Тича, скача, пее вече, ОКТОМВРИйското човече! - Тема 15

• 36 511
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Ами Попи,дам,аз поне от опит покрай фърфалаците все така е било. Ако педиатъра каже сега да пие АБ ще давам,той няма лаборатория при него,ама да ти кажа и да му пуснат кръвни сега ще са не ок резултатите тъй или иначе,така че квото каже...

# 496
Хитрушке чак носталгично ми стана че няма да се засечем хаха;)

# 497
Благодаря! На 26.10.2019 г. Другата седмица ще разбера евентуално.

# 498
  • София
Ааа значи, пожелавам ти един младеж, да си дойде с името. Тогава е Димитровден Simple Smile

# 499
Какво да ви кажа,ходихме пак на лекар,пак каза че нищо видимо му няма,прати ни в ДКК за кръв,след като беше ял и всичко,ЦРП 11 при норма 6 и всичко друго в норма,съвсем леки занижени Гранулоцити и това е. Лимфоцити и левкоцити в норма. Педиатъра каза че това ЦРП 11 на 6-тия ден от твмпература изобщо не е притеснително и не е за Антибиотик. Другите му неща в норма. Твърди че не може да е реакция от ваксина защото щеше вече да има обрив...А сега,какво...Wink Пак е с 38,а не е пил панадол от вчера от 3 часа. Шашава работа.Педиатъра каза че ЦРП от ваксина не можело да се покачи:) А сега хахаха ужас

# 500
Ема, така в неведение е най-гадно. При нашия случай ЦРП беше малко над 6 и ни изписаха антибиотик и следователно след втория прием температурата изчезна, та значи е имало нещо щом веднага да подейства. Според мен не е нормално 6 дни да има висока температура, а да му няма нищо. Дано греша и да се оправи вече

# 501
Антибиотик попринцип като дадеш,темп винаги спада. Това е ясно. Ако не му бяхме сложили ваксина също не бих го намирала за нормално,и ако продължи и утре педиатъра ще изпише антибиотик,това е ясно. Проблема на мего сега му е че за 4 месеци изпи два антибиотика по 10 дена,и предвид изследванията не иска да му дава за да не го товари. Каза че занижени гранулоцити са признак на вирусна инфекция. И действително покрай грипа му гледах изследванията,Гранулоцитите са били много високи,ЦРП на 1-ви ден от грипа 23,на 7-ми 61...Сега е 11 след 6 дена температура. Та дам разбирам го какво има предвид. Левкоцити в норма,моноцити в норма,изобщо всичко друго в норма. Ужас,ако утре е с твмп ще му пиша да изписва антибиотик. Питах го за уроинфекция,каза ако беше уро инфекция ,вече ЦРП щеше да е над 100...Не знам,не че лекарите не грешат,но този път разбирам чуденката им,да не повярваш:) Попринцип Теодорче,аз това което знам че никога не зе гледа само един кръвен показател а винаги цялата картина,на нас с грипа при ЦРП 23 в ДКК не ни изписаха антибиотик,пулмоложката каза после пак в ДКК,голяма грешка,тези в Александровска казаха,това е било вирусно,не му е трябвало антибиотил,да ЦРП 60 но е било вирус,просто грипа повишава ЦРП-то...

# 502
О да, медицината е много сложно нещо, за това се доверяваме на докторите. Аз себе си се самолекувам, но за детето слушам стриктно доктора. Даже днес добре че я заведох заради една нищо и никаква хрема, та се видя, че и гърлото и е много червено. За това вече съм се зарекла, че ако трябва и за най-малкото ще я водя. Тези малки човечета са ни най-важното и за това ще правим всичко само и само те да са добре Kissing Heart

# 503
Така е,аз попринцип съм едни от тези които ще изровят и невъзможното,ще спорят с лекари,ще се излагам,ще търся трето четвърто мнение,но малко се изморих да ти кажа,да лекарите често не бих казака грешат,а "експериментират",но се убедих че щом си го позволят значи знаят че могат. Няма да забраея,големия ми син се връща пак от ДКК-то,само с мъжа ми съм го пратила.изследвания 14 левкоцити,ЦРП примерно 15,и казали вирус,вдигнах скандал на мъжа ми,викам му збам как да разпитам кръвните,той вече 10 пъти боледува последните 3 месеца,без антибиотик няма да де оправи. Мъжа ми кротко каза,лекаря твърси че е вирус. Бямах избор е след дв дена детето беше ок жез антибиотик ама на...луда съм и аз по цялата глава

# 504
Ema, ти като мен, когато насред грипната епидемия спорих с лекаря в 1ДКК, че сигурно дребната има грип и трябва да пуснем теста. Joy Човекът ми обяснява, че не е грип и че дори да е грип, а според него не било, тестът едва ли ще покаже след няма и 12 часа от вдигането на t. Ама аз му обяснявам как кашля вече от повече от 12 часа и да пуснем все пак тест. Отрицателен беше, разбира се. Тогава се учудих, защото в ДКК като цяло се презастраховат с изследвания. Пък тоз човек толкова държеше да ми спести 30 кинта и да се чудя цяла нощ дали не се е объркал.

Иначе, да, 11 ЦРП е прекалено ниско за бактериална инфекция. С гнойната ангина на голямата през януари ѝ беше 46 с леко завишени не си спомням вече кои левкоцити. С пневмонията - 300+.

# 505
Да и аз вече това ЦРП го научих,мамка му:) При сериозна бактериална инфекция е над 80 минимум,а антибиотик се дава само при балтериална инфекция,за друго освен да натоварва черния дроб не прави. Обаче всяко правило си има своето изключение и всяко нещо което докторите не знаят как да лекуват го лекуват с антибиотик,та ми е ясно че при Стани ще му изпишат антибиотик ако продължава да вдига,ама на,това е медицината,драмааа:)

# 506
Оф много е сложно с тези лекарски неща. Все ще се чудим така ли трябва-иначе ли трябва, това правилно ли е-не е ли. Наистина можеш да полудееш. Абе аз викам на всички ни да ни се налага колкото може, по-малко да посещаваме доктори

# 507
Хм Ема много странно с тази температура.Според мен си е реакция и защо да е задължително да има обрив...,може би точно затова продължава температурата.При Стани реално спря като се обрина,после пак вдигна...и тогава се обрина целият.Може би при вашия Стани продължава,защото не излиза обрив,ти сега ще даваш ли нещо или ще чакаш 38,5?

# 508
Крис не,от два дена нищо не давам,сега има 36.7,вчера легна с 38. Ще го видим през деня.

# 509
Дано да беше това и стига толкова.

Общи условия

Активация на акаунт