Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 574
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
И ние още не сме започнали захранването. На 17.05 сме на консултация и след нея ще започваме. Мисля да взема столче с полулегално положение и така да се храним.

# 631
  • София
Здравейте, момичета!

Голяма лудница този уикенд.. Бяхме на сватба и кръщене едно след друго и Рая я гледаха свекърите, само я кърмех през днея, за през ноща бях оставила кърма. Много послушна и критичка беше.

Коси, бързо и леко да мине варицелата!

И аз още не съм захранила. Само на кърма сме и ще изчакам поне още 2 седмици. Рая има вече навършени 5месеца.

# 632
И ние бяхме вчера на сватба, беше най-малката гостенка, че и шаферка (сватбата беше на брата на мъжа ми), но мина много добре, колкото може..Поспа си въпреки силната музика, иначе обра внимание почти колкото булката, което беше малко в повече в един момент, нооо то се очакваше. После си спа нормално вкъщи и днес сигурно вече не помни Grinning Иначе за захранването и ние след 2 седмици ще започнем, на нас лекарката ни каза, че в началото кошницата за кола е много удобна за целта Simple Smile

# 633
Здравейте, момичета!
Последните дни е голяма лудница, защото ще сменям педиатъра на дъщеря ми и не знам към кого да се насоча, само чета и се информирам, другата седмица ще ходя и на място.
Ние си имаме личен лекар и няма да го сменям, но при тази педиатърка повече няма да заведа детето, много се разочаровах.
Някои от вас се похвалиха с първи зъбки, давате/мажете ли нещо? Моята бебка страшно много си чеше венците, навира ръце, играчки, моите ръце гризе, изобщо всичко, което и попадне и личната ни лекарка ми каза, че мога да я мажа с някакво билково или хомеопатично гелче.
Захранването смятам да го започна след 10-15 дни, тогава бебка ще е на 4.5 месеца. Столче и купихме на Чиполино, което има легнало положение и мисля да пробвам по този начин, пък ако не стане ще се възползвам от идеята за кошницата за кола или ще я държа някак в мен.
Между другото има ли такива от вас, които вече са сменили кошницата със столче за кола? Дъщеря ми вече е 7 кг., кошчето уж е до 9 кг., но краката и стърчат и се чудя дали скоро няма да се наложи смяна със столче.

# 634
Аз го храня в шезлонга, пробвала съм и полу легнал на възглавница и аз да го придържам, но в шезлонга ми е най-удобно.Столче за хранене взехме мин.седмица от икеа,но то има само седнало положение а Лео е мъничък още да сяда.
Изобщо не помня каките кога съм започнала да ги слагам да седят 🙄

# 635
И аз още не съм захранила. Бях планирала да започна от вчера, но покрай разстройството ще изчакам. Надявам се тази седмица всичко да е наред и да започнем вече.
За тези, които искате да изчакате със захранването, само споделям, че до колкото знам причината да се започне преди шести месец е (даже още 4+м), че намалява много количеството на желязо в организма на бебечето, а кърмата не е добър източник на този елемент. И аз исках да изчакам, но педи каза че най-късно 5+ месеца трябва да почнем. Разбира се всеки сам преценява.
Аз много се чудя какво да въведа първо , тиква, морков, картоф, батат .. ? Тези четири май ще са първите, ама в какъв ред още не съм го измислила Simple Smile
Кошницата за кола е много добра идея за начало на захранването, много благодаря за споделяне на идеята Simple Smile

# 636
Полулегналото положение не предразполага ли към опасност от задавяне?
За желязото, на 6-ти месец може да се направи кръвно изследване и ако има дефицит, да се включи като добавка, както и допълнителни дефицити на цинк, витамини и тн., но те не се набавят от зеленчуци и плодове, а от месо и яйца...
До колкото знам преди 5-6 месец не е редно да се захранва заради ниските все още нива на слюнчената амилаза, което води до лошо храносмилане и евентуални храносмилателни проблеми по-нататък.

# 637
И аз още не съм захранила, тъкмо навърши 5 месеца бебка. Искам до 6 да е само на кърма. А и някак не си представям да храня с друго бебе, което още изобщо няма наченки да седи. Ще пробвам май ЗВБ, малка ми се вижда сега, още малко.

