Отговори
# 210
  • София
Калина, ангина, пневмония...дано е само ангина.
Пък да кажа моето мнение, щот иначе няма да съм аз. Та, вирусно или не, то си е бактериално. Ако има пневмония, ще има всички признаци за нея- температура (най-важното), кашлица и отпадналост. Говоря от личен опит от вирусна пневмония.
Пък, ангината щеше да е гнойна и след това пневмония.
Моят дофтор си я чу, нищо че е вирусна.
Дано не всях допълнителен смут в мислите

Камиж,
успех в ученето Wink

# 211
  • Mediterraneo
Калинка, дано се окаже, че не е пневмония!  Praynig Но и аз мисля, че високата Т е като минимум симптоми за такава диагноза. А че рядко я чуват вирусната- така си е.

Силия тази нощ утрепа рибата  ooooh! Като почна да повръща... После и разстройство. Отпред, отзад, взе ми се тока. Няма Т, но си е нещо заразно явно, защото съседчето лежа до оня ден в болницата заради таквоз чудо. После уж оздравял, играха си заедно и майка му чак накрая сподели, че разстройството му продължава  #Cussing out Аман вече от диваци, бей!!!

# 212
Оле, Калина, ама и при вас е едно "весело"  Confused ... Дано не е пневмония  Praynig Аз съм карала таквоз чудо и си се чу на слушалка , а снимката като я видяха - сума ти доктори казаха - туберкулоза  Shocked Да, ама не, викаха консултант от София тогава бях в К-л и той потвърди по-малкото зло... Та искам да кажа че е хубаво да гледат повече докторя....А и си поддържах висока Т, кашлица и прочее "хубавини".
Мартеа, идвайте,  Hug бяхме в парка тия дни, но днес май ще е горещо , та може и на тревата на училището до Манията - таман е окосена.
Ками, стискаме палци за успешно дипломиране  thumbsup

# 213
Калина бързо оздравяване на Фипо и дано се размине по-леко. Удрям ти едно рамо да се справиш и със свеки Twisted Evil

Димана това с разтройството и повръщането летните месеци, май доста дечица го изкараха, дано Силия го пребори бързо. Гледай само да не се обезводни.

# 214
Сиска, благодаря ти, че питаш. Мари е вече по-добре, само дето все още няма апетит и кара почти само на кърма, а като не съм с нея на вода.

Димана, и Мари изкара такъв стомашен вирус преди някоко дни, ние стигнахме и до спешното, защото като почна да повръща, почти непрекъснато...такъв ужас изживях..Но децата се възстановяват бързо, за щастие. На нас ни помогна много тукашния вариант на рехидрин, но мамите във форума май казваха, че в БГ е спрян от производставо.

Мами, нямат ли край тези болести, уж е лято, а има много повече болни дечица от преди Sad

# 215
  • Му Кинд Оф Плаце
Ами, дами, аз вече тотално се обърках. Снощи не му дадох АБто по няколко причини-не се повлиява, ако почна нов АБ от друга груупа (примерно гентамицин) трябва да има пауза между АБтата. това не ми го каза педката, според нея няма проблеми, а джипи, което ме преглждаше, когато бях с диагноза ангина,  а се оказа спастичен бронхит.
На сутринта Фелипе се събуди без Т, никаква, все още няма. Има лек обрив по бедрата-като леща. Според педката алергична реакция от спирането на АБто или въобще към АБто и Зиртек, според мен (тъй като не го е виждала) допускане, че е розеола. Розеолата я отхвърли, защото сме карали варицела  Rolling Eyes. Вторият консулт от доктори в окръжна като прегледа отново обстойно снимката, наремче вчерашната пневмония-бронхитна находка, която не била стигнала белодробния паренхим, т.е. не било пневмония. и така. Следобяд сме на преглед, защото дамата отказа да ни посети, ако не е, за да ни бие гентамицин. А е гентамицин, а не друго, щото се поема от касата и те това имат  Twisted Evil И на всичкото това, просто искам да има един калашник и безкраен пълнител, както и здрава и дълга стена

# 216
Ей Калина,ще стискам палци скоро да установят какво му е на детенцето и бързо да оздравеете! PraynigАбе тез доктори ако се видят и чуят острани....... Thinking
Аз в момента се опитвам да организирам тридневна почивка на морския бряг(за следващия уйкенд... Crazy),ама най-вероятно няма да ни огрее.Мисля,че късно правя запитването.Иначе имаме голямо желание да посетим Роял бей в кк Елените!Стискайте палци да стане!Иначе днес си купих и нов бански(размер S-което значи че си върнах килцата от преди бремеността Peace)
И да похваля Данчо-след прощапулника детето върви,та пушек се вдига,но ми е доста смешен.... LaughingКато малко мече тропа с малките си краченца..хи-хи

# 217
Калина, голяма обърквация, нямам думи просто Shocked
Няма ли някой лекар, на чиято диагноза можеш да се довериш! Аз вече не знам голяма част от така наречените лекари защо работят, като пациентите са по-информирани от тях. Дано е нещо бързо преодолимо, че да не се мъчите пак двамата с малкия.

Диамана, тоя вирус натръшка сума ти народ. Да ви минава бързо.

# 218
          Калина, гадна работа с тези пневмонии. И тук ги има. Едно познто детенце лежи сега с майка си след ненавременно лекуване от страна на педката. Пиши как вървят нещата при Фелипе и по-ведро( доколкото можеш)!

Явор пък е изяден от 2 бълхи. Едната вчера, другата онзиден. Тук както се бях оплакала никой не пръска против тези гадове и е страшно. А не мога да го затворя вкъщи по цял ден. Мажа старателно слънцезащитен крем и после Аутан, но полза няма. Все го намират и кръвосмучат. Тази нощ се събуди в 4 часа да си чеше пъпките и плаче горкото. Намазах го с Псило Балсам и заспа. Ако някой има по-добри идеи да казва. 

