Любители на Котки - Тема 130

• 37 054
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А най-добре да му готвиш само на котето и да е без хляб.

# 646
  • София
Майки днес яде пилешка супа. Готвя с малко сол, така че не смятам за опасно. И преди съм писала, два предишни котака с домашна храна, основно месо, поживяха доста години в добро здраве.
Маркетинговите похвати не ме впечатляват. Суха храна давам минимално - вечер, когато искам да измъкна кот от кухнята Simple Smile Майкито кара на котешка храна, защото сега нямам много време и често сме само на салати и таратор, така че за него - консервичка.

Днес му падна кътник, докато ме хапе Stuck Out Tongue Това е втори зъб, който забелязвам. Нямам идея колко още остават за смяна.

Ей го - възмутен, че има мрежа.

# 647
  • Варна
Ох, че е сладък, бе Heart Eyes

# 648
Котьо,

Казвам, че даването наподобни манджи е по-малко зло от диета с гранули, особено от типа на Уискас, Фрискис, РК, Хилс и подобни, дето не само са сухи, но и основно зърно.
Като цяло глутенът доста зле се отразява на котките, товари ги. А хлябът е богат и на въглехидрати, предпоставка за диабет.

Но поне подобни манджи са с много вода. А най-много ги товари обезводняването.

Сега обаче знаем повече за правилното хранене и можем да правим по-добри избори.

Може да ѝ правиш супички. Примерно месо, хрущялчета малко, органи малко, някакви зеленчуци (макс 5%) и така. Без сол и подправки.

# 649
  • София
Ей го Блеко, овъргаля се яко, да не му викат "гражданин" другите котЕта Joy
(и после иска да спи при мен)

# 650
  • на брега на морето
Благодаря ти, миличка Епона Animal Heart Eyes Cat

# 651
Събота и неделя бях зарязала телефона, за да се отдам на земеделие и досега ви четох. Да са ви живи и здрави котьовците и да ви радват. Ето ги моите, само бели правят....

# 652
  • Стара Загора
Моля да се обърне внимание на издутината в коремната област на тази умряла от глад Чума. Confused Жива да я ожалиш. Joy

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 21:02 от BarbieDi

# 653
  • София
Леле, колко църни маци тук! Heart

Моят хвърчи като див по местните мацки... кастриран е, ама още го бие съчмата... Не знам дали му се отваря парашута... спи си вкъщи...

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 23:26 от AnyHr

# 654
Joy Joy Joy Вчера имахме случка - оставих косматото и човешкото дете в детската докато чистя спалнята и по едно време човешккото идва да ми каже да спра прахосмукачката ,отивам и гледам - Тути и саксията й с котешка трева паднали,тоест Тути е нокаутирала саксията ,обаче след няколко часа разбирам че и телефона на детето го няма , та Тути докато е политала със саксията върху бюрото,телефона на детето е останал под пръста ,а аз изхвърлих всичко в коша и после директно в контейнера.
След 40 минутно търсене на телефона,се сетих,че може да е станало така,та посред нощ рових в кофите Joy

За щастие котето е добре и не е пострадала Hug

# 655
Котенцата на всички са страхотни. Simple Smile Аз загубих своята 17 годишна персийка наскоро и в момента съм в търсене на ново другарче, имам още много любов за даване. Ще съм много благодарна, ако някой собственик на персийска котка може да ми даде информация откъде е закупена. Благодаря предварително.

# 656
  • София
Котенцата на всички са страхотни. Simple Smile Аз загубих своята 17 годишна персийка наскоро и в момента съм в търсене на ново другарче, имам още много любов за даване. Ще съм много благодарна, ако някой собственик на персийска котка може да ми даде информация откъде е закупена. Благодаря предварително.

Бездомните котенца пък могат много любов да приемат. Simple Smile Щом имате любов за даване, обмисляли ли сте варианта да си осиновите непородисто коте?

# 657
Колко време минава от края на нашите котешки господари до взимането на ново коте?
При моя позната беше половин година, но ... Новото постоянно е сравнявано със старото.

# 658
  • Варна
Нашият ден започна с военни действия. Съсипала беше един разсад, ровила ама ровила, пръснала пръстта и минала по дивана, маскарата. Лекинко я подхванах под мишница и с пръчката на въдичката, бой по лапите и дупето ... Не съм я съдрала  от бой, ама съм и сърдита, а тя за три минути за завря под дивана. После излезе ни лук яла, ни лук мирисала. Много ме ядоса, но не мога да я ударя въпреки яда.си ...

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 21:48 от Мира Иванова

# 659
  • София
Зуки, аз изпреварих събитията. Сдобих се с две котки и куче преди края.
Нарочно го направих, защото като почина кучето ми, седем години е можах да се прежаля да взема друго, а исках и много ги обичам.

Общи условия

Активация на акаунт