Той има дете, а аз-не

• 27 267
  • 460
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Защо трябва да се поставяме на мястото на бащата? Аз например не искам, защото се съмнявам в чистотата на мотивите му, което не ми попречи да мисля, че не му е сега до друго дете.

Това е твое субективно мнение, при това, подплатено с неприязън към бащата, когото не познаваш. Mr. Green
По закон, той има същите права като майката, а че не му е сега времето за друго дете, ако иска да не изгуби първото, съм съгласна.

# 271
Субективно е, разбира се, но то касае мен само, не наливам акъл на новата жена как да постъпи, нито ме интересуват мотивите на биологичната майка.  Не е неприязън, съмнения само Simple Smile

# 272
Защо трябва да се поставяме на мястото на бащата? Аз например не искам, защото се съмнявам в чистотата на мотивите му, което не ми попречи да мисля, че не му е сега до друго дете.

Това е твое субективно мнение, при това, подплатено с неприязън към бащата, когото не познаваш. Mr. Green
По закон, той има същите права като майката, а че не му е сега времето за друго дете, ако иска да не изгуби първото, съм съгласна.

Не е точно така. Ако той има семейство и още едно дете, съпруга, на която винаги да разчита, ще има предимство пред майката с нейния тираджия. Та не зная той дава ли си сметка, че едно дете с авторката може да му е актив в битките.
Но аз определено не насърчавам авторката да му играе сателит. Все ми се струва, че ролята и е обезценена в тази ситуация.
И не зная какво се е затръшкал за сто години дела. Детето на десет години ще бъде изслушано вече в съда. Дотогава не виждам как майката ще може да го изведе да живее с него  в Щатите.
Та нещо лъготи този господин. Хиперболизира по-скоро, да не ме нападнете сега Stuck Out Tongue Winking Eye

# 273
Портокал, само да ти кажа, че той яко те е метнал с това, че ще води "международни дела" за детето и затова ще му трябват много пари.

Компетентният съд е по местоживеенето на детето, т.е. в България.

Консултирай се с адвокат ако не вярваш.

# 274
Портокал, само да ти кажа, че той яко те е метнал с това, че ще води "международни дела" за детето и затова ще му трябват много пари.

Така е. Само че съдът може да се разпореди детето да излезе от България с майка си на "екскурзия" (ако бащата не дава съгласие доброволно). Замине ли веднъж детето, попада под юрисдикцията на щатското законодателство. А там ли е детето - забравяш да издадат нещо в полза на Булгаристан, ако ще детето да е под опеката на доказан педофил.

Консултирала съм се с адвокат, ако не вярваш.

# 275

Така е. Само че съдът може да се разпореди детето да излезе от България с майка си на "екскурзия" (ако бащата не дава съгласие доброволно). Замине ли веднъж детето, попада под юрисдикцията на щатското законодателство. А там ли е детето - забравяш да издадат нещо в полза на Булгаристан, ако ще детето да е под опеката на доказан педофил.

Ако майката отвлече детето, съдът в САЩ ще е компетентен да се произнесе относно отвличането/задържането не детето в САЩ и съответно връщането му в България, но не и относно местоживеенето на детето, родителските права, режим на виждане, издръжка.

Та според теб, ако съдът в САЩ никога не се произнася в полза деца отвлечени от България да бъдат върнати, за какво ще си хвърля парите на вятъра бащата и то в продължение на 10 години?

# 276
Ако майката отвлече детето, съдът в САЩ ще е компетентен да се произнесе относно отвличането/задържането не детето в САЩ и съответно връщането му в България, но не и относно местоживеенето на детето, родителските права, режим на виждане, издръжка.

Та според теб, ако съдът в САЩ никога не се произнася в полза деца отвлечени от България да бъдат върнати, за какво ще си хвърля парите на вятъра бащата и то в продължение на 10 години?
Надали в главата му в момента е "защо аджеба да си давам парите". По-скоро ще се бори, което дълбоко оценявам.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 00:39 от Не се сърди, човече

# 277
Скрит текст:

Надали в главата му в момента е "защо аджеба да си давам парите". По-скоро ще се бори, което дълбоко оценявам.
т.е. бащата чака, майката да отвлече детето и се подготвя психически и финансово за 10 годишни дела в САЩ, които така или иначе ще загуби.

Дано по бързо се отвлекат, и да започват делата, та да се свърши с мотането на Портокалка.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 00:39 от Не се сърди, човече

# 278
Боже, нечисти му били намеренията, че не иска да си вижда детето веднъж на високосна. Някой път много се изумявам какво чета. Да си направил ново и да зареже старото Joy все едно за яке говорим. Мъжът е боклук, задето забравя за детенцето си след развода, после пак е боклук, че 2 седмици в месеца се грижи за него и се бори да не го отмъкнат в Америка. Значи по презумпция мъжете са боклуци каквото и да правят. Все не им е чиста работата, та каквото ще да става Joy

# 279
Иска ми се да го чакам известно време, но ми е адски трудно като ги гледам с малкия колко са щастливи заедно. Хем им се радвам, хем ми става тъжно, че не ми се случва и на мен...

# 280
Иска ми се да го чакам известно време, но ми е адски трудно като ги гледам с малкия колко са щастливи заедно. Хем им се радвам, хем ми става тъжно, че не ми се случва и на мен...

Напълно те разбирам.  Изказвам лично мнение, но ми се струва, че този човек си заслужава да го изчакаш малко. Мисля, че когато е готов за ваше общо дете, ще бъде прекрасен баща и на двете си деца.

# 281
  • София
Уейв, и аз с такова усещане оставам от доста от мненията.
Мъжът се бори за детето - не му е чиста работата. Ако авторката беше написала, че си е зарязал детето, щеше да има - бягай от тоя мерзавец.
Портокал е на 30, мъжът е на 36 и ако трябва да вкарам доза оптимизъм - две години минават и заминават и понякога даже не ги усещаш. Портокал е на 32, мъжът й е на 38 - ами, една нелоша възраст да си имат дете. Даже хайде да ги сложим повече годините - Портокал е на 35, мъжът й е на 41 - ами, пак не е фатално. Да, фертилността спада с всяка годинка от календара, да, рисковете стават повече, разбира се, че е така.
Но според мен да тръгнеш да сменяш вече установена и стабилна връзка с общо домакинство, да "гониш дивото", точно в този конкретен случай ми се струва пълна глупост. Ако си на около 30 и си "на пазара" - кошмарно е, повярвайте ми, някакво фрийк шоу е. Не е казано, че трябва да стоиш насила с някой пълен дебил, само и само да не си сама, но не виждам да е споменато мъжът да е такъв. Пък какво толкова лошо има, че авторката свидетелства и подкрепя мъжа си - не са ли за това половинките? То да пиеш една бира и да те уважат в леглото - всеки може. Именно в трудностите се познава дали един човек е за теб.
А с вашите съвети за раздяла Портокал като нищо може да си откара и до 40 не само без дете, ами дори и без изглед за нормална връзка, особено с километрите изисквания, които някои втълпяват - да не бил разведен, да не бил с дете, да не бил с багаж, ако може да не бил обременен, да не бил с бенка на лявата ръка...

# 282
Защо ти е всъщност да се натоварваш с такова бреме?
Толкова ли няма свободни мъже на твоята възраст?

# 283
  • София
Защо ти е всъщност да се натоварваш с такова бреме?
Толкова ли няма свободни мъже на твоята възраст?

Дисертация мога да напиша за "свободните мъже" на 30. Не е розово положението...

# 284
Първото нещо, което се съветва всяка жена, на която и предстои да е самотна майка, е да вземе декларация от бащата, че може да напуска страната. Без значение какъв е таткото. Дали от самото начало, са се разделили или предстои раздяла. Винаги всички съветват жената да накара бащата да подпише декларация, че детето може да напуска България. В тази ситуация, майката не е имала този късмет. Изумява ме отново двойният аршин, с които се отсъжда. Как ги виждам аз нещата. Авторката сподели, че бившата иска една година детето да остане при бащата, докато тя види каква е ситуацията в Америка, докато се устрои и подготви подходящи условия за живот на това дете. Аз виждам една влюбена жена, която иска да бъде с любимият си и в момента се чуди как да направи така, че хем агнето да е цяло хем вълкът сит. Бившата е доста разумен човек. Ако не беше, щеше да грабне детето и да замине в неизвестното. Тук тази жена очевидно има страхове, относно детето и новата страна. Ако не и хареса, ще се върне, а ако и хареса, моли мъжът да и позволи детето да живее с нея там. Междувременно, тя му предоставя правата за една година. Съгласна съм, че подобни акробатики не биха били здравословни за никого, но е в пъти по-разумно решение от това да грабне детето и да замине без да знае къде отива. Авторката ми се струва, че се притеснява точно от този момент. Детето идва живее с тях цяла година, тати е доволен, а тя духа супата с нейно си дете. Затова се е заинатила точно ей сега да е това дете.
Относно бъдещето на децата в чужбина. Да имат много, ама много повече възможност от тези в Бг. Съжалявам.Може да не се хареса това на много съфорумки, но е факт. Само, който не е живял в чужбина, мрънка че Бг е с много добро образование и децата са си супер там. Децата в чужбина израстват с няколко езика. Минимума е три. До унито са поне с 4 доста често с 5. Същевременно идва едно дете от Бг с един гол български и английски. Евентуално трети език. Идва след едно никакво образование без практика и се бори за същата позиция с деца, които вече в биогафията си имат практики на няколко места. Не писано правило е, че американците трудно взимат на високи позиции без да си завършил американско уни. Същото е за Германия, същото е за Русия. И преди да ме залеете с примери как вашите познати с унито в Бг са станали директори в чужбина, искам да ви кажа, че това са единици. Процентът е наистина смешен на фона всички бг в чужбина. Друг момент е че си има дискриминация и като те видят с бг уни и се смеят с глас. Хората, които искат да постигат в чужбина, почти винаги записват уни в държавата, в която искат да се развиват. Тези, които са се върнали, обикновено се мрънкачи, бачкатори, които са се уморили да слугуват и затова Бг им се вижда цвете. Единици с хората постигнали много в чужбина и завърнали се, защото Бг предлага много блага. Глупости! Сори за дългият пост.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 11:05 от fiolio

Общи условия

Активация на акаунт