# 219
уф, това с бълхите на мен ми е болна тема (щото съм алергична и ме сърби ужасно всяко ухапване  Close). ето онзи ден убих една гадина, която беше наяла и мен, и Марти. беше на памперса на малчо, гад с гад  Twisted Evil

нямам рецепти за борба с туй зло  Sad

# 220
  • Му Кинд Оф Плаце
ами, аз си взех решението, ама сега ме обявяват за недобра и грижовна майка.
Прегледа ни педката, няма симптоми на пневмония, нищо не чува, пусна изследвания. Няма вече налеп, гърлото още е червено, няма Т от снощи в 02 ч.
Педката иска да продължа с антибиотика, който дава алергична реакция и така 7 дена като давам успоредно зиртек капки. Ако се прояви кашлица или отново Т, ще въведат и гентамицин (гентамицин било единствен вариант за домашни условия, в болница повече), който ще давам успоредно със стария АБ.  Rolling Eyes
Аз обаче не искам да давам АБ, който прави алергична реакция, че и зиртек, още повече, че, ако е херпангина, АБ не помага.  Ако е пневмония, тя не се влияе по никакъв начин от този АБ и пак не виждам смисъл.
Майка ми иска да го водим пак при частния педиатър, ама сега не мога, което е тъпо извинение, но не мога-намира се на един час път оттук и физически не мога да стигна, сигурно, за да е спокойна, ще го извикам вкъщи и ще се разделя с един пакет памперси и още едно мнение, което тотално да ме обърка
И сега да ви питам, какъв е проблемът ако спра прием на АБ? Аз си го спрях, така или иначе, но какъв е толкова проблемът?

# 221
Калина, спирането на антибиотика без време води до създаване на устойчивост към него от страна на гадовете. Демек, следващият път може и да не подейства, ще ти трябва друг, евентуално по-силен, или от друга група. Започне ли се един антибиотик, много по-добре е да се довърши, отколкото да се спре по средата.

Сега за гентамицина- като го чуя и ми става зле. Надявам се, че все още не сте го давали на Филипчо, ако ще му го дават, проучи моля те добре въпроса, защото знам със сигурност, че на бебета гентамицин НЕ се дава. Не знам как стои въпроса с едногодишните. Но това е опасен антибиотик, не знам защо продължават на него да залагат, води до увреждания в слуха в ранна възраст. Не искам да те стряскам в никакъв случай, просто внимавай с него.

Успех и бързо оздравяване на малкия разбойник Hug

# 222
  • София
...Сега за гентамицина- като го чуя и ми става зле. Надявам се, че все още не сте го давали на Филипчо, ако ще му го дават, проучи моля те добре въпроса, защото знам със сигурност, че на бебета гентамицин НЕ се дава. Не знам как стои въпроса с едногодишните. Но това е опасен антибиотик, не знам защо продължават на него да залагат, води до увреждания в слуха в ранна възраст. Не искам да те стряскам в никакъв случай, просто внимавай с него.

Успех и бързо оздравяване на малкия разбойник Hug

И аз не искам да те плаша, но Феъри е абсолютно права, имам много близък роднина който цял живот си носи последствията от този антибиотик (пил го е като е бил на 2 год, 2 курса по 5 дни доколкото знам). Бързо оздравяване на малкия и дано се окаже нещо минимално, а не тези тежки диагнози  Praynig

# 223
  • Mediterraneo
Пак относно Гентамицина- противно на всичко, което съм чувала и чела за този АБ, децата на няколко мои приятелки са лекувани с Гентамицин като новородени! Вече са на по 5-6-7 годинки, а нищо им няма. Дали е възможно последствията да се появят на по- късен етап  newsm78
Калинка, каквото и да решиш, опитай се да бъдеш уверена в себе си, че правиш най- доброто за своето дете  Hug

Моята щерка спи вече два часа. Не е акала от обяд, а не е повръщала от рано тази сутрин. Т й е нормална. Вече се питам дали не е могло да бъде от храната всичко това?!

# 224
  • Sofia
Здравейте на всички!
Калина, тя Феъри ти е казала, наистина се получава резистентност от антибиотика при преждевременно спиране, не е задължително де, но в повечето случаи така се получава. А Гентата е един от най-агресивните антибиотици, ако може да се мине без него...И да се оправяте, че като чета какви мнения и диагнози са ви набутали, можеш компендиум да издадеш...
Павлинка, преди малко преживях същия кошмар със същите участници - Сава, баба му/майка ми и теракота - резултатът е ужасяващ рев, кърваво лице, кръв по дрехите на всички и вече уста тип "Майкъл Джексън"...Той Сава и без това си е малко джукест, но след това падане устата му направо е обърната. Сега спи и дано му спадне отока. Пише леко хумористично, но можете да си представите, как ми се обърна земята Sad
Аз пък трябваше днес да съм в командировка, така се бях настроила, колектив, важно събрание и други, НО за да съм си аз и нищо да не се случи, както аз съм го решила - снощи ме стегна бъбречна криза, фино гарнирана с леки режещи циститни болки...поседях около 2 часа в  Toilet, нежно придружавана повечето пъти от Сава и след риск от допълнителни екстри /напромер да заболея от хемароиди/ се насилих и заспах. Тази сутрин пак ми беше леко зле, та отидох до мойто педи Mr. Green и той ми даде болнични. Излишно е да разказвам, какви ги натвори Сава докато бяхме там, само ще кажа, че в крайна сметка излезе от кабинета гордо отмъкнал коректора на човека Embarassed. Спирам, че стана много дълго  amiiii

Общи условия

Активация на акаунт