НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 807
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм със стомашните проблеми. Утре съм на преглед.

# 271
Явно месото и мазното ще трябва да намаля...
Mystic, пробвай първо да намалиш сиренето и кашкавала и млякото( освен ако не си ги правиш ти) - там има доста трансмазнини. Никакви готови храни в които не знаеш какво слагат, ако след 4-5месеца не ти е спаднал, чак тогава намали месото за сметка на рибата.  Моят ММ спря млечните и холестерола му падна за около половин година, месо си хапваше свинско и агнешко , но веднъж на 1-2дена. Аз не ям месо , но ми е много трудно на това хранене без месо(не препоръчвам, ако нямаш сериозен проблем)

# 272
  • Пловдив
Явно месото и мазното ще трябва да намаля...
Mystic, пробвай първо да намалиш сиренето и кашкавала и млякото( освен ако не си ги правиш ти) - там има доста трансмазнини. Никакви готови храни в които не знаеш какво слагат, ако след 4-5месеца не ти е спаднал, чак тогава намали месото за сметка на рибата.  Моят ММ спря млечните и холестерола му падна за около половин година, месо си хапваше свинско и агнешко , но веднъж на 1-2дена. Аз не ям месо , но ми е много трудно на това хранене без месо(не препоръчвам, ако нямаш сериозен проблем)
Peace
Не мога да кажа, че консумирам толкоз млечни...сирене повече и то като вечерям само, ама не повече от 50гр. и не всеки път.

# 273
50 гр сирене е около 1,5 кг на месец( ако вътре има някакви палмови и други транс мазнини ) са си доста като количество, ако добавим и к.мляко + кашкавал става не малко. Аз кисело мляко ям , но си го правя .Останалите ги избягвам. В темата за въглехидрати няма да говорим, то е ясно какви и колко трябва да се консумират на ден.
По отношение на триглицеридите и Въглехидратите сте прави, като бях на варива( боб,леща, грах) и зеленчуци, но без мазнини цял месец от 0.78 ми станаха 1.30.

# 274
Намали млечните  и мазнините и пак ако ти е висок спри и месото  и ще се оправиш, но си иска време. И аз вчера правих ПКК холестерола ми е 4.5. LDL 2.75, HDL 1,29 i VLDL 0.47. Ям много, много риба и яйца.
Не разбрахте ли до сега, че холестеролът не е никакъв проблем за нищо и не е нужно да си го понижавате?!

# 275

Не разбрахте ли до сега, че холестеролът не е никакъв проблем за нищо и не е нужно да си го понижавате?!

[/quote]

Докторите много го плюят и ние се шашкаме . На мен не ми пречи , че ми е нисък, но от това по- слаба не съм станала:smile:

# 276
Дори за жените е добре да е висок холестерола (признак за дълголетие ). Моят е над 7 и новата ми лична (млада) нищо не казва, а гледа и другите резултати и съотношенията между тях.

# 277
Докторите много го плюят и ние се шашкаме . На мен не ми пречи , че ми е нисък, но от това по- слаба не съм станала:smile:
Плюят, щото това са им набивали в главите през 6+ години мед. образование. Само дето няма никаква разлика в общата смъртност от всякакъв произход между хората с висок и никъс холестерол, както и холестеролът не е причина за сърдечни и мозъчни удари. Причината е хроничното вътрешно възпаление на организма, което пък е резултат (генерално) от високо въглехидратно хранене.

Само че хората с висок холестерол страдат по-рядко от деменции. Така че ако не искате чичо Алцхаймер да ви крие нещата като одъртеете, правете си сметка какво трябва да направите докато сте по-млади.

# 278
80 % от холестерола в организма тялото си произвежда самО.Само 20 % усвоява от храната.Щом тялото поддържа висок холестерол, значи му трябва.И дори да намалите вноса отвън, то просто ще започне да произвежда повече.
По-добре опитайте да установите какво възпаление се опитва да лекува тялото с повече холестерол (защото холестерола е лекарство), вместо да се мъчите изкуствено да го понижавате.
Писала съм го, ама пак:
"Да пробваш да намаляваш холестерола, е все едно да отпратиш  линейките празни от мястото на масова катастрофа."-цитат на лекар по спомен.

# 279
Ако холестеролът е толкова хубаво нещо, защо се трупа при въглехидратно хранене и пада при НВ-ВМХ? Разбирам недоверието в лекарите, ама чак пък толкова

# 280
Да бе, трупа се. Тялото го произвежда за да лекува възпаления. При въглехидратно хранене просто има много възпаления. Не веднага и не винаги спада холестерола при ВМ НВХ. Има и други фактори като наследственост или възпаления, които не могат да се коригират с храна (или трябва повече време ). А на кой лекар да вярвам си имам мои критерии. Трудно, но се намират лекари за които си пациент, а не клиент.

# 281
Ако холестеролът е толкова хубаво нещо, защо се трупа при въглехидратно хранене и пада при НВ-ВМХ? Разбирам недоверието в лекарите, ама чак пък толкова
Въглехидратите провокират и предизвикват огнища на възпаления в тялото, а то се опитва да ги неутрализира /изолира чрез натрупване на холестерол върху тях.

# 282
Не знаех за това обяснение, не ми беше попадало досега. При мен влезе сравнително бързо в референтни стойности.

# 283
Трупа се, защото организмът ти е в състояние на хронично възпаление на тъканите.

# 284
А това само за лошия холестерол ли важи? Или и там нещата са като скачени съдове?

Аз напоследък много често налитам на въглехидрати, просто не ми се яде друго. Не знам дали покрай бременността, но положението никак не ми харесва Sad ВМХ стана на пух и прах. Сега ще ходя до магазина да взема едно пиле, че ми се дояде варено пиле, чисто, без подправки, само сол, бульон и месце. Ще се опитам да не криввам към друго днес

Общи условия

Активация на акаунт