Лежащи мами - 43

• 37 164
  • 706
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,какви документи трябва да нося за раждане....кога се взима това направление и ако настъпи раждане реди да съм взела.направление какво става?

# 556
Момичета,какви документи трябва да нося за раждане....кога се взима това направление и ако настъпи раждане реди да съм взела.направление какво става?

Аз цялата бременност събирах документи, амб. листи, изследвания в една папка. С нея отидох да раждам. Взеха ми последните изследвания на ПКК, урина, Васерман, микробиологията от 36г.с. (по НЗОК се полага в 36г.с.) и направлението за раждане. Това направление го взех в 37г.с. АГ ми беше казала, че може и по-рано да ми го даде. Казвала ми е, ако настъпи раждане - веднага към болницата и че това направление ми е последния дерт. Просто като отидеш да раждаш в самата болница ще ти издадат.
Пожелавам ти да отидеш с направление в болницата и с голяма усмивка! Simple Smile

# 557
  • Варна
Еххх, как ви се радвам! Браво, момичета!
Добре дошли на новите лежащи мами, няма да падате духом, тук всички успяваме!
Лоли, всичко ще е наред, вземи отпусни тази душа за ден-два! Добре си, бебето е добре, в безопасни седмици си и ще се гушкате скоро! Ставай и се разтъпчи малко, няма нищо страшно вече!
Лейла, Лоли, леко раждане ви пожелавам и да минете да се похвалите после!
Изи, малко останало и при теб Simple Smile

# 558
Здравейте и от мен. Аз съм нова тук, но реших да драсна и аз, тъй като прочетох много сходни до моята ситуация. Моят случай е следният - всичко си беше перфектно, нямах абсолютно никакви опаквания, но след преглед с ултразвук в 18г.с, лекарят видя, че имам малко разкритие, след което ме спряха в болница. Лежах няколко дена, след което имах преглед отново, на който се видя че водите слизат по-надолу и до последния момент незнаеха дали ще могат да ми направят серклаж. Но нещата потръгнаха добре (до колкото е възможно). Решиха, че ще ми направят серклаж, беше всичко успешно. Вече съм седмица и няколко дена след серклаж-а и се чувствам добре, но задължително в леглото. Вече съм почти 20 г.с. и лекарствата които вземам са Bacilac Femina и утрогестан. Но след изследване на кръвта решиха да спрат утрогестан-а понеже много натоварвал черният ми дроб. И след всичко това аз съм толкова стресирана и изплашена, доста често плача... надявам се да мога да издържа до края.... съжалявам за дългия пост.
Желая на всички прекрасна и лека бременност.
😘

# 559
Здравейте и аз искам да разкажа за моята история ходих на фетална в 20г.с и всичко уж беше наред и след 4 дни бях на женска консултация и там се установи че имам скъсена шийка 70% и разкритие 1 см и ме изпратиха право в Майчин Дом и сега съм тук на легло ставам само до тоалетната и до банята за малко през цялото време съм на легло .И много ме е страх дали ще издържа биха ми инжекции за дробчетата на бебето но аз сега влизам в 24г.с и много ме е страх дали ще издържа до безопасна седмица тъй като казаха че е късно за серклаж ...😟😟😟

# 560
  • София
Здравейте. След прегледа при доц. Мазнейкова ми се размина серклажа за сега. Шийката е 24мм. и плацентата е превия. На магнезии и утрогестан съм и дано избутаме до безопасни седмици. Ще се лежи и редовно на прегледи.

Стискам Ви палци момичета всичко да е наред. Господ да е с Вас и бебчетата Ви ❤

# 561
Ще издържите момичета,аз съм със скъсена шийка от 19 г.с. и вече съм 34 г.с....Издържа се
А за утрогестана ,защо не питаш вагинално да го слагаш ,така не вреди на черния дроб...той е вид химичен серклаж ,при мен може би нещата се задържаха благодарение на терапията...
И само да кажа ,че има момичета които са със серклаж правен в 25 г.с при д-р Христов от Надежда....

# 562
Ще издържите момичета,аз съм със скъсена шийка от 19 г.с. и вече съм 34 г.с....Издържа се
А за утрогестана ,защо не питаш вагинално да го слагаш ,така не вреди на черния дроб...той е вид химичен серклаж ,при мен може би нещата се задържаха благодарение на терапията...
И само да кажа ,че има момичета които са със серклаж правен в 25 г.с при д-р Христов от Надежда....
Нямам идея казаха, че искат да го спра за сега и след седмица съм на преглед и ще ми вземат кръв, за да видят дали се подобрява след като не го взимам. Дано всичко е добре.
Вече съм вкъщи и съм по цял ден в леглото, само до тоалетна и обратно. Дано да изкарам до безопасна седмица и бебчо да е добре.
😘😘😘

# 563
Моят серклаж беше в 26г.с.,но аз рискувах. Успех пожелавам на бъдещите майчета!

# 564
Моят серклаж също е направен на горещо в 24+3г.с. Беше рисково, но това бе най-доброто решение за мен в случая и съм доволна, че го направихме Hands Pray
Все пак всеки лекар може да прецени в дадена ситуация как да действа.

# 565
  • София
И аз из форума четох добри отзиви за доктор Христов от Надежда. Консултирай се с него да те види и да си каже мнението.

# 566
Момичетa имa ли рaзлични/други референтни cтойноcти при бременноcт нa aлбуминa в кръвтa, оcвен cтaндaртните? Моите cтойноcти ca нa долнaтa cтaндaртнa грaницa 35.5. В уринaтa нямaм белтък.

# 567
Съни, аз бях с ниски общ белтък и албумин доста под нормата, което ме мотивира да търся норми в чуждестранни сайтове, понеже в Бг  никъде не разграничават стойности при бременни. Успокой се, с всеки триместър нормата за албумин при бременни е по-ниска, важно е , че урината е чиста. Наблягай на извара, тя е с най-високо белтъчно съдържание.

# 568
  • not found
Здравейте. След прегледа при доц. Мазнейкова ми се размина серклажа за сега. Шийката е 24мм. и плацентата е превия. На магнезии и утрогестан съм и дано избутаме до безопасни седмици. Ще се лежи и редовно на прегледи.

Стискам Ви палци момичета всичко да е наред. Господ да е с Вас и бебчетата Ви ❤

Ще се справиш . Явно с теб ще се срещаме и в двете темички Hug
Аз до скоро само лежах , но вчера си направихме една леко изтощителна разходка за мен , въпреки , че посядвахме на всяка свободна пейка . От това лежане едвам ходех . Коремчето ми е пораснало , днес забелязах Grinning
Днес бях на преглед и се установи , че засега няма да правим серклаж , разрешиха ми разходки за момента Hug
На всички момичета - търпение момичета , лежане и само лежане , това е истината .
А мен как са ме пернали хормоните направо не е за разказване хаха:)

# 569
  • София
Съни, аз бях с ниски общ белтък и албумин доста под нормата, което ме мотивира да търся норми в чуждестранни сайтове, понеже в Бг  никъде не разграничават стойности при бременни. Успокой се, с всеки триместър нормата за албумин при бременни е по-ниска, важно е , че урината е чиста. Наблягай на извара, тя е с най-високо белтъчно съдържание.

В този сайт са референтните стойности за бременни
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

Общи условия

Активация на акаунт