Дисниленд Париж - тема 4

• 44 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
правейки резервацията на 100 % ли плащаш на момента
Не е задължително - ние платихме някакъв процент - не помня точно колко беше, останалите до месец преди самото пътуване. На другите въпроси не мога да отговоря, защото и ние сме още реално на етап подготовка! Simple Smile

# 136
Тъй и не разбрах как не се плаща на момента, и други бяха писали така. Аз платих всичко при резервацията, като стандартно плащане онлайн, с карта, като във всеки друг сайт за онлайн пазаруване.
Меджик шатъла не е кой знае колко трудно да бъде открит, но трябва да си запишеш упътването откъде на самото летище се минава (меджик шатъл си имат самостоятелен сайт и мисля, че там е записано) и да се оглеждаш щото не се вижда много от самия терминал.

# 137
  • На планетата Земя
Зорница Боянова, при всички положения при самостоятелно организиране на пътуването ще излезе по-евтино. Разбирам, че някои неща са притеснителни за човек, който за пръв път се сблъсква, затова сме ние тук, ще помогнем с всичко, с което можем. Гледай да си вземеш така самолетните билети, че да не ти изгорят съответните дисни билети. Меджикъл шатъл има разписание на рейсовете на страницата си. А като вземеш билетите за самолет, ще кажеш на кой терминал кацате и може да прегледаме заедно пътя до Terminal 2F, където се намират те.

Скрит текст:
Magical Shuttle - как да ги намерите на летище Charles De Gaulle

Terminal 1:
Arrivals Level - Exit 32
If your arrival schedules are not compatible to take the T1 shuttle, follow the directions to Terminal 2E / 2F: take CDGVAL, then follow the signs to Terminal 2F arrivals level, then take the corridor door 8.

From Terminal 2:
2A: Follow signs for Terminal 2C, then Terminal 2E, Arrivals, and once at door 8 take the corridor.
2B/2D: Follow signs for Terminal 2F, Arrivals and once at door 8 take the corridor.
2C: Follow signs for Terminal 2E, Arrivals; once at door 8 take the corridor.
2G: Take the bus to Terminal 2F, go down to the Arrivals level and once at door 8 take the corridor.
Terminals 2A/B/C/D: Take the bus to Terminal 2E, head towards Arrivals and once at door 8 take the corridor.

From Terminal 3:
Follow signs for Terminal 2 then CDGVAL and then Terminal 2F Arrivals, once at door 8 take the corridor.

За частичното плащане - аз никога не резервирам онлайн, обичам да се обаждам по телефона и между основните неща да си приказвам с господата по различни теми и да ги питам разни неща, които ме интересуват. Така че при резервация по телефон всеки път ме питат - всичко или само аванс. Винаги плащам първо аванс 15%, един месец преди пътуването е дължим остатъкът. За него има три варианта - или казваш да ти запишат картовите данни и да дръпнат автоматично на съответната дата, или се обаждаш по телефона и пак си даваш данните, или влизаш в профила си в my disneyland paris и там те чака бутонче ДОПЛАТИ.

# 138
Благодарности Simple Smile

# 139
  • Пловдив
Здравейте!
Запазили сме 2 нощувки в хотел: Adagio Marne-la-Vallée Val d'Europe ,но без храна.
Този хотел е от партньорските хотели.Дали предлага easypass или се дават само,ако сме заплатили и храна?
От какво можем да се възползваме ( безплатно или с/у допълително заплащане) ?Моля,ако някой е бил в този хотел,да сподели!Избрахме го,защото предлага апартаменти и е доста евтин.
В Дисниленд ще бъдем в периода 15.05.-17.05.19.
Проверих за Dinner Show ,но май за тези дати няма?Пристигаме на 15.05.следобяд и тръгваме за Париж на 17.05. късния следобед.
Вероятно ще възникнат и други въпроси,за което предварително се извинявам!

# 140
  • На планетата Земя
От хотела трябва да ти кажат с тяхната оферта точно какво предлагат. Имате ли включени билети за парка, сами ли ще си ги купувате?

Какво имаш предвид под  Dinner Show? Бъфало Бил?

# 141
  • Пловдив
Много благодаря за бързия отговор!
От официалния сайт на хотела резервирах само нощувките и ги платих.Сториха ми се доста изгодни - 330 лв. за 2 дни,за едноспален апартамент,за 4 души.Малко избързах,но пък днес видях,че във офиц.сайт вече са свършили апартаментите за нашия период.А във booking сега  цената е 450-460 лв.
А от сайта на Дисни : този хотел + билети за 3 дни са 1066 евро.
Ние искаме билети за 2 дни.Първият ден със сигурност ще бъдем само в Парка ( 4билета* 53,50 евро = 214 евро)Още се чудим за втория ден- за двата атракциона ли да купим билети,или пак само за Парка?
Открих билети за 1 ден,за двата парка - по 62 евро/човек .Поне тази сутрин бяха на такива цени.Двете ни деца са големи- 14 и 16 г.
Дали си струва Студиото?Ходили сме в Sea World  и Lego land в Сан Диего.Дали Студиото ще впечатли такива големи деца?
Да,за Бъфало Бил става въпрос.Доколкото разбрах,шоуто е от петък вечер до вторник?А ние в петък следобяд-вечер  се прехвърляме в Париж.И дали ще е интересно за такива големи деца?

