НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 663
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Александрия, остави ме мен, аз съм от много години на режима, знам отлично кое как ми се отразява. За НИКОГО който иска да е на този режим плод на гладно не е оферта. Ще качи и захар и инсулин. Пиша всичко това защото се дават акъли, че няма никакъв проблем да се ядат 1-2-3 плода дневно! А това не е вярно.
Проблем има. Който разбрал, разбрал.

# 61
  • Берлин
Dark_Chocolate, нали? Simple Smile Устисках, да.

Утре за закуска мисля да направя някакви мъфинки с шунка и яйца...имаше подобни идеи, та всички у дома да хапнем...Ако някой е правил да сподели, моля!
Днес правих. Сложих 7 яйца,200 г.натрошено сирене,200 грама рендосана гауда,500 грама пълномаслена извара,1/2 пакетче бакпулвер. Излезна ми готово това от снимките + още 10 мъфина (вече изядени). Много вкусно

В средата на мъфините бутнах малко пушен бекон и маслинка

# 62
  • Пловдив
Ехеее!Бая продукция,браво! Simple Smile
А тия харт.форми намасли ли ги предварително, за да се отлепят по-лесно?

# 63
  • Берлин
Не. Което е грешка. Трудно се отлепиха Wink

# 64
  • Пловдив
Не. Което е грешка. Трудно се отлепиха Wink
мх...аз щот патих веднъж и едвам не дъвках с хартията  Mr. Green

# 65
Студени се отлепят лесно Simple Smile

# 66
какво ползвате когато усетите, че задържате вода?
Някакви антицеллитни хапчета вършат ли работа?

# 67
Аз се опитвам да пия повече вода от обикновено, когато искам да се отводня. Или чайчета.

Благодаря за предложенията за гърло, ще пробвам с лайка и сода Hug

А да ви попитам един тъп въпрос - лимонът режимен ли е? Flushed

# 68
Да дам отчет и аз,най-вече за тези,които задържат.На режима съм от 1 октомври.В края на септември  де що има панталон и рокля ми беше отесняло.Бях 63,5 кг. Сега почти 5 месеца по-късно съм свалила само 3 кг.Най-ниско е показвал кантара 60,2 и това е от 13 януари,повече от месец и не мърда  надолу.Но на мен вече не ми пука (а преди как ревях тук за този пусти кантар),защото се събирам и в панталоните,и в роклите,че са ми и леко хлабавки.Радвам се,че обиколките намаляха,килограмите ако щат.А пък и аз за височината  и годините (по онази формула за +2 кг. на десетилетие+ 2 кг. на дете) би трябвало да съм нормално около 63 кг.Така че,явно 59 няма да видя на кантара,което ми беше цел,но вече не ми е важно,щом е постигнато основното-да си влизам в дрехите и да не мразя огледалото.Плодове ям почти всеки ден,но не повече от един.
На дъщеря ми се оказа,че много й пречат млечните.За месец така се наля,такъв зверски обем и целулит,ужас.Спря ги и разликата беше видна с всеки изминал ден,спихна и се прибра много бързо.
п.п.Нямам никакъв проблем с нережимната храна да й устоя.Правя баници на ММ и не вкусвам и троха,днес му изпекох хляб и т.н.Никакви баници и закуски не ме съблазняват,дори двуседмичен ол. инкл. преодолях без прираст.Просто съм си настроила мирогледа,че тестените неща не носят полза за организма ми и сигурно затова ми е лесно да ги пропусна.Ако ми се прииска сладко ям плод или режимни десертчета,да не бера душа Simple Smile .
п.п.За Великден обаче ще хапна козунак,няма начин.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 19:10 от Анонимен

# 69

И аз направих същите преди малко, но все още не съм ги опитала.
През колко часа се храните?Аз често огладнявам между храненията, които се старая да бъдат през 5 или 6 часа, повече и да искам не мога.Как бих могла да наваксам с мазнините без да увелича протеина?Маскарпоне в бърканите яйца, добра идея ли е?Не съм с наднормено тегло и нямам здравословни проблеми.Желанието ми е да се храня правилно и ако сваля някой друг килограм ще се радвам.Но понеже имам горчив опит от крайностите ( веганство ) сега ми се иска да балансирам нещата, а не да изпадам в крайности без грам плод и др. подобни.
Благодаря ви предварително за дадените идеи Blush

# 70
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Открих ви покрай темата за Атанас Узунов, а той ми бе разказан от девер ми, който вече трета седмица преборва килограми Simple Smile С режима тръгнах от над 65 кг, този понеделник. Намалявам ги и не ми е трудно да следвам правилата. Целта ми е -10. Никога до този момент не съм пазарувала толкова дълго колкото тези дни. Голямо четене на състав, въглехидрати, захар, проценти, грамове.

Благодаря за първия пост! Успех на всички отслабващи!

# 71
  • София
Еликсир, каква е формулата?

# 72
Еликсир, каква е формулата?
+2 кг. за всяко десетилетие над 20 и + 2 кг. за всяко дете (поне така съм го разбрала и запомнила аз) .

# 73
1 кг за всяко десетилетие над 20 и по 2 години за всяко дете. Т. е., ако на 20 години теглото е било 58 кг и смятаме за 40 годишна жена с две деца, тя би трябвало да е около 58+1+1+2+2=64 кг.

# 74
Поправям :по 2 кг (не години) за всяко дете. От тел. не мога да редактирам

Общи условия

Активация на акаунт