Лежащи мами - 43

• 37 168
  • 706
  •   1
Отговори
# 540
https://Бамболинка, по пътека ли лежа ? Аз съм в болница и се оказа изчерпала съм всички пътеки. Все пак ме приеха и ще стоя тук до раждането , тоест около 7-8дни. По принцип е 60 лева на ден. Но се притесних да не ми направят проблем, въпреки че моя лекар каза няма.
Аз момичета вдигнах кръвно две вечери подред и накрая събрах багажа и дойдох. Явно от притеснение и то подсъзнателно. Уж всичко наред през деня, а вечер става високо. Тук не вдигам така, даже не пих хапче днес. Наближава ми датата и взех май да гълтам бастуна. Днес имах консултация с анестезиолог и ми се разтрепериха гащите 🤤

# 541
  • София
Присъединявам се към Вас. Днес на прегледа се установи цервикална недостатъчност и шийка 2см. Не знам дали са добре тези см. Доктора в четвъртък ме вика за консултация с негов колега и най-вероятно ще ми правят серклаж. В 16г.с. съм и много се надявам да успея да износя до безопасна седмица бебето си.
На Вас къде Ви правиха серклажа? Четох, че трябва чесни изследвания за инфекции и стерилна урина както и по чесни прегледи при АГ-то.

# 542
IntRiGa_GirL, добре че сте хванали проблема навреме. 2 см не е толкова малко, имате време да реагирате. Със серклаж спокойно можеш да изкараш до безопасни седмици. Можеш да прочетеш в темата доста мами, които са успели със или без серклаж и с много лежане. И да, със серклаж се налага да се правят чести микробиологични изследвания и изследване на урина и ПКК с CRP.
Аз лично също съм диагностицирана с цервикална недостатъчност и съм със серклаж, бях с много по-къса шийка... в момента съм в 36+3 г.с. Така че има надежда 😉
Успех и кураж, всичко ще е наред 🍀

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 21:04 от Layla_D

# 543
Лоли, кураж ! Още малко остава до заветното щастливо начало 😍

# 544
Лоли,скъпа ти вече най-вероятно си в 9 месец така че дишай спокойно,а ние ще стискаме палци всичко да мине леко и ще чакаме добрата новина.Много се радвам ,че стигна до безопасна седмица.
А за новите момичета в групата ще кажа,че е напълно възможно да си износите бебчетата с къси шийки, само трябва да наблегнете на лежането и да си спазвате терапията....
Аз вече съм в 34 г.с.  и се надявам да устискам още 2 седмици....дано на бебка и е хубаво в мен и не тръгва да излиза за Сега...😊
Пипи,Лоли и останалите момичета от темата ми вдъхвате толкова много кураж и покрай вас си мисля ,че и аз ще издържа до 9 месец 😋

# 545
  • not found
Момичета , стискам палци за всички да приключим това лежане с бебета на ръчички. Моето коремче вече почна да се забелязва , вече не изглеждам просто дебела , щом хората без притеснения ме питат кога ще се роди бебето Simple Smile
Аз малко прегреших последните дни и се чувствам много гузна Confused от събота не съм се спряла , лежа по много малко , но като са всички у дома ми е трудно да лежа Stuck Out Tongue Winking Eye Честно да си призная след последния преглед като ми разрешиха и да излизам на кафе ... доста злоупотребявам .
Имам едно въпросче- вие само на лявата страна ли лежите ? Аз си признавам , че не мога само на ляво , полежавам и по гръб и на дясно . Даже една вечер се събудих по корем Confused бях шокирана от себе си .

# 546
Аз лежа на ляво и надясно,лягам и по-гръб за по 10 минутки,защото няма как то всичко ме боли,дори краката вече незнам как да си ги пускам ли ,свивам ли....но това да е....😊

# 547
Аз пък все на дясната страна лежа. И запопнаха много да ме мъчат киселините, а като се обърна на ляво бебон недоволства. Иначе и на мен доктора ми разреши кратки разходки и доста прегрешавам понякога. На ФМ шийката ми беше 3 см и някак се поотпуснах.

