Неустоим портокалов кейк със зехтин

• 36 511
  • 273
  •   1
Отговори
# 180
Детето омете две парчета и само викаше "оше, оше" (още , още) 😂. Та ще се прави пак, но ще пробвам и със зехтин.

# 181
  • София
О, да! Препоръчвам! Най-малкото за сравнение.

# 182
И моят кекс е готов.

# 183
Аз имам няколко изостанали био портокала и тъкмо търсех в какво да ги вложа. Но на мен ми идва леко скучна рецептата с толкова малко продукти. Някой слагал ли е сушени плодове? Портокал си отива най-много със сушени кайсии, но нямам. Накиснах стафиди с ром и като се напоят, ще пробвам как е с тях.

# 184
И стафиди, и орехи слагах, и какао в малко от сместа за шарка, на мен и домашните всякак ни е вкусен кексът. Кайсии не съм се сетила, може и с тях да пробвам.Simple Smile Но кексът си е самодостатъчен и само по рецептата, пак е хубав, далече е от скучен.

# 185
  • София
Аз имам няколко изостанали био портокала и тъкмо търсех в какво да ги вложа. Но на мен ми идва леко скучна рецептата с толкова малко продукти. Някой слагал ли е сушени плодове? Портокал си отива най-много със сушени кайсии, но нямам. Накиснах стафиди с ром и като се напоят, ще пробвам как е с тях.

Пробвай, няма лошо, но да не излязат други виновни, ако не се получи, както трябва кейкът! До сега никой не го определи като скучен. Защо първо не го опиташ по рецептата, пък тогава да правиш заключения?

Meraviglia, много добре изглежда и твоят кейк! Поздравления!

# 186
Vanja77, съвсем не съм искала да прозвучи така. Видимо рецептата се радва на успех, така че със сигурност е добра. Просто съм човек, който обича да изпробва всякакви продукти и техники и затова ми идва малко семпла. Правила съм подобни кексове, последно с портокал и лавандула (но такава в момента не ми се намира). Затова имам идея какво се получава като вкус и ми се иска още нещичко характерно освен портокала.

# 187
  • София
По-скоро може да допълниш вкуса на кейка с лъжичка канела.

# 188
По-скоро може да допълниш вкуса на кейка с лъжичка канела.
Vanja77, съвсем не съм искала да прозвучи така. Видимо рецептата се радва на успех, така че със сигурност е добра. Просто съм човек, който обича да изпробва всякакви продукти и техники и затова ми идва малко семпла. Правила съм подобни кексове, последно с портокал и лавандула (но такава в момента не ми се намира). Затова имам идея какво се получава като вкус и ми се иска още нещичко характерно освен портокала.
Аз си мислех за кокосови стърготини, но като за първи опит не сложих.
Кексът се хареса страшно много от баща ми в оригиналния му вариант.
А пък той не хвали нещо просто току така.
Ще пробвам и с 50гр. кокос и 270гр. брашно следващия път де 😊

# 189
  • София
Според мен този кейк си е самодостатъчен и не му е необходимо нищо повече. С кокос ще се промени изцяло вкусът му, ще се получи нещо съвсем различно. Има рецепти които преминават през времето и така си ѝ остават, тази на Ваня си е точно такава,  и така трябва да си остане.
При портокали най-вече върви шоколад, те се обичат, но и това ще е излишно, той е достатъчно богат на аромат  и вкус. Не бих допълнила нещо повече, да е скучен не мисля, защото от рецептите с най-малко , но качествени съставки се получават разкошни сладкиши.  Peace

# 190
Ами аз добавих шоколад в глазурата.
Няма нищо де, качествен зехтин сме си купили цяла туба, така че не ми пречи да пробвам и с кокос другата седмица.

# 191
  • София
... от рецептите с най-малко , но качествени съставки се получават разкошни сладкиши.  Peace

marchеva14, напълно съм съгласна с теб!

# 192
Аз имах идея за шоколадова глазура, когато го правих.
С пудра захар го покрих накрая, но топнах парче в шоколадов сос. Губи се вкуса на портокала при наличие на друг доминиращ аромат.

# 193
  • Калифорния, САЩ
    Ванче, заради твоя портокалов кекс си купих бяло брашно; такова не съм използвала повече от три години вкъщи. Оставих портокаловите корички по-наедро; започнах забъркването на кекса в 4.15 (яйцата и захарта), но го сложих за печене чак в 7.15 (с болно и ревящо дете е така).  После ММ го гледал и го попрепекал. Абе ... ей го как изглежда; вкусен е както се и очакваше. Третият път ще го правя на спокойствие, малкият вика “като на баба кекса е вкусен, мамо”. 😘
    Мерси още веднъж. Аз лично нищо не бих променила - чудесен си е така. 🤗🤗🤗

# 194
  • София
В момента се пече поредния кекс. Simple Smile само че в последния момент ми свърши бялото брашно и досложих пълнпзърнесто. Освен това е с кафява захар и мандарина. На вид изглежда супер, а ароматът е'....Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт