Отговори
# 225
  • Му Кинд Оф Плаце
Феъри, той вече направи алергична реакция към този АБ, какъв е смисъла друг път да му го давам, а и сега. Не споря, споделям си мислите. За гентамицина и аз съм чувала, че може да увреди слуха и е за големи, засега няма основания за пневмония, дано не се стига дотам, че нашата педка друг не приема, освен влизане в болница с някакъв ровуцин или нещо такова.

Димана, може и от храната да е. Да не е от слънцето, претопляне-такива неща има и след претопляне, ама са придружени с Т.

# 226
Димана, те проблемите никога не стават при 100% от случаите. Иначе мисля, че си се проявява проблемът още от малки, тоест щом са на толкова години и всичко е наред, значи не са пострадали от антибиотика.
Майка ми, която е логопед в детска градина, редовно има деца в групата си, които са загубили слуха си в следствие на гентамицин. И с мъжа ми сме ровили специално из учебниците,  и в тях си го пише, че  е опасно, ама явно не всички го четат. Аз лично не бих дала такъв антибиотик, има вече толкова по-нови поколения антибиотици.

Калина, мисля си, че в такива случаи- когато се направи алергична реакция, не би трябвало да важи това правило да не го спираш. Ти си права- така или иначе повече няма да се ползва. Според мен си постъпила правилно- аз лично не бих давала нещо, което предизвиква алергия, защото съм се нагледала на остри алергични реакции  и честно казано ме е страх от тях както от малко други неща.

А изследванията какво показаха?

# 227
  • Варна
Здравейте момичета,
След едномесечно гости най-после сме си във Варна.
Опитах се да прочета всичко, което съм пропуснала, но не успях Embarassed Embarassed.
Честити ходещи крачета на проходилите и честити нови зъбчета наозъбилите се.
От последните няколко страници обаче видях, че има много болни мъничета. На всички пожелавам скорошно оздравяване.
Димана, напълно е възможно проблемът при вас да е бил от храна. Дано вече да е отминало.
Калина, ама и на твоята глава са се ступали цели камари от бели. Зимата, когато боледуваше Детелинка бяха казали, че има вирусна бронхопневмония, която не можаха да чуят на слушалки и я видяха само на рентгенова снимка. От друга страна нашата лична каза, че не може да е такова и детето да е жизнено и енергично и че само високата Т не е достатъчен показател. Ходи да говори с тази от рентгена и накрая решиха, че било нещо като пневмония, но не било много сигурно и било отшумявало #Crazy. В крайна сметка обаче пи антибиотик и Зиртек, преди да прочета за Зиртека във форума и да го спра на своя глава. Тъй като Детелина е карала и херпангина, за нея мога да кажа, че също я лекуваха с антибиотик и когато изби обрив казаха, че било реакция на антибиотика. След четене из нета за себе си стигнах до извода, че вероятно е било не алергия а съпътсткващата херпангината розеола. Стискам палци на Фило по-скоро да оздравява, а на теб пожелавам здрави нерви да издържиш на натоварването. И дано помощничките наистина да ти помагат.
Дианка, дано най-после да сте открили лекаря, който да помогне на Любаче и да оздравее детенцето.
Кроче, направо ми настръхна косата като четох. Добре че на малкият сладур му нява нищо. И на теб и на него по-бързо да се оправяте.
Аз да се похваля от 1.07 Ивчо е сред пешеходците. Ходихме на гости на леля ми и изведнъж както се подпираше където намери из стаята се пусна и направи няколко крачки. Много съм щастлива. Сега проблема е че иска непрекъснато да обикаля из къщи, а доста нестабилени и като падне минава на пълзене.  Все още се пуска да върви сам само в къщи, а навън нещо не се справя и се мъчим с каишите и за ръка. Иска да бърза, а не може и все с главата напред се готви да пада.
Моля за съвети за обезопасяване на къщата, защото с каката съм забравила освен контактите, какво друго съм обезопасявала.
А и да питам с какво ги обувате малките пешеходци в къщи. Аз съм го пуснала по чорапи, но по паркета и по мозайката много се пързаля и пада.

# 228
  • Му Кинд Оф Плаце
бос, Деспинка, бос, ако и да му е студено, с чорапите - по-добре да го уча на кънки  Mr. Green Пък и поради папагалоналичие и последващите шлюпки и дивотии, като е бос, свикна да си гледа в краката и да внимава къде стъпва, което е прекрасно, защото вече не ми ходят по кутретата 11 кг.

