Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на Котки - Тема 130

 • 30 530
 • 757
 •   1
Отговори
# 735
 • София
 • Мнения: 8 886
Наскоро в Лидл имаше намалени воденички. Взех няколко и ги сварих без нищо, само с вода. Не се харесаха особено, макар и да хапнаха малко, но бульонът много им хареса. Като изстина се желира леко. Казвам го като идея за пернишкия Лъки. Може пък такъв вид бульон да му хареса.  Wink

Джаста Праста, точно аз препоръчах бялата тоалетна на Кауфланд и ми е гузно, че така си се разочаровала. За разнасяне и аз казах, че се разнася. За мириса е ясно, че всеки има някакви възприятия (и мен леко ме дразни бебешката пудра, но например аромат на кафе, праскова или нещо подобно ме подлудява  Laughing). Обаче за разкалването не мога да си го обясня. Колко е дебела постелката? По принцип всички бентонити трябва да се сипват поне 7-8 см, за да се получи топка. И в момента откритата ми тоалетна е с въпросната кауфландска постелка и топките стават много стегнати. Да не говорим за различни? Тази е в полупрозрачен найлонов плик и е турска. 

Видях, че страниците са станали 50. Довечера ще пусна нова тема, че сега ще излизам.

# 736
 • Мнения: 8 302
Таня, май говорим за различни постелки. Нашата е 10л. за 6лв., в плътен плик/торба с дръжки. Мисля че е марка на Кауфланд. Бентонита вътре е бял. Слагам толкова колкото и от Лидълското, но резултата е коренно различен. Лидълското правеше хубави твърди топки от пишканото, а това кауфландско направо става на лепкава кал. Просто някакъв ужас. Целите и лапки побеляваха, следи оставяше и миришеше много тежко. И Лидълското имаше тежичка миризма, но това от Кауфланд счупи "мирисомера".
Мисля, че е това, не съм се заглеждала много в характеристиките му. Грабнахме го и айде на касата.
Скрит текст:
Ужасно е казвам ви, просто ужасно, не вземайте от него. Поне аз повече не бих.

Сега взех някакво от един зоомагазин ароматизирано. Ей, родих се. Супер е. Е пак го разнася извън тоалетната, но мирише хубаво и прави страхотни твърди топчици. Почистването е песен. Не мога да открия в нета снимка че запомних само Био кити нещо си и не ми излиза по ключови думи или не търся правилно. После ще видя пакета и ще опитам да намеря снимка.

Таня Hug, не си виновна ти, моля те, не се чувствай отговорна за това, че аз не съм разбрала за кой вид си споделила в темата. Запомних ключовите думи - бенто - Кауфланд и ... грабнах което ми беше пред очите. Grinning
Всички в тази тема сте много полезни и не искам никой да се чувства гузен за нещо което е споделил. Само това остана. Още повече пък заради това, че друг не го е разбрал. Тук сме за да си помагаме със съвети за домашните любимци, кой с каквото може и няма място за неудобство.

# 737
 • в обкръжаващия ме хаос
 • Мнения: 343

Джаста Праста, точно аз препоръчах бялата тоалетна на Кауфланд и ми е гузно, че така си се разочаровала. За разнасяне и аз казах, че се разнася. За мириса е ясно, че всеки има някакви възприятия (и мен леко ме дразни бебешката пудра, но например аромат на кафе, праскова или нещо подобно ме подлудява  Laughing). Обаче за разкалването не мога да си го обясня. Колко е дебела постелката? По принцип всички бентонити трябва да се сипват поне 7-8 см, за да се получи топка. И в момента откритата ми тоалетна е с въпросната кауфландска постелка и топките стават много стегнати. Да не говорим за различни? Тази е в полупрозрачен найлонов плик и е турска.  

Видях, че страниците са станали 50. Довечера ще пусна нова тема, че сега ще излизам.
Най-после да се включа в темата, иначе ви чета постоянно.
Таня, ако не се лъжа Джаста Праста е купила  от евтините камъчета на Кауфланд. Аз бях купила от по-скъпите, когато ти ги препоръча и бяха на промоция. Редовната цена е 7,99 лв /или 7,90 лв./ за 5 кг. До момента съм най-доволна от тях, слагам ги на първо място в сравнение от всички останали, които съм ползвала, въобще не се разпадат топките от урината за разлика от другите. Сега ги купих на редовна цена и си признавам, че не ми се даваха 8 лв., но прецених, че си заслужава.

# 738
 • София
 • Мнения: 8 886
Джаста Праста, тази тоалетна наистина е ужасна! Никога не бих я препоръчала, защото наистина става на кал. Лидлската също я ужасна! Дори е показала пакета, който препоръчах. Когато я пуснат за 5 лв се запасявам, защото и на мен не ми се дават 8 лв. Но дори и на редовната цена тоалетната е изгодна, защото е много икономична. Топките са хем стегнати, хем са наполовина по-малки, защото е силно абсорбираща. Единственият недостатък е разнасянето. Затова се принудих за закритата тоалетна, която е в стая да купувам соева постелка, а за откритата, която е на балкона - показаната от Дори. Впрочем котките предпочитат да ходят в открития леген с белия бентонит.  Laughing Соевата я ползват само ако няма кой да им отвори.  Laughing

# 739
 • Варна
 • Мнения: 20 585
Аз май съм единствената, която харесва лидълската Laughing Ми НЕ се разнася! Ама изобщо! Аз разсипвам повече, докато я чистя, отколкото разсипва Кетя. Когато съм сложила по-плътен слой стават перфектни топки, които не се разпадат, когато ги чистя. Освен това не знам дали самата повърхност на закритата ѝ тоалетна е различна, но се отлепват много лесно, ако са стигнали до дъното, преди с легена беше по-трудно да ги изстържа. Абе много съм доволна лично аз, пък не знам.

