НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 701
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Пробвайте кафе с течна животинска сметана. Може да ви хареса.

# 601
Аз забравих да кажа , че високо мазнино хранене едва ли ще правя като хората. Не съм по мазното. Но пък пиле, риба, салати, яйца и к.мляко не са ми никакъв проблем.
Ще продължа с кафето с малко захар да видим. Все пак са допустими въглехидрати до 20гр. и за това се хващам като удавник за сламка 🤣

# 602
Джой, в първия пост има таблица с позволените въглехидрати, само АУ задължава да стоиш на 20, тук може да се определиш и в друга категория. Ако захарта не ти пречи (например ИР, диабет и т.н.), пробвай с нея. Но да знаеш че не е позволено. Целта е да се превъзпита организма и да не търси захар, а това става само когато спреш да му я доставяш. Вкусът се възпитава и се свиква с кафе без захар, че дори и без кафе (цигари - пушила съм 20 години и съм кафман, но към днешна дата не употребявам нито едно от двете). Просто пробвай за седмица и ще се изненадаш колко лесно се свиква, т.е. отвиква от захарта.

# 603
Джой, в първия пост има таблица с позволените въглехидрати, само АУ задължава да стоиш на 20, тук може да се определиш и в друга категория. Ако захарта не ти пречи (например ИР, диабет и т.н.), пробвай с нея. Но да знаеш че не е позволено. Целта е да се превъзпита организма и да не търси захар, а това става само когато спреш да му я доставяш. Вкусът се възпитава и се свиква с кафе без захар, че дори и без кафе (цигари - пушила съм 20 години и съм кафман, но към днешна дата не употребявам нито едно от двете). Просто пробвай за седмица и ще се изненадаш колко лесно се свиква, т.е. отвиква от захарта.
Да, съгласна съм.
Но за мен както е в сила правилото - зверско гладуване е гаранция за зверско натъпкване после , така и правилото че ДИЕТА се пази за да смъкнеш ударно Х кила.. въпроса е как ще продължиш след това..
И ако аз искам да приема режима като хранене и изключа всичко вредно е окей..но ако изключа и абсолютно всичко ЛЮБИМО не е окей. Защото няма да 'издържа ' и ще си кажа - абе и хляб не ядох , и макарони ,и пица ,и бира и картофи ,че и кафето замених .. Е, това по скоро би ме размотивирало. Един вид не правиш нещо както на теб ти харесва а го изменяш на 101%. Което товари душата на човек , а от там и нежеланието му да спазва диета или режим.
Аз също спрях алкохол ,цигари от години.
По време на бремеността и без кафе... но сега съм с дъщеричка на месец и дни и няма как да се лиша от най милото си за деня . Като се има предвид , че едва намирам време да ям и готвя Wink
Така че .. ако ☕☕☕ ми е удоволствие нека не се лишавам и от него 🧡

# 604
Извинявай за въпроса, но кърмиш ли? Доколкото знам за кърмачки е малко по-различен режимът.

# 605
Извинявай за въпроса, но кърмиш ли? Доколкото знам за кърмачки е малко по-различен режимът.
Кърмех.
НО ми спря  за съжаление.

# 606
Течната сметана на Лидл , мисля, че е 33% подходяща ли е за кафе?

# 607
30 процента е,аз с такава си пия кафето.И да позволена е,защото е животинска. Пробвах бронираното,ама ме разхлабва и ми става тежко на жлъчката от нея и смених със сметаната.Позволявам си едно такова кафе сутрин и после пия чисто или чай.И вода разбира се.

# 608
Аз пия кафето със стевия. В началото слагах по 3 таблетки, но с времето по естествен път ги намалих на 1, сега и да не сложа стевия, пак ми харесва. Вкусът ми се промени.

# 609
Ще опитам да се информирам повече за този начин за хранене. Малко ме притеснява, че при камъни в жлъчката яйца и мазно не е подходящо като че ли.

# 610
Пробвах да пия кафе с 1 супена лъжица кокосово масло....щях да се Frowning1

може би защото не обичам кокос в никаква форма..ще го мисля

# 611
  • Пловдив
Свиква се с кокоса и маслото  Grinning А и никой не е казал, че е задължително.

# 612
Аз слагам в чаша от 150мл кафе и добавям 10гр краве масло и малко кокосово, после в блендера. Става кафе с един пръст пяна като от кафе машина и без плуващи мазни петна.
Преди пиех същото количество кафе с 3 кафени лъжички захар. Минах директно на новата рецепта без преходен период без проблеми.

# 613
Пробвах да пия кафе с 1 супена лъжица кокосово масло....щях да се Frowning1

може би защото не обичам кокос в никаква форма..ще го мисля
Защо ще го мислиш?
Мазното кафе не е задължително.

# 614
Grinning
Абсурд  да го пробвам това Joy

Общи условия

Активация на акаунт