# 229
Уф, Калина, аман...Много болести при вас напоследък бе. Дано това е за последно! Аз не съм изобщо компетентна, но гледам че момичетата са дали добро инфо. Пък аз се присъединявам към призива да си уверена в постъпките си, майчинския инстинкт наистина съществува Wink

Ант, питай ме как се преборихме с нашите бълхи, дето бяха наяли зверски Дени Rolling Eyes Никак.... TiredМажа го всяка вечер с Аутан, вече 1 месец и пак чат-пат го виждам сутрин наяден. А пъпчиците при него стават ужасно големи, червени и изглеждат много страшно Cry Ние не открихме спасение - пръскахме с какво ли не, ръсихме с разни неща, тупахме, прахме, всяка вечер чаршафи, пижами и дрехи се тупат....и отново се появяват. Явно някой ги носи отнякъде. Преди време видях, че в детската градина където ходим с Дени имаше бълхи по пейките и повече не сме стъпвали там, но въпреки това бълхите продължават да ни навестяват.

А вкъщи Дени си щъпурка бос Peace

# 230
  • София
Здравейте момичета,
Всички болна да оздравяват!

Благодаря за милите пожелания за Рождения ми ден!

И ние както не се разболявахме, направихме алергичен шок и сега търся добър алерголог на който да заведа Ели.

# 231
Здравейте, момичета, аз вчера всичко прочетох, но не се включих, щото не ми се искаше да ви кажа, че и аз съм болна, а и Ники поддържа 2ри ден една постоянна температура между 36,9 и 37,6-ту спадне, ту се покачи. Отначалото мислех, че съм го заразила нещо, ама гледам, че е жизнен и почвам да си мисля за зъби. Имаме вече 7, дали не започваме да вадим кучешки или кътник?  newsm78
Калина, прочетох ти внимателно постингите и ми се иска да ти напиша какво направих аз, не го приемай като съвет, ти най-добре си знаеш какво да правиш с детето си. Та по отношение на Гентамицина при мен уврежданията на слуха проличаха в доста късна възраст и чак сега се установява, че е от "ототоксичните" антибиотици, с които са ме тъпкали като малка, с Гентамицина на водеща позиция. Така че когато се наложи да бият на Ники Гентамицин заради стомашно-чревния вирус преди месец, аз бях решила, че най-много на 3тия ден или в момента,в който спре разстройството го спирам пък каквото ще да става. Не се наложи, тъй като въпреки пробата за алерг.реакция на 2рия ден детето се обрина цялото и така или иначе трябваше да го спрем. Вариантите Зиртек за подтискане+АБ с реакция направо да ги забравят докторите, не вярвам в подтискането на каквото и да било-то просто избива другаде. Затова и Зиртек дадох само веднъж и оставих алерг. реакция да си отшуми и така-всичко премина от само себе си(ако щете вярвайте, но съм почти 100% убедена, че разстройството ни го спря компота от дренки например). Така че прави каквото намериш ти за добре, ти знаеш кое е най-доброто за твоето дете. Успех, целувки на Филипче!

# 232
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИЧКИ! Hug
Despina, съжалявам че не успяхме да се видим този път Sad !Не  знам дали ти се опита да ми звъннеш към 17.40 в четвъртък, но батерията ми падна и понеже телефонът ми  Реве та се къса ЗА НОВ, та въобще не успя да зацепи и да се включи...Мъка, мъка...извинявай- само да не си помислила че не искаме да ви видим... #Crazy !Може пък ние да ви видим във Варна, така и така ще водя Теа на очен лекар след месец-два...Здраве да е!
ЧЕСТИТИ ХОДЕЩИ КРАЧЕТА НА ИВЧО!
Калина, скорошно оздравяване на мъничето!Аз със съвети не мога да помогна! Praynig
И аз тук се сополивя нещо, само да не хвърля накой бацил на Теа! Thinking
А сънувах странен сън...че съм бременна с тризнаци...ха-ха, голям майтап ...нещо пак ме е ухапал щъркела... Joy То е нормално с тези притеснения за изпитите все нанякъде трябва да ме избие...Стига съм се офлянквала...да отивам да чета...бъдете здравички!

