Разчитане на резултати от медицински изследвания

• 76 737
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Пуснах си Ебщайн имуноблот  може ли помощ за разчитането ако може някой да го разтълкува ще съм много благодарна. Не мога да намеря инфо.
Каква е разликата между тия изследвания и изследваните Ig M и IgG ?
Разчетохте ли резултатите?

# 181
Разликата е ,че едното Ig e показател,че сте карали вируса, а другото,че сега го карате

# 182
Това е някакво по специфично, другите ми казаха, че не са детайлни, но още чакам за разчитане. Cry

# 183
Благодаря, Lili222. Къде правихте изследванията?
Бях посъветвана (от съфорумка)да пусна и тези,тъй като лекари бяха категорични,че симптомите при детето ми са от инфекциозна мононуклеоза,въпреки че вече имаше отрицателен резултат. Взеха кръв в болница и там бяха отрицателни.

# 184
Въпроса ми може би не е точно за тук, но ще попитам защото вече не зная какво да правя.
Двама ренгенолози и двама ортопеди са на различно мнение дали има счупване на ръката,като гледат една и съща снимка.Моля ако има читатели ,които разбират от разчитане на снимка да ми кажат и тяхното си мнение.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
http://prikachi.com/images.php?images/113/9542113R.jpg

# 185
Благодаря, Lili222. Къде правихте изследванията?
Бях посъветвана (от съфорумка)да пусна и тези,тъй като лекари бяха категорични,че симптомите при детето ми са от инфекциозна мононуклеоза,въпреки че вече имаше отрицателен резултат. Взеха кръв в болница и там бяха отрицателни.

В цибалаб имуноблот ebv от инфекциозното ми го казаха, но сега пък никой не може да го разчете. Ужас! Иначе уж бил най-достоверен...Просто в България лекарите са ужасни..

# 186

Здравейте! Какво мислите за МБ на вагинално-цервикален секрет? Дали всичко е наред?

# 187
Какво означава следното:
"Уплътнен по-плътен черен дроб. От ехо- с груба хиперехогенна ехоструктура. Горнограничен размер на слезка, акцесорна слезка."?
Благодаря.

# 188

Здравейте! Какво мислите за МБ на вагинално-цервикален секрет? Дали всичко е наред?
Имаш грам положителни бактерии. Трябва лечение.

# 189

Благодаря. Аз също реагирах така понеже в изследването е написано + koki. Но в лабораторията и лекарката ми ме увериха, че всичко е наред, били са много малко,незначително количество и положението е овладяно,че съм се излекувала и няма причина за притеснение....защото се боря със стафилококи отдавна и това ми е поредната МБ. Явно ще се наложи да потърся друго мнение

# 190

Благодаря. Аз също реагирах така понеже в изследването е написано + koki. Но в лабораторията и лекарката ми ме увериха, че всичко е наред, били са много малко,незначително количество и положението е овладяно,че съм се излекувала и няма причина за притеснение....защото се боря със стафилококи отдавна и това ми е поредната МБ. Явно ще се наложи да потърся друго мнение
Или друго мнение или пробвайте първо с хубав пробиотик.

# 191
Здравейте,
Ще бъда много благодарен ако някой може да ми каже дали е твърде сериозно положението със следния резултат от скенер на глава:
Запазена структура и денситометрична характеристика на сивото и бяло мозъчно вещество, без видими огнищни промени. Вентрикулна система - срединно разположена, симетрична, със запазен капацитет.
Субарахноидни пространства - значително ектазирани фронтално от базалните срезове до суправентикуларни такива.
Закл.: КТ данни за фронтална атрофия на мозъка.

Благодаря ви предварително!

# 192

Здравейте преди една седмица когато ходя да уринирам имам някакви парцалчета в урината и много често ходя да уринирам през 5 минути имам чувството че ми се пикае обаче не мога и днеска сутринта ходих да си правя изследвания и лаборантката ми каза че не са изобщо добри и че има много бактерии на някои от вас случвало ли му се е и от какво може да се получат .... също така видя често полов живот но с презерватив и не мисля че може да е нещо от това че правя често секс с приятеля си

# 193
  • Варна

Здравейте преди една седмица когато ходя да уринирам имам някакви парцалчета в урината и много често ходя да уринирам през 5 минути имам чувството че ми се пикае обаче не мога и днеска сутринта ходих да си правя изследвания и лаборантката ми каза че не са изобщо добри и че има много бактерии на някои от вас случвало ли му се е и от какво може да се получат .... също така видя често полов живот но с презерватив и не мисля че може да е нещо от това че правя често секс с приятеля си

Може да е цистит, той също се причинява от бактерии. Давам само пример обаче, не съм запозната с този тип изследвания. Вероятно ще трябва да изпиете някой АБ, не забавяйте посещението си при ЛЛ.

# 194

Може да е цистит, той също се причинява от бактерии. Давам само пример обаче, не съм запозната с този тип изследвания. Вероятно ще трябва да изпиете някой АБ, не забавяйте посещението си при ЛЛ.
В понеделник ще ходя при личната лекарка благодаря ви за отговора

Общи условия

Активация на акаунт