# 740
 • Мнения: 16 855
Аз съм доволна от Love cat.Директно в тоалетната хвърлям.

# 741
 • София
 • Мнения: 2 145
Хубави нови муцунки виждам Heart Eyes

И аз се нареждам сред доволните от белия Кауфландски бентонит- 5кг/8лв.

Spirit, просто безумно те обича момчето.

Аз днес ще си взема Маци за уйкенда, да видя дали ще се чувства добре и как ще я посрещне Блеки. Те уж се познават, че и деца имат.

# 742
 • Мнения: 8 302
Месечинкa, и aз съм доволнa от Лидълското бенто. Нямa кaл, прaви твърди топки. Е, Мaя го порaзнaся, но тя тaкa неистово рови в тоaлетнaтa си, че не знaм кaквa постелкa трябвa дa е, че дa не я изкaрa нaвън. Обaче сегa товa aромaтизирaното е супер и ... пaк е рaзнесено извън тоaлетнaтa и, aмa ... A кaто сложих кaуфлaндското нaшaтa хубaвицa помисли, че е легло ли, що ли и се нaмести в легенчето си зa пишкaне все едно е нaй удобнaтa постеля. Хaхa. Инaче нaшaтa тоaлетнa е просто дълбочко и широчко прaвоъгълно легенче.

# 743
 • София
 • Мнения: 1 906
Момичета, понеже няколко страници предъвквахте консервите Карни, да споделя моя опит по въпроса. Установих, че тези, които взимам (800 гр) се ядат само когато са прясно отворени. Замислих се, помирисах прясно отворена консерва, и такава на един ден, и установих, че еднодневната има повече дъх на метал от прясно отворената. Може би в присъствие на кислород се окислява и отдава миризмата, но така или иначе взех, че преместих всичко в стъклени буркани и така реших въпроса с престояването на консервите. Това важи за всички консерви в метални кутии, със сигурност. Другото, което ме изкара извън чорапите ми, е, че моята претенция изблизваше соса или желето, а месцето така си почерняваше и изсъхваше в чинийката й. Иначе пастети всякакви яде с охота. Та, побеснях и хванах пасатора, и пасирах едно цяло Карни в стъкления буркан, и - ВОАЛА! Изблизваше си всичко, което й давам. Можете даже да прибавяте мъничко водичка или бульон, за да се разбие по-лесно, а и да им даде повече водичка на тия непиещи хищници такива. Важи за всякакви консерви, които не са пастети. Но, аз основно храня котките си със сурово месо, но когато съм си в къщи. Когато съм, както сега, на 3000 км от тях, за да не ядат само суха храна, купувам консерви и синът ми им дава, когато ходи да им смени водата и да им сложи храна.

Епона, твоят пост ми осигури поне няколко нощи неспане. Да не си помислиш, че те обвинявам. Просто всяко насилие над животно, за което чуя или видя, ми се отразява така. Моля те, сподели повече за това как се борите против опитите върху животни.

Ииии, добре дошли на новите попълнения! Пълнят ми очите вашите красавчета! Няма по-красиво нещо от котка, обичана и добре гледана. Да са ни живи и здрави, нашите мъркави любимчета.

# 744
 • Мнения: 1 565
Аз също много се разстроих от поста на Епона. Не съм знаела досега за тези изстъпления човешки над животните.

# 745
 • The Big Apple
 • Мнения: 21 991
Отвратително е как безчинстват над горките животни, разстроих се и аз.
Значи тези дни Ушатото ще яде супичка, Топче не ги цакаше моите "манджи", предпочиташе месо, печено или в суров вид...

# 746
 • Мнения: 8 302
И aз много се рaзстройвaм от всякaкъв вид нaсилие, особено нaд беззaщитни съществa. Нaпрaво ме избивa нa aгресия и искaм дa причиня нa мъчителите поне 10 пъти по бaвно и особено мъчително и болезнено връщaне нa товa което те сa причинили.
Преди дни ужaсно се рaзстроих кaто гледaх по новините зa нaсилието нaд бременно, гaльовно и беззaщитно котенце, което единственото което е искaло от хорaтa е не хрaнa, a лaски. Товa сa хорa изроди, нещaстници, злодеи. Дaно имa възмездие зa тaкивa гaдове. Рaзплaкaх се и цял ден ми беше отврaтително. Мрaзя, ненaвиждaм нaсилието във всичките му форми.

# 747
 • The Big Apple
 • Мнения: 21 991
И аз четох за котето, адско безсилие ме обзе. Какво става с него? Четох,че се борят за живота му, поето е от организация мисля....

# 748
 • Мнения: 16 855
Май е стабилно вече котето от Разград.

# 749
 • The Big Apple
 • Мнения: 21 991
Дано, изрод долен, съжалявам за епитета, но бих го ритала този от София до Разград и ще му е малко.
Психопати колкото щеш, изкарват си яда на беззащитните.

Общи условия

Активация на акаунт