# 233
Желая на болничките бързо оздравяване!
На Ивчо честити ходещи крачета!

# 234
Много болнички Cryдечица.На всички бързо оздравяване.
Калина,много е кофти когато получаваш различни мнения от доктори,и още повече когато и майчината ти интуиция подсказва че не са прави.Аз за съжаление съвет не мога да дам.Тук за разлика от България АБ дават в много краен случай,и мен това ме радва,като чета какви реакции правят малките от тях.
Ние след една седмица с малкият потегляме към Българиятова го измислихме вчера Mr. Green,но сега багажи,приготовления,ужасявам се от тях,особено с малкият помагач Mr. Green.За сега най- големият ми проблем е как ще го удържа на самолета,защото той 1 секунда не стои на едно място,голям майтап ще е.
Вчера в един магазин мерих една пола и това дяволче започна да обикаля из съблекалните при другите жени,коляма криеница падна Laughing,накрая една асистентка в магазина успя да го сложи в количката(на майка си не даваше),та оставихме жените на мира.
А преди няколко дни седим на кафе и до нас едно момиче с плитки дънки и прашките и се показват отгоре.Докато се усетя и нашият мъж се докопал до нея и и опъва прашките,щях да умра от срам,добре че момичето го прие с чувство за хумор,очевидно поради възрастта на ухажора Mr. Green
Иви ,готин сън,да не се окаже пророчески, а Thinking Laughing
Поздрави на всички  bouquet

# 235
  • Mediterraneo
Нашата история продължава. Силия за 12 часа има едно пълнене на пампата  Praynig. Не е повръщала. Но елате да видите мен... От сутринта съм в тоалетната и няма мърдане от там. На всичкото отгоре май бързо се обезводнявам, защото започнаха и болки в бъбреците. Ама не мога да се насиля да пийна вода- веднага драйфам Cry Т също не се опитвам да си свалям, че ми се повдига от лекрствата.
Сам сами сме, Силия е крива, аз нямам сили за нищо. Едва сега, след поредното празнене на стомаха, ми просветна малко и успях да включа компа.
Приятен ден на всички.

# 236
  • Му Кинд Оф Плаце
Диманка, пий един пасиран компот от кайсии, знам, че е против обезводняване, водата ще я връщаш, за съжаление-освен като оризова вода или чай от гюзън (последното  Sick Sick, много отврат, сигур не го връщаш, щото е толкова гадно, че не искаш езика ти  да усети отново тази гадост). Стискам палци да мине бързо и леко.

Аз си намерих педиатър, естествено частен. Като теглихме чертата, пак се оказа, че е по-скъпо при педката, отколкото при частния (да не говорим за май ненужната паника около пневмонията, изследванията и пр и пр), а как искам поне един месец да не сме го свършили преди да е преполовил.  Confused

# 237
Привет!
Деспина, честит ти пешеходец! Да са му равни пътищата! Видя ли, а ти се притесняваше и на доктор щеше да го водиш..Знае си то момчето  Simple Smile
Кики, уби ме с тези номера на малкия, много се смях - отсега заглежда нежния пол,  хи хи   Joy hahaha Joy
Днес бяхме на консултация - дадоха капки срещу полиомиелит и го премериха за сведение само. Дребен си стои на 12 кг и 82 см от миналия месец, затова пък мама му е смъкнала още 3 кг и остава само 1 до теглото ми преди раждането. Йес!  newsm35 Явно пешеходстването ми се отразява добре  Blush

Днес Момчил сътвори поредната си магария - за малко го изпуснах от поглед докато бяхме навън и той си намерил едно кучешко ако, взел си част от него, сложил го в кофичката и като я разнасяяяя  #Crazy  Sick Като го видях лошо ми стана -  омазана ръка, кофа, обувка - ужас! Такова миене и бърсане падна...  Crazy После ходих да събирам остатъка от акото, че както си стоеше насред детската площадка, пак щеше да отиде там  Mr. Green
Димана, за да не повръщаш водата, пий я на съвсем малки глътки, по малко, но често. И хайде, да оздравявате бързичко  Praynig

Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 15:22 от Patelina73

# 238
Здравейте и от нас,
бързо оздравяване на малките сладури, успех на новите пешеходци...
Маята щерка вече е доста по уверене в ходенето си и като че ли и майка й  т.е. аз #Crazy  се поотпусна малко..
Ivi 2000 тия тризнаци да не си ги сънувала след като си гледала Анатомията на Грей с петзначките  Grinning
Пожелавам ви приятни почивни дни

# 239
Buba76_ аз по него време гледам "На местопрестъплението" по Нова, ама видях финала с бебетата, ама не знаех че са пет Simple Smile, много бе.. #Crazy  Така че може нещо да съм се повлияла...
Аз се отказвам да чета вече, правих едни тестове и все същата работа и се отчаях направо...тъй че каквото ще да става! #2gunfire
А иначе вече освен носа ми тече и едното око...добре че 2 дни няма да съм при Теа, че като нищо ще заразя човечето...Утре сутрин заминавам за Свищов и чак понеделник следобед се прибирам, никога не съм я оставяла за толкова време...преди за изпитите пътувах напред-назад всекидневно, ама още кърмех...И сега много се тревожа... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт