НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 768
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, от няколко дни се храня, според режима. Чувствам се добре, не ми се яде вече толкова сладко, апетита ми за junky food, също намалява. Обаче не мога да спра да хапвам плодове, г/д изяждам един плод на ден, най - често ябълка или банан.

# 391
какво представляват 20г. Въглехидрати от зеленчуци?

Скрит текст:
     Много Благодаря .

# 392
Инсулин, щитовидна жлеза гледала ли си?
   Последно миналата година февруари ! Може би да пусна нови 🤔

# 393
Последно миналата година февруари ! Може би да пусна нови 🤔

Най-добре. Някои щитовидни не понасят твърде ниски въглехидрати. Виж кръвна захар и инсулин задължително.

Момичета, от няколко дни се храня, според режима. Чувствам се добре, не ми се яде вече толкова сладко, апетита ми за junky food, също намалява. Обаче не мога да спра да хапвам плодове, г/д изяждам един плод на ден, най - често ябълка или банан.

По-добре ябълка. Съвсем в началото си, някои хора навлизат постепенно в режима.

# 394
Инсулин и захар, нещо друго? Така или иначе ще правя, поне да е пълен пакета .

# 395
А де... Аз имам проблеми със захарта и съответно пусках гликиран хемоглобин (дава представа за средните стойности на кр. захар през последните 2-3 месеца) и HOMA-index - индекс за инсулинова резистентност. Може би би било добре да пуснеш и Витамин Д3, при доста хора е нисичък и може да доведе до всякакви ефекти. За щитовидна пусках TSH, FT3, FT4, TAT, MAT.

# 396
А де... Аз имам проблеми със захарта и съответно пусках гликиран хемоглобин (дава представа за средните стойности на кр. захар през последните 2-3 месеца) и HOMA-index - индекс за инсулинова резистентност. Може би би било добре да пуснеш и Витамин Д3, при доста хора е нисичък и може да доведе до всякакви ефекти. За щитовидна пусках TSH, FT3, FT4, TAT, MAT.
    Благодаря, ще ги пусна всички !

# 397
Здравейте, имам следното питане : преди 4 месеца родих и не мога да сваля повече кг след като се застопорих на едни. Почнах този начин на хранене изключително стриктно преди две седмици. След първата - 2кг, след втората съм +1 кг, а имам за сваляне...пазя я наистина стриктно, малки порции, без закуска. Дали всичко не е все още на хормонална почва? Не очаквам чудеса, но все пак ако ще е 1 кг за месец абсолютни ограничения, определено не е моят режим...

# 398
А защо се ограничаваш? Не питам за да се заяждам.Аз почнах в началото на миналия месец и до сега съм също 3 кг.Стартират от 75,при положение че забременях 57.Също година и 2 месеца след раждането уж с регулиран цикъл и хормони,ама недоспиването продължава при мен. И все пак не се отказвам,хапвам стабилно на 3 хранения,мазно не обичам,даже повръщах в началото от малкото въглехидрати и много мазнини,жлъчката ми не понесе огромната разлика.С времето нещата се нормализираха,разрешавам си веднъж два пъти в седмицата от разрешените плодове,ядки и шоколад над 85 и се чувтвам добре.Готви си разнообразно и режимно и не се отказвай на организма му трябва време 🙂

# 399
Ами то с време ще отслабна и без диета 🤗 просто виждам, че не ги ям и не мърдам, ям ги и не мърдам, значи се чудя дали не е още от хормоните... 4 месеца са нищо време в крайна сметка

# 400
От скоро си на режима,  само две седмици. При НВ-ВМХ няма гладуване и нещата се случват бавно,  но здравословно. Бързият начин на сваляне е глад. Но ти вероятно кърмиш и затова си стой тук. Ще потръгне свалянето ти,  и хормоните ще се наместят. Търпение само имай.

# 401
Ако наистина мислиш че е от тях и си спряла да кърмиш,направи си едни хормонални за проверка.Има доста ограничения,но и доста разрешени неща от които с малко идеи от рецепти можеш да сътвориш всичко.

# 402
Не, не кърмя от над три месеца.

# 403
Здравейте, имам следното питане : преди 4 месеца родих и не мога да сваля повече кг след като се застопорих на едни. Почнах този начин на хранене изключително стриктно преди две седмици. След първата - 2кг, след втората съм +1 кг, а имам за сваляне...пазя я наистина стриктно, малки порции, без закуска. Дали всичко не е все още на хормонална почва? Не очаквам чудеса, но все пак ако ще е 1 кг за месец абсолютни ограничения, определено не е моят режим...
Да, не е твоят. Тук няма да отслабнеш бързо. За бързи резултати има "милион" други диети... Simple Smile

# 404
Някой може ли да ми обясни защо, този режим изисква да не се яде закуска? Храненето го спазвам, да речем на 98%, като не се ограничавам в количество, но със 300 гр салата се наяждам. За мен закуската е важна, моля обяснете защо, според вас е здравословно да се пропуска?

Общи условия

Активация на акаунт