двете лъжички морков да му липсват на детето 🙂

Мислех си, едно време и бременна и с бебе съм ходила на срещи на бг-мамската група. Някои мами от София с подобни желания? Има, примерно, бебешко кафе на ЛЛЛ на 29ти, интересно ми е как преминава.

# 603
  • Ловеч
Добро утро🙂

Аз започнах със захранването,Боби е на 4+++. Започнах с тиква,смятам да продължа с картоф и морков след това.Но от две нощи е много неспокоен и не знам дали не се завърнаха колики.Той неонатолога ми беше казал,че е с чувствителен корем и има вероятност при захранване да се върнат,та сега не знам дали да спра за малко или да продължавам🤔🤔
Иначе и той си е крив често,ама той си е по-мрънкав по рождение и не знам зъби ли са или просто си е такъв😂😂😂

# 604
Аз започнах с морков, после картоф после тиква и сега правя комбинации м/у трите, вчера добавих и малко тиквичка.Ябълки и круши също давам и мн му харесват.
Каша в крайна сметка взех на  Тьопфер оризовата.Към нея прибавям пасираните ябълка и круше, за да не се запече.
Той от два дни е с обострен атопичен дерматит и е страшно неспокоен през нощта.Само се върти, дърпа си ушите чеше си главата.... нарочно  когато се роди не взех медицинска козметика, за да не приквиква кожата, но сега ще се наложи и понеже  на всяка атопична кожа  помага различна козметика ще е мъка докато уцелим неговата....голямата кака е със същия проблем от третия си месец... сега е на 11 😒

# 605
Еуфория, ние ще ходим в Гърция на Касандра, но в края на юни. Хич не ми е притеснено за морбили то, то и тук вече има много случаи, просто вече темата не е интересна на медиите и никой не ги коментира. Ние ще сме в апартамент, не в хотел, което допълнително ме успокоява, че няма да сме сред много народ и основно деца.

# 606
Аз започнах захранването на 4м и 10 дена някъде с картоф, мое производство. Е не го хареса. На следващия ден спря тока и не исках да прекъсвам захранването и му дадох готово сладък картоф, мн му хареса. После продължих с тиква. Пак аз си правих пюрето. Няколко дена така, но вече купувам. Купих готово пюре тиква, сладък картоф, морков и започнах да ги смесвам.мн ги харесва и вече изяжда по 130 гр.както писах вече въведох и пащърнак, пак купено пюре. Днес ще хапва пащърнак+морков+картоф Simple Smile

Ние имаме робот пастор и с него правих. Моя приятелка има обикновен пастор, а си и мисля дали и с нутри булет няма да стават добре. Майка ми си купи и стават хубави напитки.

# 607
Здравейте, имам питане към тези които са захрани ли. Заменихте ли едно цяло хранене само с пюре и ако да по колко изяждат и дали им стига? Имам и друг въпрос относно кашата. Следобед ли я давате и по колко и заменихте ли също млякото с нея? Аз нямам никакъв спомен как съм ги хранила големите деца, то и това беше преди 15 год.
Сещам се още нещо, ползвате ли възглавница за бебето?

# 608
  • Пловдив
Здравейте, имам питане към тези които са захрани ли. Заменихте ли едно цяло хранене само с пюре и ако да по колко изяждат и дали им стига? Имам и друг въпрос относно кашата. Следобед ли я давате и по колко и заменихте ли също млякото с нея? Аз нямам никакъв спомен как съм ги хранила големите деца, то и това беше преди 15 год.

Ние сме със заместен обяд и изяжда около 150-170 гр.Следобед давам каши но още не съм заместила следобедното.
Попринцип и мляко си пие 150-170мл и педи каза колкото мляко и толкова друга храна горе долу като гр трябва да яде.

# 609

Ние сме със заместен обяд и изяжда около 150-170 гр.Следобед давам каши но още не съм заместила следобедното.
Попринцип и мляко си пие 150-170мл и педи каза колкото мляко и толкова друга храна горе долу като гр трябва да яде.
Искаш да кажеш, че след тези 150гр. пюре, дохранваш с толкова мляко?

# 610
  • Пловдив

Искаш да кажеш, че след тези 150гр. пюре, дохранваш с толкова мляко?

Не.Не се изразих правилно.Давам само около150гр пюре,защото тя порпинцип толкова мляко си пие.
Мисълта ми беше че ако бебе пие примерно около 180мл мляко,толкова грама горе долу трябва да изяжда пюре за да бъде заместен обяда.

# 611
Аз и сега ще процедирам така:
Преди обяд вкарвам новите храни и дохранвам с мляко. Когато въведа достатъчно зеленчуци ги измествам следобед, а преди обяд вкарвам каша за 1-2 дни. После към нея добавям плодово пюре. Реално не замествам едно цяло хранене, а винаги дохранвам с мляко. И така до към 8-мия месец, когато вече ще има и трето твърдо хранене. Не знам дали обясних добре.

# 612
Аз също не замествам, наобяд давам зеленчуците и го слагам на гърда.След обядс смесвам кашата с плод и също дохранвам с кърма.
За пропорцийте ще излъжа...правя му храната в една негова си чашка,  около 120 побира, но ако отказва да се храни не го насилвам а предлагам гърда.
Възглавница никога не съм ползвала.

# 613
  • София
При нас чакането свърши. Днес се появиха първите варицелени пъпки на бебчо. Ох, дано не вдига температура и да има апетит.

# 614
Успех! Ще стискам палци да мине леко Simple Smile
Аз така заразих брат си като беше под годинка с варицела и на него му се размина с пъти по-лесно, отколкото на мен, така че - пожелавам същото!

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 20:12 от Alyssa

Общи условия

Активация на акаунт