# 638
  • София
Личната когато я питах защо се започва от 4 месец със захранването, ми каза, че иначе се натоварвал стомаха с въвеждането на много нови храни изведнъж. До 6 -тия месец май и кашите се вкарваха. И ако се изчака 6-ти месец за всичко няма и да хвана от какво може да направи алергия.
Но с баткото имам доста несполучливо начало на захранването. Запек и след това брутално разстройство. И то само от 3 въведени зеленчука. Та чак се наложи да спра за една седмица пюретата и да го тегля на всяко кърмене дали не е преял с кърма. Та и аз не знам какво е по-правилното. Сега ща не ща в началото на 5-ти месец ще давам пюрето от тиква.
За тези които сте изместили ядене, след пюрето давате ли вода и колко?

# 639
  • Пловдив
Личната когато я питах защо се започва от 4 месец със захранването, ми каза, че иначе се натоварвал стомаха с въвеждането на много нови храни изведнъж. До 6 -тия месец май и кашите се вкарваха. И ако се изчака 6-ти месец за всичко няма и да хвана от какво може да направи алергия.
Но с баткото имам доста несполучливо начало на захранването. Запек и след това брутално разстройство. И то само от 3 въведени зеленчука. Та чак се наложи да спра за една седмица пюретата и да го тегля на всяко кърмене дали не е преял с кърма. Та и аз не знам какво е по-правилното. Сега ща не ща в началото на 5-ти месец ще давам пюрето от тиква.
За тези които сте изместили ядене, след пюрето давате ли вода и колко?

Предлагам вода постоянно,но не я иска...ако изпие 10 мл за цял ден е цяло чудо.

# 640
  • Велико Търново
Честит празник на всички именници 💐💐💐
Мамчета, дадох първите лъжички пюре на бебка. Първата й реакция беше една намусен и зачудлива физиономия, все едно й давам отрова, но в същия момент любопитна за вкуса 😁 на следващите лъжички нямаше проблем, дори си отваряш сама устата, а когато прибрах купата с лъжичка та и дадох шишето започна да плаче и да бута шишето 🤣🤣🤣, подадох пак лъжичка та и като я видя, чак не мога да я успокоя от кеф 🤣🤣🤣 Тъй де изпи си после млякото, но с много мрънкане 😊 Ох, дано и с останалите пюрета и храни е така 😊😊😊
Вашите бебчовци как реагира ха на първите лъжички?

# 641
  • Ловеч
Аз започнах малкия на тиква,но се върнаха коликите според мен та преостанових захранването.Пробвах на 4+++,сега ще изчакам поне 5++...

# 642
  • Пловдив
Честит празник на всички именници 💐💐💐
Мамчета, дадох първите лъжички пюре на бебка. Първата й реакция беше една намусен и зачудлива физиономия, все едно й давам отрова, но в същия момент любопитна за вкуса 😁 на следващите лъжички нямаше проблем, дори си отваряш сама устата, а когато прибрах купата с лъжичка та и дадох шишето започна да плаче и да бута шишето 🤣🤣🤣, подадох пак лъжичка та и като я видя, чак не мога да я успокоя от кеф 🤣🤣🤣 Тъй де изпи си после млякото, но с много мрънкане 😊 Ох, дано и с останалите пюрета и храни е така 😊😊😊
Вашите бебчовци как реагира ха на първите лъжички?

И Божидара правеше така в началото на захранването.Даже на втория ден още не бях показала шишето с млякото и вече се беше заплакала.Сега като яде по цяла порция пюре чак трепери и бърза.

# 643
😁😁😁 И Лео прави така, от далече си отваря устата за лъжичката, но ако е много гладен няма достатъчно търпение за пюрето и плаче за цицка.
Момичета.... аз съвсем се шашнах с това захранване.Нали ми се объркаха плановете за ЗВБ.Сега съм решила да давам пюре само на обяд и след пюрето да дохранвам с кърма.Няма да въвеждам нови зеленчуци и плодове.Пюре давам не повече от 100гр.
Иска ми се да не бързам толкова с новите храни, той харесва и пюренца, но целта ми беше да е на кърма колкото се може повече 😒

# 644
  • София
Чакалова, много бебета на ЗВБ не заместват ядене изцяло през първата година. Не виждам защо на пюре да се замества. На мен ми звучи като добър компромисен вариант да въвеждаш нови храни на обяд, но без да увеличаваш количеството, и да си кърмиш. А може би като стане Лео на 6-7 месеца следобед можеш да даваш парчета за самохранене.

Общи условия

Активация на акаунт