Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за портокалов кекс?
Може ли рецептата за портокалов кекс да се адаптира за формички за мъфини?
Може ли кафявата захар да се използва като заместител на бялата захар за портокалов кекс?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за портокалов кекс?
Рецептата за портокалов кекс включва яйца, захар, брашно, бакпулвер, зехтин, портокал и пудра захар. Яйцата се разбиват със захарта до светла и пухкава смес. След това се добавя зехтинът, брашното с бакпулвера и смлян портокал с кората. Тестото се изсипва във форма за кекс и се пече на 180 градуса около 40 минути. След изстиване се поръсва с пудра захар.
-
Може ли рецептата за портокалов кекс да се адаптира за формички за мъфини?
-
Може ли кафявата захар да се използва като заместител на бялата захар за портокалов кекс?
-
Защо рецептата за портокалов кекс изисква зехтин?
-
Може ли рецептата за портокалов кекс да се приготви с олио вместо зехтин?

[/list]

Наситен лимонов вкус, лекичко накиселяващ... усещането е все едно ядеш мед с лимон, много свеж кекс се получи. После направих и един портокалов, но сложих 150 грама захар - ето така вече мога да го ям. Занесох на работа - и двата вида спечелиха фенове, колегите се разделиха на лимонови и портокалови привърженици
. Тях със затворени очи ги правя, но на кексовете бия на камък по принцип. Мерих всичко на кухненска везна. Смятай бакпулвера мерих че пакетчето ми 14гр, а на нас ни трябват 10. Брашното ми е с 12% протеин. Не знам, може и от бакпулвера да не ми се получи. Нали ти казвам, че уж не сложих много, а после едно стипчиво в устата, все едно съм прекалила с бакпулвера. А не може да му са били много 10гр, защото не ми се надигна. Аз като гледам напред какви огромни кексове са направили хората, при мен едва помръдна.