Той има дете, а аз-не

• 27 212
  • 460
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Нека не се заблуждаваме- тираджията няма да има възможности, дори и да иска, да осигури приличен старт на детето там.
Майката е ясно, че няма да може, защото не я чака креслото на Изпълнителен директор.
От друга страна- тираджията има ли деца, ерген ли е, ще иска ли свое дете?
И ако иска, майката с 2 деца, той на път, парите кът, какво "велико " бъдеще очаква детето? newsm78

# 301
Майката заминава при приятеля си в чужбина.
Я се оженят,я не.
Вероятно тя отива в неговата квартира.
Какво ще стане там,не е ясно.Няма никаква сигурност.
То и в България да е,не се знае в началото дали новия партньор и детето ще намерят общ език.
Но тук,като не се получи,детето ще отиде при баща си,а в Америка няма да има при кого..Дете на 7 години е...
Аз навремето така заминах при баща ми и мащехата ми в Германия,но бях на 19години.Баща ми си имаше стабилна професия и доходи,къщата беше негова.А и винаги можех да   се върна сама в България.
Партньора на майка му и той се познават. Той си идва от време на време в Бг и прекарват време заедно. Дори и аз го познавам.Малкия харесва и него, и мен Simple Smile Поне в това отношение нямаме проблеми. Аз се запознах и с майка му, и на кафе сме ходили дори заедно. Тя е добър родител, гледа го перфектно, както и баща му също. Общо взето-двама грижовни родители, които не могат да си поделят детето. Всеки дърпа към своето.

# 302
  • Най-красивата страна
Едно е да идва отвреме на време и да се забавлява с детето,съвсем друго е да живее постоянно в една къща с детето.

# 303
"Общо взето-двама грижовни родители, които не могат да си поделят детето. Всеки дърпа към своето."-
общо взето, няма много мегдан за теб и твоите нужди, желания и въжделения. Утре никой няма да ти пляска, че си останала без деца, докато подкрепяш и гледаш неговото. Най-много ако се разделите да те заклеймят, че си 40г кукувица, че и други недостатъци да ти вменят...

# 304
Майката заминава при приятеля си в чужбина.
Я се оженят,я не.
Вероятно тя отива в неговата квартира.
Какво ще стане там,не е ясно.Няма никаква сигурност.
То и в България да е,не се знае в началото дали новия партньор и детето ще намерят общ език.
Но тук,като не се получи,детето ще отиде при баща си,а в Америка няма да има при кого..Дете на 7 години е...
Аз навремето така заминах при баща ми и мащехата ми в Германия,но бях на 19години.Баща ми си имаше стабилна професия и доходи,къщата беше негова.А и винаги можех да   се върна сама в България.
Това сигурно е най-адекватното мнение в цялата тема. Тая майка е абсолютна... да не казвам каква. В цяла България не си намери мъж, пък в Америка с тираджия. И детето страда от цялата работа.

# 305
  • София
"Общо взето-двама грижовни родители, които не могат да си поделят детето. Всеки дърпа към своето."-
общо взето, няма много мегдан за теб и твоите нужди, желания и въжделения. Утре никой няма да ти пляска, че си останала без деца, докато подкрепяш и гледаш неговото. Най-много ако се разделите да те заклеймят, че си 40г кукувица, че и други недостатъци да ти вменят...

Щом е заживял с нея, явно не е като да няма мегдан. Аз виждам един проблем - мъжът за момента не иска деца, а авторката иска. Вие на тая връзка приписахте още 1000001 проблеми, които Портокал не е казала да има. Последният й пост дори показва, че нещата се развиват по-гладко, отколкото в 99% от развеждащите се - тя се разбира с бившата съпруга, не я плюе и вини.
Тук има един проблем - мъжът на Портокалката не иска деца ЗА МОМЕНТА. И въпрос - дали ще иска после. Ами, ако този мъж я обича, защо да не иска? Ако се успокои като мине патакламата - защо да не си направят свое бебе? Не виждам причина този мъж да бъде отписан по такъв категоричен начин, че и да се обяснява колко е лош и страшен егоист и едва ли не го изкарахте сатаната на тая земя.
Къде по-сложни случаи има, остават заедно хората...

# 306
  • Най-красивата страна
Има хора и с по две деца от предишен брак и пак искат и правят още едно дете с новата си жена.Независимо от проблемите.
А проблеми винаги има...
Тук няма желание,няма обещания.
,,След две години може би..,,нищо не значи.

# 307
"Тук има един проблем - мъжът на Портокалката не иска деца ЗА МОМЕНТА. И въпрос - дали ще иска после. " - проблем за него няма, риска и последствията ще си носи тя. Той боклук не е, нито пък намирам майката за такава! По принцип в този форум разведената жена заслужава всичко, новия мъж трябва да приеме нейните деца, но тя втори мъж с деца не иска. Странно за мен, но това пишат повечето. Ние в тази връзка не сме, хората не ги познаваме, но утре проблемите са си за нея. Най-вероятно да бъде после плюта, що е чакала 5-те "най-хубави" години и накрая нищо. А и за брака продължавам нищо да не виждам, ring any bells?

# 308
  • София
Общо взето, май по- голяма е вероятността да се съберат, отколкото някок да бръсне авторката за слива. В момента тя е трето колело. И на фона на всичко е излишна. Само че се разписва за свидетел. Авторке, защо?

От друга страна, на мен хич не ми се връзва някой да говори за дела по 10 години, но изведнъж всичко се оказва много цивилизовано и гладко.

# 309
За жалост не е точно така. Адвокатката ѝ я съветва да замине за 1 година в Америка без детето за да може после в съда да докаже месторабота и гражданство в Америка. Просто без да направи това съда няма да ѝ даде заместено разрешение да отиде с малкия там. Ако зависи от нея още днес ще заминат и никога повече няма да се върнат. В момента проблема доколкото знаем е, че визата ѝ ще изтече след няколко месеца за това трябва възможно най-скоро тя да намери начин да замине

Портокал, от началото на темата те усещам леко наивна, но този ти пост го потвърждава. Не целя да те засегна, а да помислиш добре. Няма българин заминал за чужбина и получил гражданство за една година. Незнам тираджията с какво гражданство е, но дори да е с американско и дори да се оженят на американска територия, мисля, че не става веднага американски гражданин. Нещо някой сериозно те баламосва. Тук във форума има теми за живеещи в чужбина. Потърси американската и попитай там законово кое как. Обясни с две думи, защо питаш и ако знаеш в кой щат заминава майката, задължително го посочи. Важно е.  Там ще получиш адекватни  отговори, относно американското законодателство.

Скрит текст:
Относно унитата в Америка, частните са стотици хиляди. Нормален университет е в порядъка на 20-30 хиляди годишно. Като добавим, че детето няма да ползва и общежитие, човек спокойно може да плати образованието на детето си. Не ми се спори повече с хора, на които познати били казали....Не са много всъщност унитата, които са стотици хиляди долари. Всъщност най-скъпите такси са 120 хиляди долара годишно с включено общежитие. Говорим за частен университет от по-по най. Обикновено уни е 20-30. Както и да е. И да за живеещите в Бг, това са многоо пари за живеещите там не са чак толкова ако не работят нискоквалифициран труд. Още нещо заплатата на един тираджия в чужбина е доста прилична. Нищо, че професията не е престижна.

# 310
Общо взето, май по- голяма е вероятността да се съберат, отколкото някок да бръсне авторката за слива. В момента тя е трето колело. И на фона на всичко е излишна. Само че се разписва за свидетел. Авторке, защо?

От друга страна, на мен хич не ми се връзва някой да говори за дела по 10 години, но изведнъж всичко се оказва много цивилизовано и гладко.
Проблема идва от там, че има вероятност съда да ѝ даде заместено разрешение да отиде с детето в Америка. За това тя в момента мисли да отиде сама там и когато се върне и докаже доходи и местожителство да ѝ разрешат да вземе детето. Тогава вече делата стават международни

# 311
portokal, защо продължаваш да се занимаваш с чуждите проблеми?!!! Чак се нервирам, верно си много наивна?!! Това твое дете ли е, че се задерти; ти съпруга ли си му, та да се очаква жертвоготовността, която демонстрираш. Какво получаваш в замяна - "не искам брак, щото бившата гад и не искам деца, щото ми трябват пари". Не разбирам.

# 312
И аз все по-малко разбирам. Портокал, в кой щаи иска да  замине жената. Ако не е тайна.

# 313
  • София
Аз я разбирам.
При едни сериозни отношения, е нормално двамата да се подкрепят и да степенуват приоритетите.
Тя помага, за да придвижи по- бързо възможността за собствено дете.
Дали да гласува доверие на мъжа, до степен да му постави срок, в който да продължат напред, или да си тръгне, никой тук не може да даде адекватен съвет, защото не е в нейните обувки и не го познава .

# 314
Може да съм крайна, но в подобна ситуация не бих стояла, дори и да не искам бебе. Всъщност нежеланието му да има бебе в момента, е най-малкият проблем на авторката. И ако се съгласи да имат дете веднага, какво? Тя ще роди, разходите ще станат двойни, ще дойде и голямото дете за една година. Кой как ще понесе ситуацията не се знае, ще може ли тя да приеме голямото дете, то ще приеме ли бебето...Делата може би ще станат межународни, разходите огромни, ядовете, конфликтите, скандалите между първата жена и мъжа още по-големи. В тази изнервяща атмосфера, как ще издържи тази връзка, не знам...Да не стане така, че както иска бебе, така и да си остане сама с бебето. А като гледам този какви "интелигентни" отношения поддържа с бившата си жена, не вярвам ако има следваща раздяла да е по-различно. Една млада, неомъжвана жена, без огромен товар от минали връзки би трябвало да проявава здравословна доза егоизъм и да мисли преди всичко за себе си и за своето бъдеще. Колкото и да си влюбен и загубен, като  отмине първоначалната страст и започнеш да отрезвяваш, често се пляскаш по челото и се питаш " В какво се набутах аз и как можах да си причиня това?"...

Общи условия

Активация на акаунт