Лежащи мами - 43

• 37 105
  • 706
  •   1
Отговори
# 660
Утрогестан слагам от + тест. Имам една киста на яйчника, надявам се с времето да изчезне. Малката си я гледам аз, при нас на ясла ги вземат около 2 годишна възраст. Много е привързана към мен не стои при баба или дядо. Когато ММ е вкъщи той я гледа и забавлява.
Сега се връщаме от кухнята, малката много обича тази разходка както и аз навън е много приятно Hug

# 661
И аз в началото приемах дуфастон заради зацапването и след това в 5 месец започнах утрогестан вагинално заради скъсяване на маточната шийка....
Всичко ще бъде наред с повече почивка...🙂

# 662
И двете са прогестеронов препарат . Аз приемах и утрогестан и дуфастон , като ми спряха само дуфастона преди няколко седмици . И утрогестана както дуфастона орално заради зацапването и сега така си остана,понеже на няколко дни имам по точка ,две .

# 663
  • Перник
Лолита, честито! Да е жива и здрава малката бебка!
 Да се похваля и аз - на 04.05 се роди моят втори син в 35 +4 дни г.с., 2,900 кг и 46 см. Беше няколко дни в кувиоз, но вече е добре и от вчера сме си вкъщи!

# 664
*карамел* честито бебче Hug

# 665
Честито карамел....Да е жив и здрав синът ти,много да ви радва ...🤗👶😘

# 666
Честито бонбонче *карамел*!!! Да ти е живо и здраво и много да го слушате Kissing Heart

# 667
Честито, карамелче ❤️Бъдете благословени! Прекрасни мерки ❤️

# 668
Честито на всички мами! Желая ви здраве!!! Heart
Искам да попитам дали някой знае за съществуването на терапия с вещество струващо около 2000лв, което замества кортикостероидната терапия за развитие на дробчетата?

# 669
Аз лично за първи път чувам...
Аз си правих 4 инжекции кортикостероиди,когато питах докторите ми Дали има странични ефекти за бебето бяха категорични,че няма да навредят на бебето ми.....

# 670
Честито на всички мами! Желая ви здраве!!! Heart
Искам да попитам дали някой знае за съществуването на терапия с вещество струващо около 2000лв, което замества кортикостероидната терапия за развитие на дробчетата?
Предполагам става въпрос за сърфактант, който се слага при преждевременно родени бебета, на които не е правена кортикостероидна терапия. Не съм много запозната с подробности, но в нета би трябвало да има информация.

# 671
  • София
Точно сърфактант е ! Аз имах 2 курса с кортикостероиди, но й сложиха и 2 пъти сърфактант като се роди

# 672
Сърфактант е. Би трябвало да се покрива от здравната каса. Да не би да искат да си го плащате?

# 673
  • София
На нас не са ни искали пари за него . Но не мисля, че може да замести терапията с кортикостероиди.... Хубаво е ако има тръгващо раждане или някаква друга причина поради която се съмняват, че бебето ще излезе преждевременно , да се направи курса за да подпомогне дробчетата. Не винаги само със сърфактант се успява. На мен ми казаха в неонатологията- добре, че съм имала направени 2 курса . Позната роди спешно в края на седмия месец в Шейново - 1,500 кг бебе ..... не успяха да го спасят само със сърфактант. Или просто неонатологията на Шейново не става.....

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 23:02 от Bambolinka11

# 674
А така де Angry
Да се изпусне бебе, родено в края на 7-ми месец 1500гр.  си е "постижение" при съвременната медицина.
Съболезнования за семейството. Cry

Общи условия

Активация на акаунт