НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 811
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Няма "лош" холестерол. LDL (low density lipoprotein) не е нито лош нито добър както HDL (high density lipoprotein).
Лош е единствено оксидирания холестерол, който вече не е холестерол и не се мери в лабораторията. Накратко, т.нар лош холестерол всъщност липопротеин разтоварил част от товара си на необходимите места.

# 286
  • София
На мен пък вече всичко тестено ми се струва сухо и гадно. Пробвам понякога, вчера една франзела ми замириса, кусах и я оставих на децата.

# 287
Фрии, дали няма да хукна сега до Била за франзела?!? Smirk Ще стана 100 кила докато стане време за раждане

# 288
Преди да ми се наложи да мина на режима не сядах без месо към каквото и да било постничко ястие. През ден-два си правех омлети или варени яйца за обяд, обожавах всякаква риба. Сега след месец и половина - вече нищо от изброените не ми се яде, дали от глюкофажа и липсата на апетит - чак ми се гади като си помисля и насила ям всичко изброено. Плаче ми душата за малко тесто, картофки или бял ориз на фурна. От рибата единствено шаран бих хапнала с апетит, или от онези мазни сьомгови коремчета/гръбчета , които пускат в хипермаркетите (извинявай, Дарк, че изброявам и успешна бременност ти желая, и аз за това се боря).  Буквално с отвращение сядам на масата, а бях такъв чревоугодник до скоро. Дори трудно си докарвам бройката калории - няколко пъти my fithess pall ми сигнализира, че не се храня достатъчно, досади ми да броя и го зарязах.

# 289
Dark chocolate мисълта за нещо "забранено "е по-лошо от забраненото. Тук се говори не за краткотраен режим (като ми свърши режима ще хапна еди какво си или като отслабна ще мога да хапна тиква,....),а за начин на хранене.
Ето това е една от първите информации тук от Шоки:heart:
https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-for-beginners_BG.pdf
Тук някъде пише:
Не толкова стриктен вариант:малко хляб
Хапнете тънка филийка с много масло и гарнитура.
И точно така се храни моя мъж в момента. Няма как да накарам, а и не искам един 70 годишен мъж да е на някакъв стриктен режим. В отлично здраве е (да не чуе дявола).
Храни си се колкото можеш близко до режима и без да мислиш /страдаш заради един картоф или парченце хляб/шоколад. Не и да ядеш за двама, де:stuck_out_tongue_winking_eye:
Лека и спокойна бременност.

# 290
  • Пловдив
Да докладвам...Триглицеридите ми са 1,32 при долна гр. 0,4 и горна 1,7.

# 291
Да докладвам...Триглицеридите ми са 1,32 при долна гр. 0,4 и горна 1,7.
Високи са.Добре е да са под 1....колкото по-ниски, по-добре.

# 292
  • Пловдив
М да...ако се спазва стриктно режима трябва ли да са под 1?

# 293
При мен за няколко месеца от 1.47 паднаха до 0.74

# 294
  • Пловдив
При мен за няколко месеца от 1.47 паднаха до 0.74
може ли примерна да ми напишеш какво хапваш...
Явно аз нещо бъркам  Confused вярно, че имам трески за дялане, ама искам да се поправя.

# 295
Ох, Мистик, аз изобщо не съм пример по отношение на храненето, но...
Преди си хапвах сладки неща, без хляб не сядах на масата, често си правехме паста, пици, палачинки, мекици, принцеси с кайма, качамак, боб и леща също нерядко хапвахме, пиех и кола-кола от време на време, банички, принцеси, сандвичи, месо си готвехме с картофи. След като започнах с режима спрях с всичко изброено горе. В началото си въвеждах макросите в приложение и гледах да спазвам съотношението В : Б : М. След като ми омръзна,почнах на око. Вкарах и плодове, понякога ям по 2 кивита и ябълка или киви и портокал, ям черен шоколад по два-три реда, ядките също не ги ограничавам - ям колкото ми се ядат, но пък не всеки ден. Млечни също консумирам, колкото ми се ядат, но пък аз не им налитам много - малко сиренце в салатата, понякога пия айран, малко парче кашкавал за закуска... Сега напоследък, както писах, положението е коренно различно, май откак правих обременяването ми тръгна накриво. Но да, при мен и холестеролът и триглицеридите се повлияха много добре от спирането на изброеното по-горе. Може би ти не си се хранила така безразборно като мен и по-бавно да стават промените. Имаш ли други резултати, по-стари?

# 296
  • Пловдив
Имам епикриза от мин.година...там тригл. са 1,75 даже по-високи, а в тази от 2017 са 1,02.
Благодаря ти за написаното...явно е нищо друго при мен, щото дори и режимна корема си ми стои и не се прибира.

# 297
Триглицеридите могат да се повишат от употреба на изкуствени подсладители.
Колкото до корема,ако наблягаш много на сурови зеленчуци /салати и плодове нямаш шанс. Също виж как ти се отразяват млечните (да не е "млечен корем").
За холестерол,триглицериди ,кръвна захар и високо кръвно се препоръчва много ходене. Също така много добре се отразява интервално гладуване за които могат. Интервал от 16 ч без храна не е трудно/тежко/непоносимо за здрав човек. И винаги може да се прекъсне. Не е необходимо и да се прави всеки ден.

# 298
  • Пловдив
Благодаря!
Сега чета за Кортизола...понеже и той ми е в долна граница.Резултатът е 235,52 при долна 160 и горна 1112.
Основната роля на кортизола е да регулира кръвното налягане и функциите на сърдечно-съдовата система. Освен това кортизолът регулира използването на протеините, въглехидратите и мазнините в тялото.

# 299
За корема виж упражнение "вакуум " (това е техника от йога или Пилат). При мен напрово чудо направи, а съм на 64 години и коремчето е (беше) И хормонално.

Общи условия

Активация на акаунт