Тича, скача, пее вече, ОКТОМВРИйското човече! - Тема 15

• 36 224
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Ехо,здравейте,аз ви чета от време на време,често искам да пиша обаче е голяма лудница че смених позиция и сега в работата е ъжас,мъжа ми и той смени и сме мата хари. Наблюдавам малкия и го дебна кога да бучнем ваксината,оказа се тозо път че сополите са били от прахчетата които почнахме за белите дробове като профилактика. Реагира им.Иначе той си е жизнен както винаги,пу,пу,какво ли не изкара,вде е жизнен. В Александровска като бяхме ми казаха че това е най-добрия знак по който можеш да разбереш колко е зле детето. Лудница ми е с тези бронхоспазми,само го слъшам на тихо дали издава тънкия специфичен звук,ама то май си има такъв и от носа и гърлото не само от дробовете и не съм се научила още да разпознавам.

# 91
За темп,кул пач не пречи на Панадол или Нурофен,няма драма. Аз обаче и на по-ниска от 38.5 давам

# 92
Здравейте момичета, не съм писала от мнооооооого време, че напоследък е лудница. Ние ходим вече самостоятелно даже скоро и прощъпулник ще правим, за говорене казва някоя и друга дума, но си говори на нейния си език. Беше се научила да каза "да бе, да" и беше много сладко като уцелеше момент 😁 с ваксините аз винаги слагам Кул пач и до сега не ми е вдигала температура от ваксина. Сега проблемът ни е със съня 😢 беше изградила перфектен режим (според мен) заспиваше вечер към 20:30-21:00 и сутрин спеше до 8:00-9:00 а през деня от 13:00 до 15:00, но от около месец и половина е ужас има дни, когато заспива в 00:30 или 01:00 😖 и като стане в 10:00-11:00 и денят е чао. А другият вариант, който прилага е да заспи в 00:00 и да се събуди в 6:30 и после заспива в 9:30 спи до обяд после до вечерта играем. Няма такъв режим - честно😞 вече незнам какво да правя за да я науча пак да заспива в по-нормално време. Иначе цялата се е подула все едно всички зъби избиват наведнъж та се успокоявам, е като пораснат и ще се спи нормално ама да видим. Вие как процедирате с гърнето и с храненето с прибори? Ние уж сме по ЗВБ след като отказа пюретата, но все още си иска мляко по 4 пъти в денонощието. И така, липсвате ми 😊

# 93
Чак сега е с температура 36,8, ох много ме е бъзе от тази ваксина.Иначе е жизнен играе си,но ми дадохме ,Панадол,после свещичка еферелган и сега последно пак Панадол .Искам само да мине времето и да знам,че няма реакция.
Ема,бързо свикване с новите отговорности на работа,пиши когато можеш.
Tanto,дано всичко е от зъбите и бързо да изникват и да се върне супер режима Simple Smile

# 94
Да ви кажа,това да е второ детето има голямо значение. Малкия всичко копира от брат си,включително и магариите но пък гледа и други неща. Онзи ден му показахме гърнето и му казахме че пиш и ако се прави там,от няколко дена мъкне гърнето сам,сяда и си прави нуждите...е не всички,по веднъж ,два пъти на ден но съм впечетлена. Много разбира също така,не говори. Казва само "Я",това успя да научи от братовчед си по Коледа,който живее в Швейцария:)

# 95
Момичета как мислите,дали ще му се отрази добре къпане или да изкара още ден без.Темперарурата е 38,7 ,страх ме е да не я повишим с къпането ...и да питам някое детенце имало ли е така температура няколко дни след ваксината за морбили? Започвам сериозно да се притеснявам вече Sad
Днес говорих с лекарката и ми каза да дам пеотивоалергично, фенистил,някой да е правил такова нещо? Аз му дадох веднъж за момента.Знам,че не сте лекари,просто да кажете дали и при някой друг е било така,благодаря предварително .

# 96
Няма ли да го облекчи ако го изкъпете? Да се охлади тялото.

# 97
Peacock, и аз така си мисля..,но четох някаде да не се било затоплило детето едва ли не,но според мен ще се охлади,все пак и голичък ще поседи.

# 98
Мен са ме повивали с мокри чаршафи за смъкване на температура и ме облекчи. Но наистина, за дете не знам как е. Пробва ли чорапки с оцет?

# 99
Не съм пробвала още,за сега само Панадол и еферелган свещички слагахме ,но май ще прибягваме и към други неща. Мерси много за напомнянето,сякаш когато си в паника о на теб се случва всичко забравя човек.Сега дадохме Нурофен,едвам го изпи Sad

# 100
Крис, кой ден е от ваксината?

# 101
Крис,всяко дете различно реагира на много неща. Големия на Морбили ваксина не е реагирал,но покрай алергичното ми малко дете ти казвам че това че един е реагирал еди си как си,не е гаранция друг как ще реагира. Темп не е признак за алеегична реакция,може и да избие обрив от ваксината до колкото знам,конкретно от тази. Дете с темп,само душ но не студен,в никакъв случай,не трябва рязко да охлаждаш тялото. Никакъв оцед или каквото и да е по крачетата ако са студени! Правило е това. Когато крачетата сенстоплят и ръчичките значи сваля темп,ако са студени,значи я качва или е висока. Давай си през 6 часа ако има Панадол и рвдувай с нурофен и спокойно. На нас утре ни предстои,втори опит:)

# 102
Попи, втори ден е от ваксината.С нурофена много бързо свали.
Точно ММ това забеляза ,че краката и ръцете са му студени и сега се стоплиха като я свали ...Да знам ,че не е задължително да ама алергична реакция,но се учудих ,че лекарката даде фенистил да му даваме няколко пъти на ден.
Мале момичета много ви благодаря за полезната информация,дано по скоро приключи тази температура и да няма други реакции се моля.
Ема,успех утре значи,да минава леко.

# 103
Крис, навсякъде, където чета за реакциите след МПР ваксината, най-рано срещам 6-ти ден. Та, може и да не е от ваксината вашата t. Не е зле да го види лекар ако не смъкне t до утре без температуропонижаващо.

# 104
Попи,ти не вярвай какво пише защото то много теорио,много нещо,ама накрая не винаги е каквато е статистиката. Но да,Крис,като цяло айо и утре я поддържа може да са се засекли нещата с някой вирус. Пеинципно от вайсина досега моите деца темп не са имали никога. Но мпите деца са 2 от милиони:) Така че...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт