Той има дете, а аз-не

• 27 216
  • 460
  •   1
Отговори
# 285
Боже, нечисти му били намеренията, че не иска да си вижда детето веднъж на високосна. Някой път много се изумявам какво чета. Да си направил ново и да зареже старото Joy все едно за яке говорим. Мъжът е боклук, задето забравя за детенцето си след развода, после пак е боклук, че 2 седмици в месеца се грижи за него и се бори да не го отмъкнат в Америка. Значи по презумпция мъжете са боклуци каквото и да правят. Все не им е чиста работата, та каквото ще да става Joy

Е, пресилваш. Никой не го нарича боклук. От първо лице ти е трудно да разсъждаваш, особено ако не си имала работа с типаж, който се присеща, че има деца, едва когато майката е с друг, или се бори за физическо присъствие - все тая Simple Smile
Съмненията не са обвинения.

# 286
Първото нещо, което се съветва всяка жена, на която и предстои да е самотна майка, е да вземе декларация от бащата, че може да напуска страната. Без значение какъв е таткото. Дали от самото начало, са се разделили или предстои раздяла. Винаги всички съветват жената да накара бащата да подпише декларация, че детето може да напуска България. В тази ситуация, майката не е имала този късмет. Изумява ме отново двойният аршин, с които се отсъжда. Как ги виждам аз нещата. Авторката сподели, че бившата иска една година детето да остане при бащата, докато тя види каква е ситуацията в Америка, докато се устрои и подготви подходящи условия за живот на това дете. Аз виждам една влюбена жена, която иска да бъде с любимият си и в момента се чуди как да направи така, че хем агнето да е цяло хем вълкът сит. Бившата е доста разумен човек. Ако не беше, щеше да грабне детето и да замине в неизвестното. Тук тази жена очевидно има страхове, относно детето и новата страна. Ако не и хареса, ще се върне, а ако и хареса, моли мъжът да и позволи детето да живее с нея там. Междувременно, тя му предоставя правата за една година. Съгласна съм, че подобни акробатики не биха били здравословни за никого, но е в пъти по-разумно решение от това да грабне детето и да замине без да знае къде отива. Авторката ми се струва, че се притеснява точно от този момент. Детето идва живее с тях цяла година, тати е доволен, а тя духа супата с нейно си дете. Затова се е заинатила точно ей сега да е това дете.
Относно бъдещето на децата в чужбина. Да имат много, ама много повече възможност от тези в Бг. Съжалявам.Може да не се хареса това на много съфорумки, но е факт. Само, който не е живял в чужбина, мрънка че Бг е с много добро образование и децата са си супер там. Децата в чужбина израстват с няколко езика. Минимума е три. До унито са поне с 4 доста често с 5. Същевременно идва едно дете от Бг с един гол български и английски. Евентуално трети език. Идва след едно никакво образование без практика и се бори за същата позиция с деца, които вече в биогафията си имат практики на няколко места. Не писано правило е, че американците трудно взимат на високи позиции без да си завършил американско уни. Същото е за Германия, същото е за Русия. И преди да ме залеете с примери как вашите познати с унито в Бг са станали директори в чужбина, искам да ви кажа, че това са единици. Процентът е наистина смешен на фона всички бг в чужбина. Друг момент е че си има дискриминация и като те видят с бг уни и се смеят с глас. Хората, които искат да постигат в чужбина, почти винаги записват уни в държавата, в която искат да се развиват. Тези, които са се върнали, обикновено се мрънкачи, бачкатори, които са се уморили да слугуват и затова Бг им се вижда цвете. Единици с хората постигнали много в чужбина и завърнали се, защото Бг предлага много блага. Глупости! Сори за дългият пост.
За жалост не е точно така. Адвокатката ѝ я съветва да замине за 1 година в Америка без детето за да може после в съда да докаже месторабота и гражданство в Америка. Просто без да направи това съда няма да ѝ даде заместено разрешение да отиде с малкия там. Ако зависи от нея още днес ще заминат и никога повече няма да се върнат. В момента проблема доколкото знаем е, че визата ѝ ще изтече след няколко месеца за това трябва възможно най-скоро тя да намери начин да замине

# 287
портокал, и аз  много добре те разбирам! Обаче помисли, можеш ли да живееш така 2-3г, докато се "навие"....аз не бих. Ще виждаш всеки ден какво нямаш и да се чудиш дали изобщо ще се случи. Не знам дали да чакаш - аз не бих и не бих била щастлива някой да ми навира в носа постоянно какво нямам и какво не ми дава.

# 288
...Ако не и хареса, ще се върне, а ако и хареса, моли мъжът да и позволи детето да живее с нея там....Междувременно, тя му предоставя правата за една година...

Мисля, че Портокал ти отговори, щях да напиша и аз същото.

...Само, който не е живял в чужбина, мрънка че Бг е с много добро образование и децата са си супер там....

Това е абсолютно невярно. Само, който е живял дълго в чужбина и познава американската система в дълбочина, може да направи съпоставка. Освен, ако просто не си чеше езика.

...Децата в чужбина израстват с няколко езика. Минимума е три. До унито са поне с 4 доста често с 5...

Не знам коя чужбина цитираш, но в САЩ децата говорят английски (и евентуално испански). Ако разбират още един език, то това се дължи на факта, че говорят и езика на родителите си (евентуално), ако родителите са първа генерация емигранти. Най-често този матерен език се забравя или се говори с тежък акцент.

Виж, ако говориш за някоя европейска държава, тогава не съм компетентна да изкажа мнение.

...Хората, които искат да постигат в чужбина, почти винаги записват уни в държавата, в която искат да се развиват...

Ако могат да си го позволят.

...Тези, които са се върнали, обикновено се мрънкачи, бачкатори, които са се уморили да слугуват и затова Бг им се вижда цвете. Единици с хората постигнали много в чужбина и завърнали се, защото Бг предлага много блага. Глупости! Сори за дългият пост.

Или пък са хора, които достатъчно дълго са живели там, за да преценят до колко социална държава е Америка.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 14:52 от mihailena

# 289
  • Най-красивата страна
Кадърният човек успява навсякъде-и в България и в чужбина.
Отдавна вече не е чудо голямо да се отиде в чужбина,но също така е ясно,че не всичко там е розово.
В никакъв случай не бих нарекла завърналите се в България неуспели.Бачкатори?Ами те повечето са в чужбина именно за да бачкат?Не да лежат...Изключвам тези,които са последвали сърцето си и са се омъжили там...

В този случай не се знае доколко детето ще е по-добре в Америка.
Едно е да замине с двамата си родители,съвсем друго е да отиде при един непознат,чужд човек,който не се знае как ще го приеме.
Нищо,че ще е с майка си.

# 290
На мен човекът ми изглежда читав. Има ли вариант да говориш с него искрено и да му кажеш опасенията си? Поне заедно да вземете някакво решение - ако ще чакаш да ти даде конкретен срок - ако ли не - да се разделите. Така и ти ще се освободиш от чувство за вина, защото ще сте взели решението двамата заедно.

# 291
Не всички разчитат на социалната държава, за да просперират...

# 292

Виж сега, ако за теб не е важно:

1/ да не останеш бездомен, защото детето ти е имало нужда от интензивно лечение в болница
2/ да дадеш образование на детето си без да направиш десета ипотека на дома си
3/ да изпращаш детето си на училище без да се притесняваш, че някоя откачалка ще влезе и ще изпозастреля всичко живо със законно притежавания си пистолет

за мен е важно.  Става ми по-лесно да просперирам в България. Въпрос на гледна точка.

# 293

Виж сега, ако за теб не е важно:

1/ да не останеш бездомен, защото детето ти е имало нужда от интензивно лечение в болница
2/ да дадеш образование на детето си без да направиш десета ипотека на дома си
3/ да изпращаш детето си на училище без да се притесняваш, че някоя откачалка ще влезе и ще изпозастреля всичко живо със законно притежавания си пистолет

за мен е важно.  Става ми по-лесно да просперирам в България. Въпрос на гледна точка.

това какво общо имаше с поста на Сапфира? И тук сякаш е много сигурно да ходиш на у-ще: сякаш не се избиха деца и тук. Сякаш не теглиш кредит за болници?

# 294
Това беше във връзка къде би било по-добре за детето. Може би не си прочела цялата тема.

И тук теглят кредити, да. Но не в размер на стотици хиляди долари за няколко дни, прекарани в болница.

# 295
  • Най-красивата страна
Майката заминава при приятеля си в чужбина.
Я се оженят,я не.
Вероятно тя отива в неговата квартира.
Какво ще стане там,не е ясно.Няма никаква сигурност.
То и в България да е,не се знае в началото дали новия партньор и детето ще намерят общ език.
Но тук,като не се получи,детето ще отиде при баща си,а в Америка няма да има при кого..Дете на 7 години е...
Аз навремето така заминах при баща ми и мащехата ми в Германия,но бях на 19години.Баща ми си имаше стабилна професия и доходи,къщата беше негова.А и винаги можех да   се върна сама в България.

# 296
михайлена, във всеки щат е различно. Аз имам случай на болнично лечение за 100 000$, от които моя познат не плати нищо. И все пак имат застраховки и т н. Честно казано, аз там бих била по-спокойна, а не като тук - да чета как ги изнасилват, трепят и обират и накрая условна.Образованието им е по-добро; възможностите за развитие - също. Не казвам бащата да си зареже детето, а само, че след като не предлага брак и не се обвързва със срок за общо дете, той просто не иска. Тя да си решава.

# 297
  • София
От цялата работа най-много ще страда детето. Явно е привързано и към двамата си родителя, а с единия ще трябва да се раздели. Не знам, аз, ако колкото и да съм влюбена няма да си зарежа детето за една година, за да ходя някъде си. Първо, ако господинът е толкова влюбен той ще дойде при мен! А пък да отида на м....та си за една година без детето си - абсурд.
Също и, ако единия си реши да ми отведе детето и аз бих се борила. Но все пак оставям и една ератичка  мъжът на Портокалка да е наранен , ако бившата го е зарязала и сега да беснее, защото тя си урежда живота, на всичкото отгоре има и нов мъж - мъжете много трудно го приемат това, особено, ако той е зарязаният

# 298
всякакви случаи има - гледам сега едни мои познати се разделиха. Тя  си хвана друг, той и показа вратата. Няколко месеца бяха добре - даваше му да вижда детето си. После обаче видя как той влезе във форма, имаше женоря, и в пари се видя и почна да го изнудва. Не му дава дори телефон, ако.....( и измисля 1000лв да ми върнеш от преди 3г, че съм платила нз кво си). Ето двама, които живеят в един квартал и въпреки това детето не вижда двамата си родители.

# 299
  • Най-красивата страна
Доброто образование навсякъде струва пари.
За добрите колежи се плаща.Не всеки може да си го позволи.
Майката не се знае как ще замине.Ако остане там незаконно,няма да има никаква сигурност.Защото има доста българи в такова положение...
Но това всъщност са проблеми на бащата.
Авторката е потърпевша от цялата ситуация.
Аз също съм на мнение,че той просто не желае да има други деца.
На негово място и аз нямаше да искам.

Общи условия

Активация на акаунт