Разчитане на резултати от медицински изследвания

• 73 895
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Съпругът не е преносител. ИгГ за Стара инфекция и ИгА за прясна са отрицателни, тоест никога не се е сблъсквал с хламидия и няма и активна такава .
Дамата за сметка на това има положителен ИгГ за Стара инфекция + ИгА положителен, което говори за разгърнат имунен отговор.
Лекувайте се, хламидията води до стерилитет.

# 61
Здравейте! Честита Баба Марта първо на всички. Нека да сме здрави и все по-рядко да посещаваме тези теми. Това е моята последна микробиология, ако може някой да ми обясни антибиограмата и на какво е чувствителна бактерията, защото с тази абревиатура нищичко не разбрах! Благодаря Blush

# 62
Здравейте. Сестра ми е от скоро с доказана инсулинова резистентност. Ето това и е последното изследване. Смятам че инсулина е ок.
Моля скоро да разчетете изслвдванията. Казала и е жената, че е на път да преодолее резистентността. Благодаря предварително!🌹
Глюкоза  4.07    mmol/l  2.8 - 6.1  PHOT
Инсулин  7    uIU/ml  2.6 - 24.9  ECLIA
HOMA-IR  1.3      Нормален HOMA-IR < 2.5 Рискова зона 2.5-5.0 Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0

Забележка :
H - резултатът е над нормата.
L - резултатът е под нормата.

# 63
Здравейте. Сестра ми е от скоро с доказана инсулинова резистентност. Ето това и е последното изследване. Смятам че инсулина е ок.
Моля скоро да разчетете изслвдванията. Казала и е жената, че е на път да преодолее резистентността. Благодаря предварително!🌹
Глюкоза  4.07    mmol/l  2.8 - 6.1  PHOT
Инсулин  7    uIU/ml  2.6 - 24.9  ECLIA
HOMA-IR  1.3      Нормален HOMA-IR < 2.5 Рискова зона 2.5-5.0 Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0

Забележка :
H - резултатът е над нормата.
L - резултатът е под нормата.

супер са !

# 64
Лагодаря. От 3 месеца е свалила 7-8 кг.

# 65
Здравейте,
От профилактичните изследвания, които ми пусна личния лекар излезна, че левкоцитите ми са 2,83 при долна граница 3,50, а неутрофилите са 1,270 при долна граница 2,000. Сега ме праща на хематолог. Някой може ли да ми каже на какво може да се дължи това, защото съм много притеснена.

# 66
  • София
Здравейте, чувствам се като в омагьосан кръг....
След прием на АБ и спонтанен аборт реших да си направи микробиология/месец януари/. Резултатите тогава ми бяха следмите:
Микробиология - изсл. на патогенни микроорг. - не се изолират; изсл. на Candida - не се изолира
ЖПС - Лактобацили - единични; Левкоцити - липсват; Епителни клетки - умерено
АГ ми предписа Лактажил глобулки за 10 дни.

При повторната микробиология/месец февруари/ резултата стана по-лош:
Микробиология - изсл. на патогенни микроорг. - не се изолират; изсл. на Candida - малко количество
ЖПС - Лактобацили - редуцирани; Левкоцити - липсват; Епителни клетки - умерено; друга находка - Candida клетки
АГ ми предписа Гинофилус глобулки 2 ъти на ден за една седмица, тъй като от Лактажила явно направих алергия

И черешката дойде при третата микробиология, която направих преди 3 дни:
Вагинален секрет - левкоцити - 8-10 Lactobacillus spp - (-) епителни клетки агрегирани с Грам лабилни пръчици (Mobiluncus spp) кандида
Културно изследване - Бактериална флора - не се изолират бактерии; Кандида - Candida albicans 4+ масово количество
АГ беше малко нерешителна. Първо каза ничо да не предприемам, след това ми предписа пробиотик Omni Biotic 6
Първите 2 изследвания са правени в Цибалаб, последното в Кандиларов - не знам дали има значение
Не съм имала полов контакт от ноември месец, спазвам хигиена и си подбирам бельото.

Момичета, много ви моля за съвет какво да правя... да потърся второ мнение за по-адекватно лечение?
В този случай трябва ли да си направя допълнителни изследвания?

# 67
  • София
Ми................ грешно лечение, това е. Смени си доктора, той/тя  не вижда ли, че при всичките ти изследвания има липса на лактобацили, там е истината и лечението ти ще бъде успешно, само ако се набавят тези лактобацили. Отиваш в аптеката и искаш препарат, който съдържа тези бацили, поставяш в рамките на 10-15 дни и ще си дойдат нещата  в ред. Има много такива, избор - голям.
В коя лаборатория са правени изследванията няма никакво значение.

# 68
  • София
Ми................ грешно лечение, това е. Смени си доктора, той/тя  не вижда ли, че при всичките ти изследвания има липса на лактобацили, там е истината и лечението ти ще бъде успешно, само ако се набавят тези лактобацили. Отиваш в аптеката и искаш препарат, който съдържа тези бацили, поставяш в рамките на 10-15 дни и ще си дойдат нещата  в ред. Има много такива, избор - голям.
В коя лаборатория са правени изследванията няма никакво значение.
Двата вида глобулки бяха предписсни с тази цел, но явно резултата е нулев Sad

# 69
  • София
Има във вид на ампули, тях си купи, ако не се лъжа са холандски, но може да правя грешка, но няма значение това, важното е, че са много читави -  Ginffit. Ще ги слагаш по-дълго време, не е страшно и ще се оправиш.
При липса на лактобацили се получават вагинози, инфекции досадни, също и кандида. Лактобацилите ти определят  флората, Ph и  те държи в пълна кондиция. Хубавото на тези ампули е, че са течни, това не бива да те смущава, защото лактобацилите се залепят по стените на влагалището, достатъчно са. Има и друг вариант, който е изключително хубав да си намериш течна млечна киселина която задължително се разтваря  в 1 л топла вода с 1 с.л от млечната киселина, прави се промивка,  за седмица си напълно излекувана, но не зная дали още се произвежда, беше изключително хубав препарат. Това е.
Допълвам и за още един добър препарат - Multi-Gyn

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 01:22 от Не се сърди, човече

# 70
  • София
Благодаря за съветите! Надявам се положението да не е толкова зле и бързо да се справя! Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 01:22 от Не се сърди, човече

# 71
Благодаря за съветите! Надявам се положението да не е толкова зле и бързо да се справя! Simple Smile
Ако не сте изследвала уреаплазма, микоплазма и хламидия го направете. Това са скрити инфекции, които обикновена микробиогия не засича.
Също могат да са причина за спонтанни аборти.
Относно редуцираните лактобацили, мн добър орален пробиотик е ПроКомбо Прегна плюс. Съдържа 2та щама лактобацили,които виреят във влагалището.

# 72

Здравейте ,много моля за помощ!
Майка ми получи срив на имунната система.Прикачам снимка от иследванията които са много плашещи.Много моля които се е сблъсквал с това да ми каже какво лечение е предприел и къде.Приемам всякакви съвети и мнения защото не знам към кого да се обърна.В момента е в болница на системи ,но показателите продължават да падат и съм страшно притеснена ,понеже не съм запозната,а и докторите не са специалисти в тази област точно в тази болница.

# 73
Здравейте,

Майка ви трябва да постъпи в хематология. Огледайте коя е най-близката до вас.
Предполагам ще и преливат кръв.

За съжаление първо търябва да се отхвърли левкемия. Показателите на майка Ви са тревожни, но не и ужасяващи.

Кажете повече - боледувала ли е скоро? Какви са признаците на заболяването заради, които направихте изследвания?

Стискам палци да е нещо временно и да се излекува бързо. Все пак от мен да знаете, че ако има левкемия сока от цвекло ще и помогне. Също така с газ може да оцелее ако химеотерапията не помага. Успех  Peace

# 74
Здравейте,

Майка ви трябва да постъпи в хематология. Огледайте коя е най-близката до вас.
Предполагам ще и преливат кръв.

За съжаление първо търябва да се отхвърли левкемия. Показателите на майка Ви са тревожни, но не и ужасяващи.

Кажете повече - боледувала ли е скоро? Какви са признаците на заболяването заради, които направихте изследвания?

Стискам палци да е нещо временно и да се излекува бързо. Все пак от мен да знаете, че ако има левкемия сока от цвекло ще и помогне. Също така с газ може да оцелее ако химеотерапията не помага. Успех  Peace
Тя се прибра преди няколо дни от чужбина.Там дълго време лежа по болници и й изписваха разни лекарства по-повод съмнение за автоимунно заболяване което така и не откриха.Малко преди да се прибере и се появиха рани из цялата уста и спря да се храни.Щом си дойде тук я заведохме на доктор по повод тези рани в устата,вдигна температура,получи треперене и изгуби сили дори да става от леглото.А дали е възможно от предозиране с даден медикамент да и са такива резултатите,също така 4 дни не се е хранила?Защото е пила доста лекарства в последно време.А февруари също има изследвания от там при които са и били добре изследванията.В момента е в Плевен в ревматолигията ,но никой не е споменавал за левкемия,казаха ми само ,че това може да се е получило от лекарствата които е предозирала.
Какви изследвания се пускат при съмнения за левкемия,как се открива?

Общи условия

Активация на акаунт