Той има дете, а аз-не

• 27 286
  • 460
  •   1
Отговори
# 225
Да бе, представяш ли си на това чудо да му родиш дете, нещо да се скарате и той да извади пак номера с точещите се дела...

# 226
Добре де, какъв според форумния стандарт е правилния ход на бащата? Да се бори за детето си или не?

# 227
Цитат
Портокал, той те ползва за свидетел. Ако искаше щеше да се ожени за теб и дете да има от теб.
Тук не съм съгласна с теб. Каква женитба и дете при връзка от 1 година! Хората и без развод и дете не бързат чак толкова с обвързването и изчакват обикновено по 2-3 години, та какво остава с такава обица на ухото!
Иначе за всичко останало си абсолютно прав/а според мен!
Доколкото разбрах, те живеят заедно от една година.

Портокал, да ме коригира, ако това не е вярно.

За една година съвместно живеене, би трябвало да е ясно какво ще предприемат за в бъдеще. Иначе така може и години да си живеят заедно без нещо особено да се случи като брак и/или дете.

Тя и затова Портокал го пита и с основание, ние какво правим сега оттук нататък, искам дете.

# 228
Да си направи ново семейство и да не използва детето си за дългогодишно отмъщение към майката. И ако пък успее, да се споразумее с майката и да измислят нещо конструктивно. Склоннотта към дела и съдебни битки говори за леко кофти характер. Може и майката да е чепата, та да се е стигнало до битка, ма не се знае...

# 229
Добре де, какъв според форумния стандарт е правилния ход на бащата? Да се бори за детето си или не?
Според форумния стандарт, не знам, но да се готви за 10 години дела, при положение, че детето му е на 7 години и след 10 години ще е почти пълнолетно, е безумно.
То това би било пирова победа, ако е 'победа' разбира се.

# 230
Трудно е при няколко хиляди километра да измислят нещо конструктивно. Да, най-лесния вариант е да направи ново семейство с дете от авторката и да вдигне ръце от първото си дете. А дали е най-правилния? Тук се пише постоянно за абдикирали от отговорностите си бащи.

# 231
Има майки, които биха се радвали на "абдикирал" баща.

Другият вариант е да изчакат детето да стане на 10 и да може да каже какво иска.

Никой не знае кое е най-правилното, но стагнирането, драпането, битките, са кофти.

# 232
Е, то ако детето отиде да живее в друга държава, това не означава, че бащата ще е без отговорност.
Нито пък, ако детето, остане при бащата, че на майката ще ѝ бъде свалена отговорност.

# 233
  • София
Да бе, за брак и дете не е готов, ама да я ползва като свидетел, може. Подличко. Не бих намесвала човек, с когото съм от сравнително скоро, в такива неща. Не е честно някак. А ако съм майката на детето и някаква транзитна дойде да се обяснява колко страхотен баща е тоя, с когото съм се развела, ще ми е меко казано неприятно.

Портокал, знае ли се защо са се разделили? Той какво казва за причините?

# 234
  • Down south
Някой по-горе даде хубава идея, лирическата героиня заминава за САЩ, събира се с "американецът" и родата му (нали живеел с родителите си) тамън ще има кой да и гледа децата.
От друга страна, приятелят на героинята и бившата му съпруга, пляскат с ръце, прегръщат се, събират се и всички са доволни  Peace

# 235
Не, че не е имало такива случаи у наше село Grinning

# 236
Е, то ако детето отиде да живее в друга държава, това не означава, че бащата ще е без отговорност.
Нито пък, ако детето, остане при бащата, че на майката ще ѝ бъде свалена отговорност.
Практически какви ще са му отговорностите? Разговори по Скайп?  Един път в годината среща, ако майката го доведе в България? А, да, забравих ще плаща издръжка.

# 237

Бащата може да има различни мотиви да се бори, и водещ би могъл да е целта да пречи на майката. Това, жена, която не е преживяла или преживява подобно нещо, никога не може да го разбере.
Девойката, явявайки се настояща е формулирала темата си съвсем точно и показателно. Той има - тя няма. Толкоз. Да си се разберат двамата, ще чака ли, или нервно ще го подкрепя.

# 238
Портокал, той сега е на 36 г, ти на 30 г. Той и на 46 може да стане баща, ама на теб определено ще ти е по-трудно....не невъзможно, разбира се.
Помисли върху това.

# 239
Практически какви ще са му отговорностите? Разговори по Скайп?  Един път в годината среща, ако майката го доведе в България? А, да, забравих ще плаща издръжка.

Това, което си изброила безотговорност ли е(?)

Общи условия

Активация на акаунт