Лежащи мами - 43

• 37 157
  • 706
  •   1
Отговори
# 585
[video][/video] Родих близнаци и аз, с 6 мм шийка последните 3 седмици (+серклаж) + непрекъснати контракции без болка последните 50 дни на бременността (като бях на системи нон-стоп Гинипрал заради тях) , но на мен никога не ме поставиха на леглови режим... Чак се чудя защо... Но със сигурност мисля, че двуплодната бременност не налага лежане само защото е двуплодна, а и щом няма проблем с шийката.. Ако има обаче си изисква повече почивка, лежане и спокойствие Simple Smile

# 586
Здравейте, нова съм... Следя темата понеже и аз съм в същата ситуация СЕРКЛАЖ... Но исках да попитам и друго... От залежаването(лежа вече 50 дена) има ли сте целодневно сърцебиене, няколко дни по дред.. До толкова, че нито денем, нито нощем можете да спите... В 29г.с АГ казва, че е нормалноо... Но аз започнах и кръвното да вдигам... Благодаря ви и леко бременеенее на останалите мами Blush

# 587
Аз лично съм имала сърцебиене,но за кратко 2-3мин ,след 1 час наново....но не е било всеки ден....А кръвно вдигнах седмица след терапията с кортикостероиди 140/90....но бързо го свалих и не съм приемала лекарства....важное да следиш кръвното,ако ти е 140/90 за повече от 2-3часа отиди най-добре под наблюдение.....

# 588
  • София
Целодневно сърцебиене не мисля, че е нормално ..... Следи пулса и кръвното 3-4 пъти на ден , ако кръвното се задържи 20 единици над нормалното ти кръвно - отивай на лекар . Аз го вдигнах рязко 200/100 и извадиха веднага бебка в 27 седмица. Преекламсията се развива за часове буквално , затова не подценявай високото кръвно. Можеш да пуснеш белтък и албумин в серум, също и да провериш за белтък в урината . Ама това лекаря ти трябва да ти го каже .... Кви са тия лекари, незнам вече .. Sad

# 589
Направо настръхвам като ви чета. Днес пак вдигнах 140/80.Вече нямам търпение да свърши тази агония.
Изабел кога предстои? Аз съм уж другата седмица. Всичко ми се струва мираж. И в кръга на шегата или не, ще звъня за час при психиатър още от реанимация.

# 590
  • Варна
Истината е, че ако човек сам не се следи, не чете, не търси информация и т.н. , е загубен ...
1-во лекар, който ти казва, че е нормално да си с постоянно ускорен пулс и че е от залежаването, значи че този лекар не е в час - търсиш друг, докато някой ти обърне внимание. 2-ро - търсиш кардиолог, да се види има ли причина и каква точно за този пулс, може да се окаже и проблемно ТСХ например, тогава ти трябва ендокринолог, а може да се ускорява пулса и от прием на някои лекарства за подтискане на контракциите например, но причина в повечето случаи има. 3 - то - Вдигнеш ли кръвно не стоиш вкъщи, а отиваш в болница. Може да е нещо инцидентно, но може и да има сериозна причина, и да трябва да се приемат лекарства, за да се държи кръвното в нормални граници, от неглижиране на проблема, може да стане голяма бела.
Лоли, на финала си момиче! 2-ра лежаща бременност, изпълнена с тревоги ... Няма как да се чувстваш добре, а и в комбинация с хормоните, сигурно имаш чувството, че се побъркваш. Ще мине, щом го чувстваш, потърси професионална помощ, ще се справиш! Аз още съжалявам, че след раждането на синът ми не потърсих психолог, а се мъчих сама със след родилната си депресия, почти 2 години. Справих се, но може би щях да си спестя много нерви, сълзи и ужасни емоционални състояния ... Жените с нормални бременности се чувстват зле психически понякога, а какво остава за нас, за които всеки ден, всеки час е бил борба ...

# 591
Аз също съм с ускорен пулс, не ми пречи, но ЛЛ ме прати на кардиолог. Имам митрален пролапс и мисля, че затова ускорения пулс (стигаше до 103). Пия конкор кор 0.25мг , за да не ми свали прекалено кръвното, защото моето е ниско. Иди задължително на кардилог. Като питах моя АГ, да пия ли хапчето от кардиолога, каза, ааа щом той ти е казал, пиеш. АГ си е аг, кардилога си е кардилог, двамата са си в различни области.

# 592
Здравейте мами. Аз пък имам друг проблем. Така се запеках ... хем се разхождам около 1 час дневно, обаче червата ми буквално спряха. И то не, че акотата (пардон) са много твърди. Просто червата не се движат много. Вие как оправяте перисталтиката?

# 593
Само магнезия ме оправяше мен. Всичко друго бях пробвала. Добре, че рано ми го изписаха(някъде 16 седмица). Като ми го спряха пак се запекох... но пробвай с киви, сутрин на гладни топла вода с мед, сушени сини сливи, овесени ядки за закуска ..това се сещам, може при теб да подейства

# 594
Лоли,аз още стискам.....започнах 35г.с....незнам как ще раждам,доктора казва за нормално,но мен ме е страх да нямам някоя инфекция,гъбички,пъпната връв дали няма.да е около вратлето,абе общо взето съм си във мои филмове. То с  толко проблеми през бремеността и не мога да се отпусна и да мисля положително 😀...а и незнам дали в Благоевград или в Майчин дом...на 14.05 съм на преглед живи и здрави, да стискам   до тогава и ще го решим с доктора ....
А за запек взимам eva q...свещички....При мен действаше активиата, но вече спря да действа...

# 595
При мен топла вода с лимон на гладно , киви , ананас . Лека вечеря от зелечуци примерно домати . Доки ми изписа Лактулоза Мип , но още се справям без него.

# 596
Момичета, повлияна от предходния пост на mmoira, минавам само да споделя нещо любопитно за ананаса, което научих наскоро - не се препоръчва да се хапва пресен ананас по време на бременност, особено от жени като нас с проблем, защото съдържа веществото бромелаин, което предизвиква омекване на шийката и може да доведе до преждевременно раждане... Flushed

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 15:25 от Layla_D

# 597
Лайла , не знаех . А какви храни влият също ?

# 598
Когато лежах в Надежда ми казаха никакви череши и грозде, предизвиквали контракции.

# 599
  • Варна
Като цяло, жени с контракции не трябва да приемат газообразуващи храни или в мнооого минимални количества, колкото да си опитат. Още помня как си разпределях черешите по 5-6 на ден Grin

Общи условия

Активация на акаунт