Лежащи мами - 43

• 37 163
  • 706
  •   1
Отговори
# 570
Съни, аз бях с ниски общ белтък и албумин доста под нормата, което ме мотивира да търся норми в чуждестранни сайтове, понеже в Бг  никъде не разграничават стойности при бременни. Успокой се, с всеки триместър нормата за албумин при бременни е по-ниска, важно е , че урината е чиста. Наблягай на извара, тя е с най-високо белтъчно съдържание.

В този сайт са референтните стойности за бременни
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

Дa нaиcтинa имa рaзликa, мн блaгодaря!!!

# 571
Здравейте, присъединявам се и аз от днес, макар че оше съм пред кабинета на кардиоложката и не знам кога ще се прибера. Бях на 3 ФМ и док каза, че шийката е на границата - 2.5 мм. Препоръча лежане поне до следващия преглед след 2 седмици. Изписа магнерот 3х3 и нош па 3х1 за 10 дни. Дано да изкарам до 36 г.с.

# 572
Имай превид, че но-шпа в такава късна седмица причинява омекване на шийката.Пие се само в краен случай при нужда, но все пак не го препоръчват.

# 573
Не се притеснявай,нормално е в един момент шийката да се скъси...чела съм ,че след 32г.с се скъсява,а и не ти е кой знае колко къса...
И аз съм на същото мнение за наш па....и на мен ми беше предписан в 7 месец,но не съм го пила......
Почивай си,за да избегнеш контракциите, те причиняват скъсяването.....

# 574
А как мислите в 4 месец противопоказно ли е приемането на но шпа? Предписан ми е целият трети и сега продължавам , заради зацапване . И сега ми остана превантивно с утрогестана , а аз болка нямам .

# 575
А как мислите в 4 месец противопоказно ли е приемането на но шпа? Предписан ми е целият трети и сега продължавам , заради зацапване . И сега ми остана превантивно с утрогестана , а аз болка нямам .
Особено щом имате/ сте имали кървене, според мен не е желателно да спирате лекарствата на своя глава. Аз съм в 25 г.с., бременна с близнаци. Пия но шпа 3х2 без прекъсване още от трансфера, въпреки че нямам болки (имам обаче безболезнени контракции от 18 г.с.). На ФМ преди 2 седмици шийката ми беше почти без скъсяване.

# 576
Аз също пия но-шпа 3х1, предписано от лекаря, но съм в 22 г.с. Обаче на мен не ми е изписвал Утрогестан. Каза само да не спирам Магнерота и Но-шпа, дори и да нямам болки.

# 577
Не се притеснявай,нормално е в един момент шийката да се скъси...чела съм ,че след 32г.с се скъсява,а и не ти е кой знае колко къса...
И аз съм на същото мнение за наш па....и на мен ми беше предписан в 7 месец,но не съм го пила......
Почивай си,за да избегнеш контракциите, те причиняват скъсяването.....
Благодаря, дано да не се е скъсила на следващия преглед Relaxed
За нош -пато, трябва да го приемам 10 дни, и аз съм чувала за шийката, но слушам док, дано няма последици Sad

# 578
Относно Но Шпа - единият лекар /с много опит, от по-старото поколение/ твърдеше, че след 34 седмица трябва да се спре, поради размекване на шийката. Другият лекар / млад, много в час с всички новости / се смееше на това, като казваше, че Но Шпа влияе на шийката само в хода на започнало вече раждане...😵😵😵 . Явно в крайна сметка Бог е този, който решава как ще се стекат обстоятелствата...

# 579
Аз си следя бремеността в София и в Благоевград,единия ми го изписа,другия каза че е противопоказно да слагам утрогестан за втвърдяване на м.шийка,а в същото време да пия нош па от което омеква,а когато омеква се скъсява....
Най-вероятно не го препоръчват на жени които вече имат скъсяване....Не всички жени имат скъсани шийка, така че може да си позволят взимането на нош па...
И аз в 3 месец пиех нош па заради чувствителна матка....но след скъсяването спрях да го приемам....
Най добре се посъветвай с твоя доктор,попринцип за избягване на контракциите приемам магнерод 3×2,алеракт 2×1 и колаген 3×2....

# 580
На мен това, което ми обясни доктора е, че но-шпа и магнерот трябва да пия, за да избегнем контракции, но и аз съм с къса шийка, която в рамките на месец е с еднаква дължина. И на двата прегледа ме предупреди да не спирам но-шпа. Не съм се консултирала с друг лекар, защото  всеки има различно мнение и не искам да психясвам допълнително.

# 581
Особено щом имате/ сте имали кървене, според мен не е желателно да спирате лекарствата на своя глава. Аз съм в 25 г.с., бременна с близнаци. Пия но шпа 3х2 без прекъсване още от трансфера, въпреки че нямам болки (имам обаче безболезнени контракции от 18 г.с.). На ФМ преди 2 седмици шийката ми беше почти без скъсяване.
.   Здравей, да отбележим, че но-шпа отпуска гладката коремна мускулатура - сиреч, не се пие само при болка, а и при стягания каквито имаш ти безболезнени. Не разбрах само защо продължаваш да го пиеш (от трансфера) след като към днешна дата отново си ги имаш тези безболезнение стягания... И не само скъсените шийки омекват от него, понеже след 32 - 4 та седмица всички шийки физиологично започват да се скъсяват Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 16:11 от Tolly

# 582
То и при мен е това - искаме да избегнем безболезнените контракции. Миналата бременност също ги имах, даже и в повече, но не са ми мерели шийката, родих 10 дни преди термин.

# 583
Пия също магнерот и утрогестан. Според двамата ми независимо наблюдаващи ме лекари (единият ми прави инвитрото) на този етап няма нужда от друго. Добре е, че контракциите засега не водят до скъсяване на шийката. Обаче заради многоплодната бременност се налага да лежа доста.
Какво да кажа, всичко е Божа работа! Моля се всичко да е наред и да достигна "безопасна" седмица. Не съм и първа младост Simple Smile.

# 584
Благодаря ви момичета! Разбира се , че няма да ги спирам сама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт