Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 575
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Коси боси, дано всичко мине леко при вас!
Момичета, вашите мъници реват ли от непознати? Ники реве дори и от сестра ми, която вижда в месеца да речем 4 пъти, от свекъра, от непознати. Днес я сложих в летния кош, даже и от него май ще реве. В чудо се виждам вече. Когато сме на вън, понякога я храня и след това я вдигам да разглежда света, само тогава няма рев, ако някой я погледне в количката или сме някъде - рев. В момента сме на село, тук е за трети път, е няма такъв рев. Това период ли е, зъби ли са или малката я е страх от всичко? От скоро и в нас вечер е една киселячка и реве от всички, а ни познава още от раждането си. Отказа да суче, само като я приближа до гърдата се започваше истеричен рев и от два дни спрях да я кърмя (не че имаше много) и сега не мога да напасна ам колко да и давам, за да стига. Излезнаха и пъпки около брадата и устата от плюнки, даже едната е с бяло връхче, като гнойна, не мажа с нищо, някой да се е сблъсквал с такова чудо?
Пиша толкова разпокъсано, защото съм много изнервена, все едно някой ми смени детето и ми даде това ревливото, а понякога даже и аз трудно я успокоявам. Офф, оплаках се отново, извинете!

# 616
Коси боси, стискам палци! И аз чакам за моята бебка ... Дано я прескочи ....

# 617
  • София
Solenka, биодерма имат крем срещу пъпки от лиги. От снощи го мажа на малкият, но не съм видяла ефект за сега. Той също имаше пъпчици заради лигите, но от 2 дена кожата изглежда като изгорена и изсушена на места. Предполагам заради варицелата трябва да го спра. Сега съм в дилема да го къпя или не. Много противоречиви мнения има. Баткото си го къпахме.

# 618
  • Пловдив
Solenka моята Божидара май си подбора хората които не харесва.Свекърите почти всяка събота са у нас,но от преди две седмици започна да плаче от тях само като ги види(което за мен е ОК) 😂,но пък онзи ден видя баща ми за трети път от както е родена и на него се радва,смее се.Иначе от чужди хора по същата работа подбира си.

# 619
Коси боси голямата ми дъщеря направих грешка, че я къпах докато беше с пъпки.... докторката ми каза, че  ако трбвало да излезнат 10 пъпки аз съм предизвикала да са 100.Много тежко беше при нея.При малката беше по-добре.Дано ви се размине лекичко Simple Smile

Моят Лео се смее на всички.Спират ни познати  които не сме виждали от доста време и надникват в количката а той само като види човек е ухилен до уши.Вчера бяхме  на сватба с него, обиколи всички маси, и който и да го гушне големи усмивки раздава
даже се закача вече.
Ето ни и нас

# 620
Коси боси, колко време след контакта се зарази бебчо? Че и ние сме на същия хал. Баткото другата седмица става на 5, ама е страшен за гледане, иначе пък си е в настроение, от време на време има лека Т, без други проблеми засега. Чудя се малкия кога да го чакам да цъфне. Знам колко е карантината, но тази неизвестност много ме тормози. Хем искам да я изкарат и двамата и да знам че ми се е махнало от главата, хем се притеснявам малкия как ще го понесе. За пъпките от лиги крема на Биодерма при нас нямаше никакъв ефект. Много добре се повлия от този на Юриаж. Но вероятно си е до кожа и при бебетата, и не на всеки действа еднакво.

# 621
  • София
На 18.4 беше първата пъпка на баткото. Преди това макс 2 дена е бил заразен. На 4.5 се появи първата пъпка при малкият. Хем уж до 6-ти месец са с антитела от майката, хем на кърма и пак с шарка Sad

# 622
За антителата, след 3-ти месец рязко намаляват, те се предават през плацентата и кърменето не върши работа, за съжаление. Доста време е минало при вас, значи да се запася с търпение. Стискам палци да мине при вас с малко пъпки и без Т. Ще се радвам да споделиш, ако има нещо специфично при варицелата при бебенцата.

# 623
Олеее, варицела, дано я минете леко. Аз самата съм я карала също като съм била на няколко месеца. Само да ви предупредя, че след варицела имунитета спада страшно много и трябва много да ги пазите и след това бебоците.
Ние нямаме проблем с непознати. В началото сякаш е леко резервирана, но пак се усмихва.
Чакалова, голям ти е сладур.

# 624
  • Велико Търново
Коси боси, пожелавам ви бързо да минете варицела та 😊 Аз само като чуя шарка и изпарам в неистова паника. Старая се да не допускам странични хора покрай бебка, но пак нищо не е сигурно 😐 Иначе ние сме по усмивките 😊 На всички ги раздава и то в изобилие, дори и на хора, които за първи път вижда 😁
Ние утре започваме захранване, взехме столче и купичка с лъжичка 😁 Дано й хареса и да нямаме много проблеми 😊

# 625
  • София
Голямата ми дъщеря кара варицела на 4-5 месеца, с изключение на една вечер температура над 38 леко я изкара. Пожелавам и на вас! Аз карах на 22, беше ужасно и с усложнения. По-добре сега 🙂

Аврорче, успех 🙂 На колко сте?
Имам чувството че само ние не сме започнали захранване. Има ли и други?
Дечицата могат ли да седят в столчето или в полулегнало положение храните? Ема още не седи добре (с колани), смъква се. Не я и слагам да седи...
Нещоо хем ми е тръпка, хем ми е криво колко бързо пораснаха 😭

Малката е сополива от ужасния вятър онзи ден. Дано само със сополи остане 🙄

# 626
  • Пловдив
Svee, аз също не съм почнала да захранвам, все ми се вижда малка. Утре сме на консултация и ще говоря с ЛЛ и ще видя кога ще почвам, но Ники не може да сяда още, незнам как ще яде в такъв случай. Обаче се опитва да става от легнало положение, хваща си краката към коляното, вдига главата и се мъчи да седне, много е смешна и жестоки коремни преси прави така, аз не мога като нея.

# 627
svee, аз също няма да бързам със захранването, хем моя е ноемврийче. Да направи 6 месеца и тогава ще го пробвам със ЗВБ. Педиатърът ми каза, че е идеален, върви си едър и мога да си кърмя до когато си поискам без да го напъвам да му замествам хранения. Само дето още не сяда добре и не е хич стабилен, та ще видим, ще го захранвам като седи стабилно, колкото и да отнеме това.
Защо да бързам с храните? Супер си му е на кърма, а и за мен е по-удобно - вдигам блузата и давам 😊

# 628
И аз като Fluffy Fluff не бързам да захранвам. Малкия направи 4м. на 30.04. така че ни е още доста рано. Предпочитам да го кърмя по-дълго, после цял живот има да яде 😀

# 629
  • Велико Търново
svee, на 14-ти правим 5 месеца, можехме и по-рано да почнем (на АМ сме), защото малката показва готовност, но тази седмици ни бяха ваксините, заради празниците и педито ни посъветва да е след тях. Нашето столче има полулегнало положение, иначе не я слагам да седи, въпреки, че тя има огромното желание да седи, дори се хваща за играчките на гимнастиката и се набира на тях.

Общи условия

Активация на акаунт