# 142
  • Пловдив
Току-що получих отговор от хотела.Казват,че мога да купя билети и от рецепцията им,но цената ще бъде като на входа на  Дисниленд.Препоръчват да си купя предварително он-лайн,за да бъдат по-евтини.

# 143
  • Пловдив
Много моля и за още едно разяснение относно трансферите от Бове:
Решихме да използваме самостоятелен или споделен трансфер,защото сме 4 души.За самостоятелен ми дадоха цена 110-115 евро,а за споделен - 90 евро.Самият превозвач ли намира други пътници?Как точно "се споделя" транспорта?Трябва да изчакаме и хора от друг полет ли?И ние само ще платим 90 евро , и другите също по 90 ли? Т.е. ще спестим само 25 евро?Съжалявам,но никога не сме ползвали "споделяне"!
Ако имате предложения за по-евтина тарифа за private transfer,ще съм много доволна!

# 144
  • На планетата Земя
Да, за вашите дни Бъфало Бил е само на 17 май. Можете да влезете и в 18,30, но продължителността е час и половина, а и е по-добре да си ползвате билетите за парка максимално без допълнителни харчове, малко време ще сте там. Паркът ще е отворен до 22,30 часа.

В студията има доста екстремни атракции и за по-големи деца, разгледайте ги и преценете, мисля, че ще им хареса.

Споделянето означава, че фирмата би взела и други хора, които кацат около вашия час на пристигане. Вие плащате 90 евро, те също.

Какво имаш предвид под easypass, това забравих да попитам вчера?

# 145
  • Пловдив
Отново много благодаря за отговора!
Така и предполагах за споделените трансфери.Благодаря за разяснението!Значи ще се откажем от този вариант и ще трябва да си запазим private.Не вярвам да има по-евтин от 110 евро от Бове до Дисниленд,нали?

За easy pass бях прочела в някоя от предходните теми - дават ги от хотела за по-ранно влизане в Парка и ако желаеш,могат да ти пренесат покупките безплатно в хотела ( до 15 часа).Дано не съм запомнила грешно!

В по-предните си постове май забравих да спомена,че мъжът ми е рожденик на 16.05,точно,когато сме в Дисниленд.Всъщност това е и поводът за тази екскурзия( Дисниленд и Париж) С децата бихме искали да го изненадаме с нещо .Но още не знаем какво да бъде.Ако някой има предложения...
Вечерно представление май няма друго,освен Бъфало Бил?Ресторант?

Дали някой е открил по-ниски цени от тези,които съм споделила в предишните си постове?
Те са от www.365tickets.com  и www.reducparc.fr.
Има ли вероятност по-нататък тези цени да се увеличат за нашите дати ( 16.05. и 17.05.)?

# 146
  • На планетата Земя
От услугите, за които пишете, може да се възползват само посетители, нощуващи в някой от Дисни хотелите.

Вашите дни са мини и на сайта на Дисни цените са:
1 ден/1 парк - 56 евро
1 ден/2 парка - 76 евро

Водете се по тях, като сравнявате.

За рождения ден има варианти, зависи той какво обича и колко пари може да отделите.
- може да му поръчате торта
- може да вечеряте по меню в ресторанта на Джак Спароу
- може да вечеряте в Inventions, като там ще ви посетят на масата лично известно количество дисни герои за снимка и/или автограф
- може да влезете в друго заведение, което мислите, че ще му хареса.
- може да отидете сутринта до City Hall и, нищо че не е дете, да му вземете бадж за рождения ден, с който да го закичите.

# 147
  • Пловдив
Само за значката знаех.
Много интересни идеи сте ми дали,Милето!
Благодаря!
Тортата откъде се поръчва и знаете ли ориентировъчна цена?
Може би за по-големи" момченца" наистина ресторантът на Джак Спароу ще е подходящ.Ще го разгледам!
По телефон ли трябва да запазя места,някъде май четох,че вече може и онлайн?

# 148
  • Пловдив
Какво имате предвид под  " вечеря по меню"?
Предварително има предложено меню от ресторанта ?Каква е цената ориентировъчно?

# 149
  • На планетата Земя
Тортата се поръчва на място в ресторанта, струва около 30 евро.

Това е менюто на Captain Jack's Restaurant:

https://media.disneylandparis.com/d4th/en-int/images/P1AR00_capt … urant-pirates.pdf

Ресторантът се намира в самата атракция. Може да се поръчва по картата отделно всяка позиция, но излиза доста по-скъпо. А може и да се поръча меню (стартер, основно, десерт).

Може да решите и да вечеряте в Plaza Gardens, там е бюфет и е по-евтино, пак може да се поръча торта. Всичко зависи от бюджета ви и от желанията.

Линковете за запазване на маса са няколко мнения по-назад.

Общи условия

Активация на акаунт