Тича, скача, пее вече, ОКТОМВРИйското човече! - Тема 15

• 36 508
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ми аз оставям кочина и вече когато е видимо, той се включва. Много мразя да не ми е подредено, ама още повече мразя да съм неадекватна от безсъние и натоварване през деня. Тиквен медал няма да получа, айде стига.

# 541
Разбирам какво казващ, неизвестна, но аз не мога и да спя така :Д нито да си почивам :д Не съм перфекционист, но като трябва да се свърши нещо, искам да се свърши навреме, а не през седмицата да се чудим кое по-напред. или по-скоро аз да се чудя, той си прави кое както му дойде, аз гледам уж все да съгласувам нещата.

Ради още спи - чудя се какво става, обикновено 7 е кукуряк.

# 542
  • София
Джони много ти се събра на теб.
Аз чистя 2 или 3 пъти седмично миене,прах и т.н.
Готвя всеки ден.
Не оставям децата да разхвърлят.
Големия е супер подреден,и Елени така уча.Разтребвам преди да излезем винаги.

# 543
  • София
Зависи какво разбираш под чистенето. Под и парцал всеки ден или през ден. Не готвя чак всеки ден, може би два или три пъти седмично. Пералня пак през ден може би. Чинии, прах, такива работи също всеки ден.

# 544
  • София
Чинии мия веднага след хранене,като 2 пъти седмично синът ги мие Grinning

Под и миенето му 2 или 3 пъти правя.Всеки ден,а ньее.
Отделно чистене на змиите.

# 545
Домакинската работа е супер неблагодарна. Ако всичко е свършено, реално никой не го оценява, вижда се, само когато стане кочина.

И аз не мога да седя на мръсно и разхвърляно. Гледам да не се вживявам и да не се чувствам прецакана. Някой път ми писва и зарязвам всичко. За толкова години съвместен живот с ММ (онзи ден имахме 11-годишнина от сватбата) все още се случва да се сдрънкаме за битовизми. Откакто имаме всички възможни помощници, обаче рязко ни намаляха споровете. Особено с прахосмукачката-робот, който е почти пълноправен член на семейството. Joy

Сега съм на вълна да заплашвам, че ще видят като се върна другия месец на работа. Само ще им гледам сеира след първата командировка, в която замина.

# 546

Да не се впрягаме за битовизми, момичета

# 547
Джони,недей така, сама казваш ,че и на двама ви е дошло повече.От време на време и аз така вика не мога да живея в тази кочина....,но понякога няма как. Наистина пускам прахосмукачката има другия ден все едно не е пускана,мина се с две бисквити или хартийка и край...Честно казано,аз съм доста разхвърляна,но и аз понякога откачам когато е мега кочина.Но според мен понякога трябва и да разберем мъжете и те имат нужда да се откъснат и да отдъхнат,както казваш,попринцип ти помага....просто явно е имал нужда от почивка.Не казвам ,че ти или ние нямаме нужда...имаме разбира се ,но някак сме в ритъма ... Ние преди изобщо не се карахме,сега има разногласия от време на време и най-често е точно за прекрасната кочина;) ,но няма как.
Попи,моля те сподели какви помощници, каква прахосмукачка робот,викаш заслужава си така ли?

# 548
Крис, под помощници имам предвид уредите. С голямата щерка миялна и сушилня нямах, защото нямах място уж, роботите точно излизаха. По едно време ми писна и набързо намерих място за всичко. Отрязах половината шкаф под мивката за миялната (влезе на 2 см.), сушилнята отиде над пералнята (не влезе през вратата в банята, иначе щях там да сместя някак). А роботът си го взех като подарък за един РД. Родих се с тях. Пак отнема време да се обслужват, но спестяват тройно повече.

Роботът ми е базовият модел на iRobot. Няма никакви функции като отложен старт или умно почистване. Чисти хаотично, по-бавно, отколкото ти ще изчистиш, но като го пускам всеки ден преди да излезем и после по стаите, докато върша нещо друго и просто подовете са чисти без почти да си мърдаш пръста. Някои дни го пускам и по 2 пъти на ден.

# 549
Ясно и ние мислехме да се сдобием с миялна и сушилня,но за сега отлагаме .Не мога да измисля място на миялната ,дано скоро и ние измъдрим нещо.А сушилня може би зимата ще вземем вече,защото тръгне ли и на детска ще има още повече пране(поне така мисля).
За робот не съм се замисляла ,но ние преди бяхме на плочки и паркет и имахме само един килим.Но сега заради малкия сложихме навсякъде ,за да няма уж разбита глава Wink Мерси много ,дано и ние скоро се обзаведем,със сигурност си е поне някаква помощ.

# 550
Аз пера само себе си и детето. Мъжът ми се пере сам. Така е било, така е и сега. Много хора не разбират как не пера аз нещата на мъжът ми, но това е неписано правило между нас си. Ако му кажа да пусне дрехите на детето за пране-ще го направи, но на мен това не ми тежи. Имаме сушилня и не си представям как бих се справяла без нея! Богомил обича да ми помага със зареждането на сушилнята и чистенето на филтъра Simple Smile
Миялна- моята дясна ръка! Аз чинии НЕ мия! Зареждаме с мъжът ми.
Изхвърлих сумати неща от вкъщи, задушаваха ме.
Отделно, направихме шкафове в коридора за обувки, защото малкото ги мъкнеше навсякъде. Сега всеки шкаф е с ключ и е спокойно. Играчките са в неговата стая по-голямата част. Подреждаме ги заедно преди да излезем и преди вечерния сън.
Той е подреден, не се оплаквам. Като му кажа да си прибери нещата отнема много време,но го прави. Ако му кажа да си прибере/донесе гърнето- прави го.
Честно казано, в близките няколко месеца ме разбира и слуша повече и ми е по-леко. Но най-много се облекчих след като има своя стая вече. Поне играчките са там

# 551
Да ви се оплача, че малката ми вдигна тази сутрин 39 температура. Водихме я на преглед и и няма нищо друго освен температурата и 4 кътника(или предкътника) почти пробили. Пуснахме и кръвни, всичко в норма. А вчера и през нощта беше кошмар. Рев до истерия и нищо не я успокояване. Цяла нощ не сме спали, само проплаква на сън.

# 552
Теодорче, дано да е било нещо инцидентно. Иначе за кръвните знам, че трябва да мине известно време преди да дадат отклонение. Веднага с първите симптоми може и да не покаже.

# 553
Тези моменти са много тежки, дръжте се - и това ще мине. Много е притеснително, особено като не се знае от какво вдига Т, но наистина може да са зъбки.

# 554
  • София
Кандидатствахте ли за ясла?
На малкия началото на май му остава само реваксинацията с инфанрикс и край.
И на него му растат зъби, остават 2 кучешки и 4те последни кътника.
Предстои да му правим стаята и мисля да взема направо легло 90/200 с една преграда и там да си си спи (като почне да спи, де хаха).
Нещо е спрял да яде, бута, разсейва се, пея, дано е период че много се изнервям Grinning
И ММ се скатава от домакинската работа, единствено сменя чаршафите след 100 молби, аз пускам прахосмукачка през ден, мия чиниите, бърша прах, подреждам всеки ден след малчо, а той като си дойде от работа си мисли , че само се е подредило Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт