НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
всъщност не се изразих правилно - на режима съм втора седмица, а не от две седмици. Искам да кажа точно една седмица и два дни. Тези две кг, които махнах явно са вода.

# 256
Прави са за всичко, което са ти написали. Тоя господин така да шашка хората, направо не ми го побира акъла...
Нищо няма да ти се обърка дори и да закусваш ако имаш нужда от храна сутрин. Фастове и много ниски въглехидрати май не се препоръчват изобщо ако имаш проблеми с щитовидната, пази си здравето най-вече. И глад не се препоръчва, гледай да не падаш на много ниски калории на ден. 20 грама са ужасно малко за повечето хора, дори и 50 пак си е доста нисковъглехидратно. Ако се храниш достатъчно и пак ти прималява, пробвай със солен айрян, вода с малко сол и може и малко лимон, може маслинки да хапнеш. Би трябвало да те вдигнат.
Прегледай файла, който са ти линкнали, много е полезен. Наскоро и аз го пращах на един приятел, че майка му решила да минава на такава диета... и си купила някаква книга ли е какво е там на Атанас Узунов, щото това чула само.
Получават се нещата, дай на тялото си повече време и по-малко се стресирай. Ще си го нагодиш за себе си режима с времето, никой не може да ти каже точно от кое колко ти е нужно. Виж и ако имаш дефицити на витамини и прочие, по възможност да ги попълваш с добавки или целенасочено храни за това.

Аз си намерих метъра вчера, официално още 1см от талията го няма, общо 13см до тук. Доволен. Навсякъде бях наедряла, но най-осезаемо беше "инсулиновото" коремче. Вече мога да ползвам умалителна думичка за него без да се смея като преди Grinning Не е само коремът де, имах едни високи ботуши, поръчвани онлайн, които се оказа че са ми много тесни, обаче вчера ги обух. Аз съм с доста едър прасец по принцип и не мислех че и там ще сваля. Има видима голяма разлика навсякъде, разбира се, но това е най-показателно за мен.

# 257
всъщност не се изразих правилно - на режима съм втора седмица, а не от две седмици. Искам да кажа точно една седмица и два дни. Тези две кг, които махнах явно са вода.

Изхвърляш водата, това води до дисбаланс на солите в клетките ти и най-вероятно от това ти е зле. Най-простичко казано... Нужно е повечко време за адаптация и сол. Всичко ще е наред, не се шашкай, нищо не си "развалила". Скоро може да достигнеш плато, при жените има и нагоре-надолу в килограмите в зависимост от цикъл и ову. Спокойствие и само спокойствие, както казва Карлсон, който е прилично дебел, но все пак е прав.Simple Smile

# 258
Прави са за всичко, което са ти написали. Тоя господин така да шашка хората, направо не ми го побира акъла...
Нищо няма да ти се обърка дори и да закусваш ако имаш нужда от храна сутрин. Фастове и много ниски въглехидрати май не се препоръчват изобщо ако имаш проблеми с щитовидната, пази си здравето най-вече. И глад не се препоръчва, гледай да не падаш на много ниски калории на ден. 20 грама са ужасно малко за повечето хора, дори и 50 пак си е доста нисковъглехидратно. Ако се храниш достатъчно и пак ти прималява, пробвай със солен айрян, вода с малко сол и може и малко лимон, може маслинки да хапнеш. Би трябвало да те вдигнат.
Прегледай файла, който са ти линкнали, много е полезен. Наскоро и аз го пращах на един приятел, че майка му решила да минава на такава диета... и си купила някаква книга ли е какво е там на Атанас Узунов, щото това чула само.
Получават се нещата, дай на тялото си повече време и по-малко се стресирай. Ще си го нагодиш за себе си режима с времето, никой не може да ти каже точно от кое колко ти е нужно. Виж и ако имаш дефицити на витамини и прочие, по възможност да ги попълваш с добавки или целенасочено храни за това.

Аз си намерих метъра вчера, официално още 1см от талията го няма, общо 13см до тук. Доволен. Навсякъде бях наедряла, но най-осезаемо беше "инсулиновото" коремче. Вече мога да ползвам умалителна думичка за него без да се смея като преди Grinning Не е само коремът де, имах едни високи ботуши, поръчвани онлайн, които се оказа че са ми много тесни, обаче вчера ги обух. Аз съм с доста едър прасец по принцип и не мислех че и там ще сваля. Има видима голяма разлика навсякъде, разбира се, но това е най-показателно за мен.

Благодаря много Kissing Heart
А Вие от колко време сте на режима, т.е. за какъв период за тези 13 см.?

# 259
Скрит текст:

Благодаря много Kissing Heart
А Вие от колко време сте на режима, т.е. за какъв период за тези 13 см.?
От лятото някъде, мисля юли да беше. Започнах го заради повишен инсулин, който се повлиява много добре от такъв режим. И за сваляне де, но те нещата са си свързани там, само едното няма как. Кетоза не съм гонила, не виждам и смисъл. Не го възприемам като диета за някакво време и да свърши че да ям пак баници... няма как при мен. Все така ще е, повече или по-малко. Затова и не се юркам да съм прекалено стриктна, искам режим който да не ми тежи и да не ми омръзва. Позволявам си по нещо извън режима - рядко и еднократно, после просто си продължавам пак както си знам, нищо страшно не е станало.
Сега, 13см звучат много впечатляващо наистина, но това е за дълго време, а и това за "инсулиновото" коремче съвсем буквално го написах. Не съм мерила другаде колко съм се смалила, но ще е по-малко със сигурност. Все още тежа повечко отколкото би било оптимално, но бавно и полека се връщам към нормално за мен тегло. Казвам тегло, обаче аз не се тегля по принцип, с едра структура съм и там числата винаги са големи, не ми носят чак толкова информация.

# 260
  • София
Аз си закусвам. Предимно кисело мляко в твърди кофички - пълномаслено.
Вчера бях с една рокля по тялото и чак дъщерята забеляза, че нямам коремче!

# 261
  • Пловдив
Момичета, правих си ПКК + разни други изследвания и холестерола ми е 6,11 Rolling Eyes до сега не съм обръщала внимание...изследванията обаче останаха у доктора.

# 262
Намали млечните  и мазнините и пак ако ти е висок спри и месото  и ще се оправиш, но си иска време. И аз вчера правих ПКК холестерола ми е 4.5. LDL 2.75, HDL 1,29 i VLDL 0.47. Ям много, много риба и яйца.

# 263
Тук можеш да прочетеш за холестерола в точка първа:

https://foodforthoughtbg.blogspot.com/2016/02/blog-post.html

И другите точки са интересни, често се задават тези въпроси в темата.

Тук е по-дългото, по-научното:

https://foodforthoughtbg.blogspot.com/2012/11/i.html

Писано от лекар, преведено от наши съфорумки и пишещи в тази тема... едно време.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 10:33 от Анонимен

# 264
  • Пловдив
Явно месото и мазното ще трябва да намаля...

# 265
Моля те, прочети първия линк, който дадох. Само от леко повишен общ холестерол не се правят цялостни изводи за състоянието и понижаване не се постига с намаляване на месото...

# 266
  • В полите на Пирин планина
Момичета, правих си ПКК + разни други изследвания и холестерола ми е 6,11 Rolling Eyes до сега не съм обръщала внимание...изследванията обаче останаха у доктора.

Общият холестерол принципно не е показател, от който самостоятелно да си правиш извод. Имам нещо интересно записано по темата и го слагам в скрит текст:

Скрит текст:
Иска ми се да споделя малко впечатления от книгата на Нина Тайшолц The Big Fat Surprise. Не очаквах да прочета нещо ново, но още на този ранен етап съм приятно изненадана. Авторката е проучила наистина много подробно историята на съвременните препоръки за хранене и разказва някои неща, на които аз поне не бях попадала. Цитира автори и проучвания, разбира се, а също и нейни срещи и интервюта с известни учени. Разбира се, централно място в историята на съвременните препоръки за здравословно хранене заема Ансел Кийс с неговата теория за връзката между храненето и сърдечносъдовите заболявания. Първоначално той е на мнение, че холестеролът в храната води до повишаване на холестерола в кръвта, а това пък води до ССЗ. Да, но скоро собствените му проучвания го убеждават, че съдържащият се холестерол в храната има минимално отражение върху стойността на общия холестерол в кръвта, така че изоставя тази теория, но насочва вниманието си към наситените мазнини и обвинява тях. И от този момент нататък Ансел Кийс си поставя за цел да убеди научната общност в правотата на теорията си, въпреки че на практика самият той е манипулирал данните, които представя (за да подкрепят хипотезата му) и въпреки че в първите години излизат доста проучвания, които оборват неговата теза, а и много учени надигат глас срещу неговите твърдения. Да, но решаващото в случая е, че Кийс е бил болезнено амбициозен и безскрупулен човек, но също явно и изключително харизматичен. Когато си поставял цел, той не се спирал пред нищо, за да я постигне. Така и с целта си да убеди света, че наситените мазнини са вредни.  Нина Т. цитира негови официални отговори на публикациите на противниците му - оказва се, че Кийс използва крайно ненаучен и силно емоционален език, за да осмее опонентите си. В днешно време никой не би допуснал да се публикуват такива неща в научни издания.  Още няколко учени се обединяват около Кийс и заедно изграждат наистина много мощен фронт, който като валяк помита всички, които са дръзнали да изкажат съмнение в техните твърдения по отношение на наситените мазнини. Така се случва, че тогава и сред американския политически елит идеите на Кийс срещат голяма подкрепа и в крайна сметка държавата застава зад него и неговата теория и така тя бива наложена официално, без да е добре обоснована и напук на всички данни, които я оборват. Просто това е било много простичко и затова привлекателно обяснение на нещата - ядеш храни с наситени мазнини, холестеролът ти се повишава, запушва артериите ти и получаваш инфаркт, затова логично изглежда, че намаляването на наситените мазнини ще предотврати инфарктите. Да, но на практика не става така, както вече знаем.  Но този разказ ме впечатли много, може би защото преди години имах нещастието да се сблъскам със също толкова безскрупулна личност на ръководен пост. 

Явно месото и мазното ще трябва да намаля...

Това изобщо не е нужно и мнението на elitsa_b е подвеждащо.

Холестеролът принципно се влияе по-зле от въглехидратите, а не от мазнините - тази връзка вече е отречена научно.

# 267
  • Пловдив
"Холестеролът принципно се влияе по-зле от въглехидратите, а не от мазнините - тази връзка вече е отречена научно."
И аз така съм чела...и съм съгласна, щото тия дни съм прекалявала  Embarassed

Благодаря! Peace

# 268
mystic woman, триглециридите как са?  Ако те са добре,  си свиркай.  А стомаха мина ли ти?

ПП Извинявам се, май mariat беше с възпален стомах. Обърках ви.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 12:16 от lu_lu

# 269
  • Пловдив
Да,не съм аз Simple Smile Ще докладвам като видя изследванията, че останаха у док.

Общи условия

Активация на акаунт