# 548
Благодаря ви за топлите думи, момичета ❤️
Изабелче, ти не беше ли с момченце ?
Аз днес ходих до кафето в болницата. Не бях стояла на стол и на въздух от месеци. Ми то било много хубаво 😊
Днес правих консултация с анестезиолог и да ви кажа взе да ме стяга шапката. Цяла бременност тревоги и притеснения дали ще износя и сега да вземе да ме хване шубе. Голям съм глупчо. Ох, няма угодия 🙄

# 549
Не...момиченце е....и прилича много на мъжа ми 😍

# 550
Да мрънкам малко и аз ☺
Сутрин се събуждам подута като балон!
Реално ставам по 100 пъти вечер , но сутрин към 7:30 отворя ли очи и не мога да мръдна.  Крака и ръце подути. Усещам и някакво напрежение в главата ...все едно съм висяла надолу  . Има ли някой с подобни оплаквания?
Признавам си, че вече едвам се понасям 😑 но заради близнаците ми😍 ще търпя .

Да ви попитам как сте с ВЦ ?

# 551
  • София
https://Бамболинка, по пътека ли лежа ? Аз съм в болница и се оказа изчерпала съм всички пътеки. Все пак ме приеха и ще стоя тук до раждането , тоест около 7-8дни. По принцип е 60 лева на ден. Но се притесних да не ми направят проблем, въпреки че моя лекар каза няма.
Аз момичета вдигнах кръвно две вечери подред и накрая събрах багажа и дойдох. Явно от притеснение и то подсъзнателно. Уж всичко наред през деня, а вечер става високо. Тук не вдигам така, даже не пих хапче днес. Наближава ми датата и взех май да гълтам бастуна. Днес имах консултация с анестезиолог и ми се разтрепериха гащите 🤤

Лолитка, в Надежда лежах първо 1 месец - там след изтичането на 3 дневната ми пътека , плащах по 160 лв на ден докрая. После се преместих в Токуда още 1 месец - там не съм плащала нищо за престоя , въртяха си някакви пътеки ( но Токуда е многопрофилна болница ) .
Ама при теб не е останало , пък и сумата не е чак толкова голяма ....
Стискам палчета и се успокой Simple Smile

Intriga _girl , моя серклаж ( 2 даже ) ми го прави д-р Христов от болница Надежда  в 15 седмица . Серклажите ме спасиха, въпреки жестоките контракции , докарах до добра седмица с много лежане в болница .

# 552
Момичета, някоя от вас да е наясно дали приемът на Утрогестан влияе на контракциите? Т.е. Дали при намаляване на приеманата доза е възможно да се увеличат контракциите тип безболезнено втвърдяване на корема?
Вчера след обяд като никога досега ме започнаха някакви поредици от контракции през 10-15 мин, после понамаляха, след това вечерта пак през 10-20 мин... Досега не ми се е случвало чак толкова много или поне не откакто ги броя и съм на терапия с Магнерот и Утрогестан. Намалих Утрогестанът, защото другата седмица ще ми махат конеца и се чудех дали е възможно това да е причината?

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 10:18 от Layla_D

# 553
Да мрънкам малко и аз ☺
Сутрин се събуждам подута като балон!
Реално ставам по 100 пъти вечер , но сутрин към 7:30 отворя ли очи и не мога да мръдна.  Крака и ръце подути. Усещам и някакво напрежение в главата ...все едно съм висяла надолу  . Има ли някой с подобни оплаквания?
Признавам си, че вече едвам се понасям 😑 но заради близнаците ми😍 ще търпя .

Да ви попитам как сте с ВЦ ?

Ох и aз ще помрънкaм c теб! Преди поне cе cъбуждaх без отоци, cегa cутрин ги имa ( не ca мн cериозни), зaбелязвaм и нaд клепaчите.  Cподелих вчерa c моятa aг, кaзa, че не е притеcнтелно, но дa cи cледя  кръвното дa не cе покaчвa. Утре миcля дa cи пуcнa изcледвaне нa уринaтa.

# 554
Аз накрая много се подувах - ръце, крака, глава...всичко. След раждането беше още по-страшно, но за седмица ми мина. На мен АГ също ми каза да следя кръвно, но пуснах и албумин за всеки случай, всичко беше наред. В 8-9 месец подуването е нормално щом всичко с кръвното е ОК.
Момичета, стискам палци на всички ви! На финала сте!
Лоли, кураж! Най-хубавото ще ти се случи след няколко дни:)

Общи условия

Активация на акаунт